reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Gabiś - niezły kolosik z Twojej małej :-) oby te 300g wahania (oceny USG) było w twoim przypadku w dół :-)
DaWo- taka wizja porodu mnie przeraża - szczególnie przy dwójce dzieci w domu :-(
waraai - a jak ew. objawy uspokoiło sie dzisiaj w ciągu dnia? randka aktualna czy raczej porodówka ;-)
Olo - leniwe to chyba będzie pomysł na jutrzejszy obiad - ps. znów mnie przeczyściło...
kaska mama Hani - ta waga to jest taka umowna - co sprzęt i co lekarz to inny pomiar ( miałam w szpitalu raz dziecko cięższe o pół kg jednego dnia). Nie ma czego żałować - element zaskoczenia :-) Przy dużych dzieciach to chyba lepiej nie wiedzieć ile kg sie będzie wyciskało ;-)

z tym bykiem/bliźniakiem sprawdziłam sama. Bliźniak od 23.05 - fajny znak ale nie chciałabym tyle czekać :-)

reklama
Wczoraj jak byłam zawieźć l4do pracy to rozmawiałam z koleżanką bo jej córka też ma termin na 16maja więc jej mowie, że może się spotkamy w szpitalu,a dzisiaj się dowiedziałam, że jej córka w nocy w domu urodziła i do szpitala pogotowiem już z dzieckiem jechała... To jest dopiero ekstremalne [emoji21]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Oooooj tak to nie chciałabym [emoji41]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro na przegląd techniczny już ostatni jadę [emoji16]. Odebrałam wyniki i wyszło mi sporo ciał ketonowych w moczu a przecież jem.
Mnie dziś brzucho boli jakbym zakwasy miała i skurcze i jakoś mi tak nie fajnie . Jutro zamykam 38 tg . Najchętniej w piątek stawiła bym się na oddziale i do dzieła.
Mąż znowu wpadł w szał ... tym razem planowania wakacji... i kombinuje i planuje i męczy a zobacz to a zobacz tamto... a ja chce tylko żeby było cicho i zielono [emoji12].

Rozmawiałam z położną. Przy dodatnim GBS można szybciej wybrać się do szpitala (2h po odejściu czystych wód). W przypadku skurczów powiedziała, że będziemy decydować przez telefon, więc tu nie mam nic mądrego do napisania ;)

Jejku ale mam ochotę na kluski leniwe...

Etap leniwych mam już za soba:p w 7miesiacu co dwa dni robiłam kluski w hurtowych ilościach. Jakiś zapas mam jeszcze w zamrażalniku więc zapraszam na kolacje;)

@Karlik o randce będę już tylko fantazjować. :(
Tymczasem spokój (choć w bazie też dziś wyjątkowy spokój i zaczynam się martwić). Brzuch czasem pobolewa. Skurcze normalne, czyli sporadyczne. Goni mnie za to zbyt często do toalety za większą potrzebą. ;P
Ale wierzę, że mam jeszcze milion czasu.

Największy smutek, to ten brak seksu. :p
Ostatnie trzy tygodnie mnie dobiły i czekałam tylko na dzisiaj. :D

Aż napiszę do położnej, czy jednak jakoś mogę (nie to, żebym nie miała pomysłów). :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Karlik o randce będę już tylko fantazjować. :(
Tymczasem spokój (choć w bazie też dziś wyjątkowy spokój i zaczynam się martwić). Brzuch czasem pobolewa. Skurcze normalne, czyli sporadyczne. Goni mnie za to zbyt często do toalety za większą potrzebą. ;P
Ale wierzę, że mam jeszcze milion czasu.

Największy smutek, to ten brak seksu.[emoji14]Ostatnie trzy tygodnie mnie dobiły i czekałam tylko na dzisiaj. :D

Aż napiszę do położnej, czy jednak jakoś mogę (nie to, żebym nie miała pomysłów). :D

Ja też dziś biegam co chwilę do toalety, ale gin mnie zbadał dziś i mówi że zero rozwarcia...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisałam tak oto.
Niechaj zlituje się ma położna nad cierpiącym człowiekiem i udzieli dyspensy.

Czekam. ;)

"Droga Pani Klaudio. :D

Biorąc pod uwagę, że po tym dzisiejszym odejściu czopu u mnie w zasadzie spokój. Lekkie pobolewania i typowe dla ostatniego czasu pojedyncze skurcze. A stuknął mi w końcu w tym tygodniu wyczekiwany 37tydzień, w którym planowałam wykorzystać jeszcze pewną swobodę.
Proszę mi powiedzieć - czy seks jest absolutnie niewskazany? :D
Pytanie jest jak najbardziej poważne, ponieważ cierpię rozdarcie i smutek niedoczekania z powodu niezależnej ode mnie przedporodowej fizjologii. :]"

Haha @waraai to chyba jedyna słuszna odpowiedź ;)
Jak dam radę to u nas może też randka będzie. To już połowa 39 tygodnia, więc czas najwyższy na wyplumkanie ;)

A te leniwe to jakaś masakra. Zrobię sobie jutro kurna jak nic!

reklama
Aaaa!!

Jest odpowiedź!!!

"Wskazany! Tylko proszę sie spodziewać ze po n moze zacząc sie dziać :) "

:DDDDDD

Ja będę bałamucic męża jutro :). Dziś jeszcze mu daruję bo nie daj Boże w nocy się coś zacznie a tu jutro Olka do szkoły trzeba zawieźć na ostatni sprawdzian.
Nie po to tyle "się" uczyłam żeby nie poszedł [emoji12] .

Do góry