reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam!
Ale się tu dzieje :) Ja dziś po KTG w szpitalu (4h z życia wyjęte) padłam i spałam kolejne 4h. To chyba przez tę pogodę. Leje, szaro, buro.. brrr...

@marta:-) - jak skurcze? trzymam kciuki!

@asia333podlasie - ty nasz termin na 23.05 to może jeszcze poczekaj z tym porodem, co? Leż, odpoczywaj i nie myśl o ciśnieniu, bo wtedy samo się jeszcze podnosi.

@Martussa82 - takie ciastka powinny być prawnie zakazane :D Siedząc na IP zobaczyłam zdjęcie i prawie zaśliniłam podłogę [emoji14] nie dla mnie takie rarytasy :(

@Karlik - szybko Ci przyszły te zakupy z AliExpress. Ja ciągle czekam na swoje staniki i plecak na dzieckowe utensylia. Ostatnio jak sprawdzałam co się dzieje z moimi zakupami to czekały na statek gdzieś w chinach.

@Klaudia_i_nikodem - witajcie w domu! jak samopoczucie? Dla mnie najbardziej przerażającym momentem z całej tej imprezy jest właśnie powrót do domu, więc tym bardziej Wam kibicuję! Teraz czas na budowanie nowej rzeczywistości dla Was obojga :)

Ja dziś w końcu spakowałam torbę dla siebie i małego. Przynajmniej w większości. Ciągle jeszcze coś do niej dorzucam i mam wrażenie, że zapomniałam o czymś niezwykle istotnym. Ale sprawdzam z listą ze strony bebiprogram
Link do: Co spakować do szpitala? - BebiProgram
Za to mój mąż się w końcu zainteresował tematem wycieczki na porodówkę i stwierdził, że musi sobie suchy prowiant załatwić :)
Ja to przeważnie nie mam czym się uczesać w takich miejscach i podejrzewam że teraz też tak będzie [emoji139]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szczotka już spakowana :)
O właśnie Szczotka nie pomyślałam a włosy długie do pasa :)
Zostawić Was na pół dnia i później wyrzuty sumienia że na wszystko odpisać się nie da :)
Karlik na Ali kupuje wszystko co potrzebuje a co tam znajdę bo nie wszystko mają. Np ostatni zakup buty New balance. Przyszły oryginalne, ładnie zapakowane bez żadnych wad. Puder z mac-a, który kosztuje w daglasie 100zl kupiłam za 3 dolary :D jest identyczny i oryginalny. A ja do tej pory kupowałam go za 100 zł.
Marta jak sytuacja? I tak widzę jesteś opanowana i tak trzymaj :)
Asia333podlasie a jak u Ciebie co słychać?

Dziewczyny, którą bolał pośladek? Bo chciałam podziękować za podpowiedz, że ta część ciała też może doskwierać bo właśnie mnie boli [emoji3] może się dowiem jeszcze ile to ma trwać? [emoji6][emoji16][emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Aplikację liczącą skurcze bardzo polecam- ja nie byłam w stanie ich dobrze sama liczyć!
Zamówiłam te staniki z Ali- ciekawe kiedy dojdą ;)
Jutro bryknę się na KTG, pewnie utknę na IP bo w sobotę wszyscy mają czas, nie?

Syn mój pierworodny popełnił swoją pierworodną grę drogą kodowania.

Jak by na to nie spojrzeć - chłopak: pisze. ;)

Po mamusi.
Córa po tatusiu będzie pewnie genialnie rysować. :p

Umieram z głodu. A zjadłabym wszystko, czego nie mam, mimo obfitej dostawy z Tesco. ;)

@Karlik - też mam listonosza, który co wieczór na kiju siada i nocą śpi sztywno w swojej szafie. Wredny, drętwy i złośliwy. Awizo wrzuca nawet przy mikro przesyłkach (a teraz czekam na pakę kocyków i pościeli szytych na zamówienie i przyjdzie mi po to cisnąć po długim weekendzie na pocztę).

@marta:-) jak TAM?!?

Kupiłam sobie dziś przez te internety butelkę filtrującą (z filtrem węglowym).
Przeczad sprawa, jestem z siebie dumna do granic. ;)
W dodatku naprawdę za nieduże pieniądze.
Jak wrócę ze szpitala Młody przechwyci ją do szkoły.

Link do: Butelka z filtrem węglowym Dafi - recenzja i opinia

He he no to chyba jestesmy wszystkie maniaczkami zakupowymi :)
Ja sobie przypomniałam dzis ze jeszcze lusterko do samochodu do oglądania jadącego z tylu dziecka potrzebuje!!

Dzis maż dowiózł podwozie wózka. Juz wiem czemu mama mowila ze jest wielkie. Tylne koła maja 33cm średnicy i i 6cm grubości:)

He he no to chyba jestesmy wszystkie maniaczkami zakupowymi :)
Ja sobie przypomniałam dzis ze jeszcze lusterko do samochodu do oglądania jadącego z tylu dziecka potrzebuje!!

Dzis maż dowiózł podwozie wózka. Juz wiem czemu mama mowila ze jest wielkie. Tylne koła maja 33cm średnicy i i 6cm grubości:)
No traktor jak nic!!
Ja dzis zanabylam staniory w h&m i cyknelam fote w przebieralni ;)
1493412073-aaaaaa.jpeg

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Olo, piękne zdjęcie. ..trzeba robić pamiątki bo nieznamy dnia ani godziny rozpakowania...

U mnie spokój wiec idę spać. ...myślałam ze to dziś a pannie dobrze w brzuszku i skurcze ustały...nawet zaliczylam Lidla i chodzenie po schodach i nic...:) ale zrobiłam dzis sobie chęci na grilla....nawet jak będzie jutro zimno grill obowiazkowy....

O widzisz Karlik dobrze ze głośno myślisz. ...zapomnialam o lusterku do auta...

Dawo, ja miałam ból pośladka. ..wstrętna sprawa bo tak jakby sie kulalo na nogę....ja myślałam ze to przez odstawienie magnezu i przeszło. ...chyba dwa dni męczyło...

reklama
Ale się napisalyscie dzisiaj !;) widzę,ze u was się dzieje,szyjki się skracają,skurcze są a u mnie termin na środę a szyjka dalej bez zmian,rozwarcie może na pół cm więc generalnie super...naczekalam sie w tym szpilatu nie dość,ze na ktg bo nie było miejsca to później jeszcze w kolejce do lekarza normalnie jaja. Chciałabym już mieć poród za sobą ale pobyt w szpitalu mnie przeraża. Jutro jedziemy do rodziców na grilla a po powrocie będę starała się rozruszać moja szyjka,mąż już w domu więc go wykorzystam. Kolejne ktg mam we wtorek.

Do góry