reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Melduję się po usg i po wizycie!
Mloda wazy teoretycznie 3100g! Więc kawał baby! Aż się zdziwiłam. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w rzeczywistości może być dużo lżejsza ;)
Ułożona glowkowo, ladna po mamie (ech ci lekarze ;)). Dużo płynu owodniowego, więc lekarz zachęcił do zrobienia usg 3d (w tym sprzęcie, ktorym mi dzis robil nie ma takiej opcji). Na szczescie w medicoverze jest opcja jednego usg w ciąży 'na zyczenie' - bez skierowania, wiec skorzystam, zeby miec fote do slbumu. Tylko poki co z terminami krucho iiii umowilam sie na pierwszy wolny czyli uwaga 20 maja - termin porodu ;) będę dzwoniła i probowala, czy nic się nie zwolniło ;)

Wizyta u gin - wymaz na gbs, skierowanie na morfologię i micz + cytomegalia i fibrynogen (gin mowi, ze fibrynogenu nie ma w standardzie i szef sie zlosci jsk zalecają to badsnie - wtf?).
Szyjka długa, twarda, zamknięta. Ale wyjazd za majowke odpuszcze ;)

A teraz pizza w nagrode ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas też jest wkupne jak Młoda wróci ze szpitala dla brata....a okazalo sie ze moze niedlugo wkupne będzie. ..:) jestem po wizycie....szyjki brak...rozwarcie 3,5-4cm więc czekamy na rozwój akcji i morze odpada :) wróciłam i zastanawiam sie czy czekać za porodem czy obiad wcinać :) skurcze są ale narazie nie liczę. ...zacznę jak będą częściej. ...

Karlik Twoja córka sama pociągiem jechala?

Przed chwilą rozpakowałam leżaczek i mimo, że wyprany to wymaga odświeżenia po mojemu ;) (kupiłam używany). A tak w ogóle to polecam leżaczki BabyBjorn. Niby takie proste urządzenie a pomocne było i to bardzo. Olek go uwielbiał (jak zresztą jeszcze trójka dzieci które rosły z nim łeb w łeb na piętrze), na zmianę się w nim bujały gapiąc się na rybki w akwarium ;).
Zabieraliśmy go wszędzie, bo mało miejsca zajmuje po spłaszczeniu. Nawet jak do knajpy na obiad szliśmy :).
Leżaczek Baby Bjorn był dla mnie na jednym z 3 pierwszych miejsc zakupowych po zrobieniu testu ciążowego. uważam go za genialny wynalazek do tego zdrowy i zajmuje malo miejsca!! obie dziewczyny w nim wychowałam i teraz też zakupiłam - też używany.

Olo - wiesz teraz jak jest dziecko takie duże i wciśnięte w kanał to USG3D nie będzie już takie super jak jeszcze miesiąc temu :-(

marta:-) aaaaaaaaaaaaaa ale szok. Skąd to rozwarcie, czułaś mocniejsze skurcze? czujesz teraz? Nie kłuło Cie w szyjce wczoraj/dzisiaj? jakiś dyskomfort czujesz w ogóle czy nic? (córkę tata zawiózł na PKP do Krakowa, a babcia tam przyjechała pociągiem i ją przejęła na peronie i pojechałydo babci już razem)

W nocy brzuch byl jak kamień ale rano juz bylo oki. Jak zaczęła badanie Ginka mowi ze 2,5 cm rozwarcia i nie robiła masażu ale mówi ze dotknie jeszcze raz ale trochę mocniej i mowi jest juz 3,5 cm -4cm wiec mowi ze nie rusza więcej...a teraz w miarę spokojnie....czekam..bo albo się rozkręci albo jeszcze chwilę pochodzę. ...ale do wieczora będę spokojna bo muszę syna zagospodarować :) a dzis odrazu po szkole jechał do kolegi z Jego mamą. ..no i w Poznaniu w piątek do 18 są korki wiec niech Młoda siedzi do wieczora ;)

reklama
Do góry