reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Melduję się po usg i po wizycie!
Mloda wazy teoretycznie 3100g! Więc kawał baby! Aż się zdziwiłam. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w rzeczywistości może być dużo lżejsza ;)
Ułożona glowkowo, ladna po mamie (ech ci lekarze ;)). Dużo płynu owodniowego, więc lekarz zachęcił do zrobienia usg 3d (w tym sprzęcie, ktorym mi dzis robil nie ma takiej opcji). Na szczescie w medicoverze jest opcja jednego usg w ciąży 'na zyczenie' - bez skierowania, wiec skorzystam, zeby miec fote do slbumu. Tylko poki co z terminami krucho iiii umowilam sie na pierwszy wolny czyli uwaga 20 maja - termin porodu ;) będę dzwoniła i probowala, czy nic się nie zwolniło ;)

Wizyta u gin - wymaz na gbs, skierowanie na morfologię i micz + cytomegalia i fibrynogen (gin mowi, ze fibrynogenu nie ma w standardzie i szef sie zlosci jsk zalecają to badsnie - wtf?).
Szyjka długa, twarda, zamknięta. Ale wyjazd za majowke odpuszcze ;)

A teraz pizza w nagrode ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas też jest wkupne jak Młoda wróci ze szpitala dla brata....a okazalo sie ze moze niedlugo wkupne będzie. ..:) jestem po wizycie....szyjki brak...rozwarcie 3,5-4cm więc czekamy na rozwój akcji i morze odpada :) wróciłam i zastanawiam sie czy czekać za porodem czy obiad wcinać :) skurcze są ale narazie nie liczę. ...zacznę jak będą częściej. ...

Karlik Twoja córka sama pociągiem jechala?

Przed chwilą rozpakowałam leżaczek i mimo, że wyprany to wymaga odświeżenia po mojemu ;) (kupiłam używany). A tak w ogóle to polecam leżaczki BabyBjorn. Niby takie proste urządzenie a pomocne było i to bardzo. Olek go uwielbiał (jak zresztą jeszcze trójka dzieci które rosły z nim łeb w łeb na piętrze), na zmianę się w nim bujały gapiąc się na rybki w akwarium ;).
Zabieraliśmy go wszędzie, bo mało miejsca zajmuje po spłaszczeniu. Nawet jak do knajpy na obiad szliśmy :).
Leżaczek Baby Bjorn był dla mnie na jednym z 3 pierwszych miejsc zakupowych po zrobieniu testu ciążowego. uważam go za genialny wynalazek do tego zdrowy i zajmuje malo miejsca!! obie dziewczyny w nim wychowałam i teraz też zakupiłam - też używany.

Olo - wiesz teraz jak jest dziecko takie duże i wciśnięte w kanał to USG3D nie będzie już takie super jak jeszcze miesiąc temu :-(

marta:-) aaaaaaaaaaaaaa ale szok. Skąd to rozwarcie, czułaś mocniejsze skurcze? czujesz teraz? Nie kłuło Cie w szyjce wczoraj/dzisiaj? jakiś dyskomfort czujesz w ogóle czy nic? (córkę tata zawiózł na PKP do Krakowa, a babcia tam przyjechała pociągiem i ją przejęła na peronie i pojechałydo babci już razem)

W nocy brzuch byl jak kamień ale rano juz bylo oki. Jak zaczęła badanie Ginka mowi ze 2,5 cm rozwarcia i nie robiła masażu ale mówi ze dotknie jeszcze raz ale trochę mocniej i mowi jest juz 3,5 cm -4cm wiec mowi ze nie rusza więcej...a teraz w miarę spokojnie....czekam..bo albo się rozkręci albo jeszcze chwilę pochodzę. ...ale do wieczora będę spokojna bo muszę syna zagospodarować :) a dzis odrazu po szkole jechał do kolegi z Jego mamą. ..no i w Poznaniu w piątek do 18 są korki wiec niech Młoda siedzi do wieczora ;)

reklama
Do góry