reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Też mam dziś widzenie z synem [emoji16] o 16.20. Mąż się uparł że jedzie ze mną bo to prawdopodobnie ostatnie USG dziecka w naszym życiu więc musi. A ponieważ syn numer 1 do 17 max musi być odebrany że szkoły to odebrać go muszę zaraz po lekcjach i robimy rodzinny wypad. Jak zwykle zresztą wszędzie prawie we troje jeździmy [emoji4]. Do szpitala też chcą razem jechać i Olo nie chce zostać z sąsiadami nawet jak to środek nocy będzie. Chce razem z tatą koleiny na korytarzu wydeptywac i zobaczyć szybko brata. Ehhhhh...

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też pada....i wycieczek w nocy tyle do kibelka że tak naprawdę powinnam zamienić miejsca w którym dziś powinnam spać. ...więcej czasu na siku niż na sen...:rofl:
Ale na 11 na ktg i do Ginki na USG...zobaczymy co u Małej słychać i czy planuje wyprowadzić się z brzuszka...:)

Moj syn też chciał jechać z Nami jak zacznie sie poród, niby zrozumiał i pojedzie do kuzyna lub dziadków ale ciężko mu było zrozumieć bo zawsze jezdzimy razem....

Udanych wizyt :)

waraai- zakupy z dowózką do domu sa super!! Ja korzystałam z tesco jak mieszkałam w mieście.... z tesco - he he. Przynajmniej wszystkie ciężary mi wnosili na 3 piętro bez pytania. Woda, puszki, mąki.....
martusiamiśka - chyba gdyby ten pomiar brzuszka był niepokojący to by gin coś mówił....
olo32- ja nie wypruwam metek, moja siostra natomiast wszystkie w niemowlęcych wypruwała. Orki z majorki.... ja pierdole mam szok do teraz!
asia- a co mówią lekarze? Chcą zbijać ciśnienie czy ciąć? Jakiś plan mają?odpoczywaj.

Ja powoli dostaje paczuszki z Aliexspress ( 2 tygodnie od zamówienia)
Stanik do karmienia - SUPER i rozmiar i bawełna ( zapłaciłam grosze - chyba 4$!!)
[Link do: 2017 Cotton Soft Lactation Bras Printing Flower Front Opening Nursing Bras for Pregnant Women's Bra bYFZ0006-in Maternity & Nursing Bras from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group]
inne rzeczy też OK, natomiast letnie sandałki dla córek... dla jednej za małe dla drugiej za duże :-(( [takie: Link do: COZULMA Summer Style Children Sandals Girls Princess Beautiful Flower Shoes Kids Flat Sandals Baby Girls Roman Shoes-in Sandals from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group] i teraz nie wiem co zrobić, bo do Chin raczej odsyłac nie będę.... ale żal bo strasznie mięciutkie i fajne dobrze że nie drogie - te małe może na allegro sprzedam tylko małej żal.....
Jeszcze czekam na kilka rzeczy - ogólnie podoba mi się kupowanie tam - to był mój pierwszy raz ;-)
W tych szpitalach to malo co sie dowiesz niby na razie zbijac srednio teraz 150 na 100 wiec lepiej i nie mam pojecia co dalej ani czy juz do konca zostane czy jeszcze wyjde wazne ze w koncu mnie przyjeli i zamiast samej tony lekow tez daja kroplowki itd ale to takie bledne kolo bo mowia trzeba juz rodzic a litrami daja magnez od cisnienia to skad mam wziasc chodz jeden skurcz. Tak to mowia chodzic zeby przyspieszyc porod itd a jak zaczne chodzic np po schodach to znow cisnienie w gore i bledne kolo. Zobaczymy co to bedzie dobrze ze w szpitalu moze cos poradza.

Bry, spałam ponad 8 h, z dwoma mini przerwami - na siku i ratowanie kuchni przed deszczowymi przeciekami... :angry::angry::angry:
Za tydzień o tej porze prawdopodobieństwo bycia jeszcze w ciąży będzie u mnie coraz bliższe zeru, także zaciskam zębiska i próbuję być cierpliwa. Dziś wyskoczyłam na szybkie zakupy ze stangretem, bo za kierownicę to dopiero po porodzie wskoczę, zmokłam ale się przewietrzyłam, spożywka na weekend jest, najwyżej będziemy jedli ciastki owsiane, których napiekłam wczoraj 6 wielkich blaszek..

Bolid Alki czysty, złożony, materac wywietrzony, torby jak stały tak stoją, jutro anestezjolog (stres/nerwy) i szukam sobie jakiegoś zajęcia, pranie poprasuję... obiad mega szybki - spagetti z sosem łowicz czy inne pudliszki.... Córka będzie zachwycona :D

Komuś herbatki smacznej??? :D

A nie wiem, czy mi wolno, ale - Klaudię wyrzucają w końcu ze szpitala!!!!! :)

Dzień dobry. Spalysmy sobie do teraz od 22 i ja ani razu nie budzę się na siku. Jak tylko mała się urodzi to ją wycaluje za to że na pęcherz nie naciskala gdzie to norma jest praktycznie w ciąży. :) ale za to pobudka z lekkim bólem głowy :( ostatnio coraz częściej jakby migrenowe.
Karlik ja bardzo dużo rzeczy kupuje na aliExpress tylko takie rzeczy na które sobie poczekać mogę bo nieraz idą miesiąc lub dwa.
Asia333podlasie i znów kolejna paranoja w tym szpitalu. To chcą żebyś rodziła, każą chodzić i podają morze magnezu... Nie zrozumiesz. Dawaj znać co dalej..

Bry, spałam ponad 8 h, z dwoma mini przerwami - na siku i ratowanie kuchni przed deszczowymi przeciekami... :angry::angry::angry:
Za tydzień o tej porze prawdopodobieństwo bycia jeszcze w ciąży będzie u mnie coraz bliższe zeru, także zaciskam zębiska i próbuję być cierpliwa. Dziś wyskoczyłam na szybkie zakupy ze stangretem, bo za kierownicę to dopiero po porodzie wskoczę, zmokłam ale się przewietrzyłam, spożywka na weekend jest, najwyżej będziemy jedli ciastki owsiane, których napiekłam wczoraj 6 wielkich blaszek..

Bolid Alki czysty, złożony, materac wywietrzony, torby jak stały tak stoją, jutro anestezjolog (stres/nerwy) i szukam sobie jakiegoś zajęcia, pranie poprasuję... obiad mega szybki - spagetti z sosem łowicz czy inne pudliszki.... Córka będzie zachwycona :D

Komuś herbatki smacznej??? :D

A nie wiem, czy mi wolno, ale - Klaudię wyrzucają w końcu ze szpitala!!!!! :)
Idę pić herbatkę z liści malin :D ale przydałyby się Twoje ciasteczka :)

Hej, a u mnie nie pada i nawet przebija kilka promieni słonecznych ;) niestety jeszcze temperatura nie ta,ale mam nadzieję,ze się niedługo ociepli.
Mój lekarz pracuje w szpitalu i kazał mi się zgłosić na patologie ciazy do pokoju pielęgniarek i ja tak zrobiłam powiedziałam,ze jestem od tego i tego lekarza i maja mi zrobić zapis ktg. Trochę to trwało zaczem im wyjasnilam,ze przyszłam tylko na zapis i wizytę a później idę do domu,ze nie mam skierowania i nie zostaje na noc w szpitalu. Na sam koniec jeszcze musiałam dzwonić do lekarza gdzie go mogę złapać bo żadna z pielęgniarek nie raczyła go poinformować,ze przyszłam. Dziś spodziewam się powtórki ze środy ale jak coś to zadzwonię do lekarza żeby przyszedł na patologie do pokoju pielęgniarek i wszystko wyjaśnił ;)

@milkaklaudia proszę!!
18209555_1433530870002375_392444426_o.jpg

reklama
Komuś bonusowego snu, bo nie udało mi się przespać nawet dwóch godzin i jestem zmęczona tym wszystkim, jak po solidnym rodeo.

Zamówiłam sobie za to komponenty z Rossmanna i pan tata mi przyniesie już tylko spakowane siateczki. ;)

Niedługo będę łóżkową zakupową królową. :D

@Karlik - bardzo ciekawa jestem tej dzisiejszej dostawy, choć pewnie się tylko rozochocę. :p

@Martussa korzystaj ze względnej wolności przedporodowych dni!
Za tydzień będziesz kręcić bączki w kuchni na rękach z dzieckiem. ;)

Do góry