reklama
milkaklaudia
Fanka BB :)
Dzień dobry sen znów powrócił od 23 do, 9 rano moja przyjaciółka dziś urodziła i się tak popłakałam jakbym to ja urodziła nasi faceci sie chyba zgadali bo między naszym terminami był tylko tydzień różnicy.
Jak ja się cieszę że firma mi pieniądze wypłaca a nie ZUS bo ile to nerwów a pieniądze zawsze potrzebne są..
MamaAWR nie daj się w tym szpitalu bo co oni wyprawiaja. Może trafiła się jakaś sierota co krwi nie umie dziecku pobrać.. Daj znać co wyszło z tym i wynikami.
Jak ja się cieszę że firma mi pieniądze wypłaca a nie ZUS bo ile to nerwów a pieniądze zawsze potrzebne są..
MamaAWR nie daj się w tym szpitalu bo co oni wyprawiaja. Może trafiła się jakaś sierota co krwi nie umie dziecku pobrać.. Daj znać co wyszło z tym i wynikami.
Koniczyna05
Witam się i ja
MamaAWR aż włos na glowie się jezy co oni wyprawiaja w tych szpitalach,
Gabis u mnie tez oznak porodu brak dziś termin z usg, coś czuję że nie urodze do czwartku i mnie wezmą na ten oddział, już sama nie wiem co lepsze czy sn czy cc jak dziecko duże
MamaAWR aż włos na glowie się jezy co oni wyprawiaja w tych szpitalach,
Gabis u mnie tez oznak porodu brak dziś termin z usg, coś czuję że nie urodze do czwartku i mnie wezmą na ten oddział, już sama nie wiem co lepsze czy sn czy cc jak dziecko duże
Marysia787
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny
MamaAWR nie daj się, przecież to jest nieludzkie traktowanie maleństwa, niech się same tak kłują co 5 minut...
Miałyście albo macie problem z rwą kulszowa (tak mi się wydaje że to raczej ona) jak tylko młoda postanowi przekręcić głowę to nie dość że mi się o spojenie obija to jeszcze paraliżuje mi nogi - od lędźwi przez udo, łydkę aż po piętę zamiast robić obiad i piec drożdżówkę to non stop siadam bo na stojąco nie wyrobie
MamaAWR nie daj się, przecież to jest nieludzkie traktowanie maleństwa, niech się same tak kłują co 5 minut...
Miałyście albo macie problem z rwą kulszowa (tak mi się wydaje że to raczej ona) jak tylko młoda postanowi przekręcić głowę to nie dość że mi się o spojenie obija to jeszcze paraliżuje mi nogi - od lędźwi przez udo, łydkę aż po piętę zamiast robić obiad i piec drożdżówkę to non stop siadam bo na stojąco nie wyrobie
Olo32
@Marysia787 mnie czasem też łapie taki ból, ale ogranicza się tylko od pośladka. Taką prawdziwą rwę miałam przy przepuklinie kręgosłupa, wtedy dochodziła aż do kostki. Oszczędzaj się, już niewiele zostało
MajaMaj
Jejku, MamaAWR- gdzie takie traktowanie? Każdemu dziecku rutynowo robi się morfo czy tylko jak coś ich niepokoi? Nie pamiętam czy moim chłopakom coś pobierali...
Ja też dziś byłam w laboratorium na ostatnim pobraniu, jutro odbiorę wyniki i właściwie to jestem gotowa żeby rodzić. Dzisiaj w nocy też miałam skurcze, ale to takie nawet przyjemne więc nie nastawiam się na poród. Jak rozmawiałam z lekarzem na IP o tej pełni to mówił, że znowu będą tłumy jak co miesiąc więc widocznie jakiś wpływ to ma, pewnie najbardziej na te z bliskim terminem. Ja w poprzedniej ciąży miałam jeszcze tydzień do tp, ale w noc pełni odeszły wody (oczywiście innych oznak porodu brak). Ciekawe czy i tym razem będzie powtórka.
U nas obecnie słoneczko, ale 2h temu padał grad więc tego ten... taka oto piękna wiosna! Miłego dnia dziewczynki!
Ja też dziś byłam w laboratorium na ostatnim pobraniu, jutro odbiorę wyniki i właściwie to jestem gotowa żeby rodzić. Dzisiaj w nocy też miałam skurcze, ale to takie nawet przyjemne więc nie nastawiam się na poród. Jak rozmawiałam z lekarzem na IP o tej pełni to mówił, że znowu będą tłumy jak co miesiąc więc widocznie jakiś wpływ to ma, pewnie najbardziej na te z bliskim terminem. Ja w poprzedniej ciąży miałam jeszcze tydzień do tp, ale w noc pełni odeszły wody (oczywiście innych oznak porodu brak). Ciekawe czy i tym razem będzie powtórka.
U nas obecnie słoneczko, ale 2h temu padał grad więc tego ten... taka oto piękna wiosna! Miłego dnia dziewczynki!
DaWo
Hej hej księżniczki [emoji3] mi prawą stronę ale w biodrze coś kręci czasami to stoję bez ruchu jakbym nie tak chciała dać krok to mnie przyblokuje a i wstawić czy przekręcić się jest ciężko.Cześć dziewczyny
Jestem po wizycie: mała na 100%
Wody dużo, szyjka ok(cokolwiek to znaczy), rozwarcie na 1cm, waga 3700. No i ginekolog twierdzi że to kwestia tygodnia [emoji40][emoji44][emoji29][emoji33]
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
waraai
Cześć!
Jestem po wizycie u gina i mam decyzję od kardio.
Mogę rodzić SN.
Ale całą akcję mam być podpięta do EKG i po porodzie też (po porodzie zresztą mam się zgłosić do szpitala kardiologicznego, bo chcą mi znowu naprawiać to moje serducho).
Gin mówi, że z kardiologii ściągną dla mnie sprzęt na porodówkę i będą monitorować (gin jest z tego szpitala, w którym mam rodzić).
Szyjka ma jakieś 2cm teraz po tych trzech tygodniach! A miała półtorej.
Rozwarcie na 0,5cm.
Mam odstawić i magnez i No-spę (nie urodzę z dnia na dzień ale mogę i spokojnie doczekać do terminu, albo wcześniej - tutaj już natura).
Ja ważę 59,7kg i przytyłam pół kilo. Aż się zmartwiłam, że tak mało! Za to panna w ciągu miesiąca prawie kilogram i waży 2998g.
Wszystko z nią spoko.
Zaczynam żyć!
Witaj maju!
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jestem po wizycie u gina i mam decyzję od kardio.
Mogę rodzić SN.
Ale całą akcję mam być podpięta do EKG i po porodzie też (po porodzie zresztą mam się zgłosić do szpitala kardiologicznego, bo chcą mi znowu naprawiać to moje serducho).
Gin mówi, że z kardiologii ściągną dla mnie sprzęt na porodówkę i będą monitorować (gin jest z tego szpitala, w którym mam rodzić).
Szyjka ma jakieś 2cm teraz po tych trzech tygodniach! A miała półtorej.
Rozwarcie na 0,5cm.
Mam odstawić i magnez i No-spę (nie urodzę z dnia na dzień ale mogę i spokojnie doczekać do terminu, albo wcześniej - tutaj już natura).
Ja ważę 59,7kg i przytyłam pół kilo. Aż się zmartwiłam, że tak mało! Za to panna w ciągu miesiąca prawie kilogram i waży 2998g.
Wszystko z nią spoko.
Zaczynam żyć!
Witaj maju!
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
A ja jak rasowa ciezarna w 9 miesiacu, rozpakowałam torbę szpitalną i zapakowałam jeszcze raz. I słusznie bo okazało się że zapomniałam o podstawach czyli szczoteczka do zębów i pasta [emoji16]. Gupia ja gupia [emoji12].
Dziś mam nadzieję że stresuje się samym faktem że mąż daleko i dziecko w szkole bo mam czyszczenie od samego rana i głodu nie czuję. Zmusiłam się do śniadania i już mi się nie chce zmuszać. Nie rodzę dziś i koniec !
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziś mam nadzieję że stresuje się samym faktem że mąż daleko i dziecko w szkole bo mam czyszczenie od samego rana i głodu nie czuję. Zmusiłam się do śniadania i już mi się nie chce zmuszać. Nie rodzę dziś i koniec !
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Olo32
@MajaMaj to do mnie chyba jeszcze grad nie doszedł i ładnie świeci słonko. Myślałam nawet o posiedzeniu na balkonie, ale chyba zabiorę się za rozpracowywanie fotelika samochodowego
@waraai świetnie wieści!!!
@Lalamido zrobiłam to samo ostatnio z torbą dla małej - głównie z powodu podmianki ubranek do szpitala, bo stwierdziłam, że wezmę te pięknoty co przyszły z Mothercare
Mam dokumentację z Medicoveru! Zaraz będę słała do ZUSu kochanego <3
@waraai świetnie wieści!!!
@Lalamido zrobiłam to samo ostatnio z torbą dla małej - głównie z powodu podmianki ubranek do szpitala, bo stwierdziłam, że wezmę te pięknoty co przyszły z Mothercare
Mam dokumentację z Medicoveru! Zaraz będę słała do ZUSu kochanego <3