reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Martussa, ja proszę o ciacho i herbatę. ...wylaczyli mi prąd. ...:mad: będzie włączony o 14....żadnej wcześniej informacji nic....dobrze że jadę do lakarza ale najważniejsze ze mąż zostawił swoje auto przed bramą bo moim wyjechać nie mogę bo brama na pilota....wrrrr ach te udogodnienia.....:mad:;)

reklama
Witam sie, ja już po wizycie dziś miałam badanie na innym usg i wyszło ze mały jest o 100 gr lżejszy niż tydx temu, czyli przekłamanie a waga zależy od usg,
lekarz stwierdził że na poród się nie zanosi, przepływy ok
Ja też dziś nie wydana pies obudził mnie przed 5 a zasnęłam ok 1 plus 2 pobudki na siku, postanowienie przed snem nie pije ani 2 łyczka wody u mnie pogoda od rana fatalna strasznie pada

@marta:-) jeszcze raptem 4godziny i będziesz mogła podpiąć żelazko. Spokojnie. :p

A co do USG.
Każdy sprzęt może podawać inne pomiary. U nas w szpitalu na Polnej jest tak między sprzętem z IP, a tym już na oddziale. I to nawet kilkaset gram potrafi się machnąć (gdzie IP zawsze zaniża).
Choć to i tak wszystko jest orientacyjne, i dane sobie, a dziecko sobie.

Aparat u mojej gin też wskazuje inaczej, niż ten na IP na Polnej w szpitalu. :)
W ciągu dwóch dni między wizytą u niej, a u nich panna zleciała z wagi o pół kilo kiedyś. :p
Zatem trzymam się jednych i stałych pomiarów i nie biorę ich mocno do siebie, bo córcia ma pewnie i tak swój własny wymiar.
W każdym znaczeniu tego słowa. :p

Dzień doberek [emoji2]. Ja o 3.00 tradycyjnie wstawanko. Nie wiem co jest z ta godzina ale już od kilku dni o równej 3 budzę się.
Wymoscilam sobie dziś gniazdko w łóżku i kimałam do 6.30 na siedząco. Syn właśnie przydreptal do mojego łóżka i kazał zgasić światło bo tak rano to on ma "ból słońca" w oczach [emoji12]. Biedny nie wie jeszcze że w połączeniu z kacem jest dużo gorzej [emoji41].
Na 9.30 zabieram osiedlowa ferajnę do szkoły więc będzie wesoło w aucie [emoji6].
Leje jak ... ale nic to [emoji16] bo dziś już 36 i 1

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

To jest po prostu godzina naszych dzieci....łącze się z Toba w bólu bo ja tez co noc o 3 oczy jak 5zl, wycieczka na siusiu, powrót i szukanie dogodnej pozycji do spania przez kolejna godzinę....

Ja od rana miałam atrakcje w postaci "biegania" w rzepaku za moim psem... Jak zwykle poszlam z nim na spacer i puscilam luzem bo to taki usluchany pies, a on mnie dzisiaj wykorzystał i biegiem w rzepak- w nocy chyba jakieś zwierzaki w nim buszowaly bo Kosiu byl zachwicony zapachami i przez 15 min nie zwracał uwagi na moje błagania o powrót... Wiec nie zostało mi nic innego jak turlanie się za nim krok w krok...a na koniec to się jeszcze w jakimś gównie wytarzal żeby mi humor poprawic8-)
A teraz leży obrażony bo na niego nakrzyczalam... Czasami się zastanawiał czy z dzieckiem nie będę miała mniej roboty i problemów niż z tym osiolkiem...

Miłego dnia;)

To jest po prostu godzina naszych dzieci....łącze się z Toba w bólu bo ja tez co noc o 3 oczy jak 5zl, wycieczka na siusiu, powrót i szukanie dogodnej pozycji do spania przez kolejna godzinę....

Ja od rana miałam atrakcje w postaci "biegania" w rzepaku za moim psem... Jak zwykle poszlam z nim na spacer i puscilam luzem bo to taki usluchany pies, a on mnie dzisiaj wykorzystał i biegiem w rzepak- w nocy chyba jakieś zwierzaki w nim buszowaly bo Kosiu byl zachwicony zapachami i przez 15 min nie zwracał uwagi na moje błagania o powrót... Wiec nie zostało mi nic innego jak turlanie się za nim krok w krok...a na koniec to się jeszcze w jakimś gównie wytarzal żeby mi humor poprawic8-)
A teraz leży obrażony bo na niego nakrzyczalam... Czasami się zastanawiał czy z dzieckiem nie będę miała mniej roboty i problemów niż z tym osiolkiem...

Miłego dnia;)
Ja co noc mam pobudke o 2ej, ale moja Księżna spi wtedy w najlepsze, tyle że mi ręce dretwieja więc siedzę i nie śpię do 4-5ej...chyba sobie też zrobię spanie na.siedząco.
Dziś głupi dzień. Wstałam o 5ej, żeby u hematologa być jako pierwsza...Byłam 3cia...potem się okazało że nie ma jednego wyniku bo wczoraj panie przy pobieraniu nie zaznaczyły, więc znów w kolejkę na pobranie, a potem znów do lekarki, ale najlepiej żebym poczekała do 13ej na wynik bo ona mi nie powie bez wyniku d-dimerow jakie leczenie...a córka która była ze mną płacze że się do szkoły spóźni...ech...
Mam nadzieję że u Was lepiej.
Miłego dnia.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój piechu tez wyszedł dziś ze mną na spacer [emoji4]. Wystroiłam męża elegancko na spotkania i bałam się że się zafajda błotem [emoji12]. Pies był wniebowziety ale na wstępie uzgodnilam z nim że jest zimno, pada i jest mokro i że nie ma czasu na wąchanie każdej trawki tylko wskakujemy ba pierwszy trawnik i załatwiamy komplecik. I najlepsze jest to że posłuchał [emoji1][emoji1][emoji1]. Załatwił wszystko w 5 minut i już ciągnął do bramki.
1493369909-aaaaaa.jpeg

Ja co noc mam pobudke o 2ej, ale moja Księżna spi wtedy w najlepsze, tyle że mi ręce dretwieja więc siedzę i nie śpię do 4-5ej...chyba sobie też zrobię spanie na.siedząco.
Dziś głupi dzień. Wstałam o 5ej, żeby u hematologa być jako pierwsza...Byłam 3cia...potem się okazało że nie ma jednego wyniku bo wczoraj panie przy pobieraniu nie zaznaczyły, więc znów w kolejkę na pobranie, a potem znów do lekarki, ale najlepiej żebym poczekała do 13ej na wynik bo ona mi nie powie bez wyniku d-dimerow jakie leczenie...a córka która była ze mną płacze że się do szkoły spóźni...ech...
Mam nadzieję że u Was lepiej.
Miłego dnia.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Współczuję [emoji17]

Ja dziś żałowałam że współczesne samochody wyposażone są w bluetooth. Odłożę Ci ja dzieci do szkoły... jedno moje a dwa nie moje [emoji12]. I dzwoni mi chłop rozwscieczony z drugiego końca Wawy ( a dojazd z Targowa o tej godzinie i w taka pogodę to dwie godziny z życia wyjęte). Że niepotrzebnie przyjechał bo ... i tu wyjaśnienie całej sytuacji problemów z dokumentacja ...i wali wiązka łaciny że ku... i ja pierd... i inne takie. I wpadł w taki monolog że nie zdążyłam mu powiedzieć że dzieciaki wszystko słyszą, a jak próbowałam to mnie nie słyszał bo tak był wzburzony. Na zakończenie swojej owocnej wypowiedzi usłyszał tylko jeden wielki śmiech dzieciaków i słowa "dzień dobry wujku :)!".

reklama
Mój piechu tez wyszedł dziś ze mną na spacer [emoji4]. Wystroiłam męża elegancko na spotkania i bałam się że się zafajda błotem [emoji12]. Pies był wniebowziety ale na wstępie uzgodnilam z nim że jest zimno, pada i jest mokro i że nie ma czasu na wąchanie każdej trawki tylko wskakujemy ba pierwszy trawnik i załatwiamy komplecik. I najlepsze jest to że posłuchał [emoji1][emoji1][emoji1]. Załatwił wszystko w 5 minut i już ciągnął do bramki.
1493369909-aaaaaa.jpeg

Jaki słodki [emoji3] ale u mnie by nie przeszedł w domu ani pies ani kot, a jak widzę zdjęcia kota w garnku albo na talerzu to niedobrze mi się robi... nikomu nie rządzę niech sobie trzymają co chcą ale nie u mnie....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry