@Lalamido nie szalej aż tak
Zdradzisz, gdzie karmniki kupiłaś?
na moje "dziewczyny" spasowały się w Marks&Spencer, ale szczerze mówiąc nie sprawdzałam wszystkich możliwości innych sklepów bo już mi sił zabrakło.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Lalamido nie szalej aż tak
Zdradzisz, gdzie karmniki kupiłaś?
Hej ale nr ja wczoraj od 18 bylam na porodowce w wojewodzkim cisnienie mi zbijali jakby nie spadlo to tez by bylo cc a tak o 24 na patologi ciazy wyladowalam i jestem nadal to Ty nademna pietro super ze wszystko dobrze ☺ ja jeszcze troche poleze zobaczymy co ze mna bedzie ☺Cześć Kobietki
Melduję że się rozpakowalam 26.04 o godz. 12.05 w 39 tyg. Zosia waży 3100 g i ma 50 cm. Przyszła na świat przez cc, rano wody mi odeszły.
@asia333podlasie rodzilam w wojewódzkim.
Trzymaj się mocno i dawaj znaka. Trzymam za Ciebie kciuki. Grunt, że jesteś już pod stałą kontrolą więc jakby cośHej ale nr ja wczoraj od 18 bylam na porodowce w wojewodzkim cisnienie mi zbijali jakby nie spadlo to tez by bylo cc a tak o 24 na patologi ciazy wyladowalam i jestem nadal to Ty nademna pietro super ze wszystko dobrze ☺ ja jeszcze troche poleze zobaczymy co ze mna bedzie ☺
Hej ale nr ja wczoraj od 18 bylam na porodowce w wojewodzkim cisnienie mi zbijali jakby nie spadlo to tez by bylo cc a tak o 24 na patologi ciazy wyladowalam i jestem nadal to Ty nademna pietro super ze wszystko dobrze ☺ ja jeszcze troche poleze zobaczymy co ze mna bedzie ☺
Hej u mnie podobnie tylko mój synuś jest duży, 3500 ważył tydz temu i jak jestem na usg to lekarz zawsze mówił ze ma duży brzuszek i główkę wyprzedzenia ok 2 tyg, a k9sc udowa odpowiednią do wieku ciazy i zawsze się śmiał ze grubasek z niego, kazał się tym nie przejmować bo dzieci rosną skokowo, a i usg nie zawsze jest miarodajne, mówił ze jakby coś miało wyjść to na prenatalnych by było,Ciekawe to co piszesz Olo... dzięki [emoji6]
A właśnie - czy któryś z Waszych maluszków ma duży brzuszek? Mój gin powiedział że moja niunia ma brzuszek na 41,42 tydzień a miałam na wizycie 39t... powiedział tak: "to świadczy o dobrym odżywianiu". Czy jest czym się martwić? Jak myślicie?
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Pamiętaj ! Co nas nie zabije, to nas wzmocni . Na ludzką głupotę i brak empatii nic nie poradzisz. dobrze, że męża miałaś obok. Ja w takich sytuacjach wmawiam sobie, że karma się odwróci. I na starość my będziemy radosnymi staruszkami jarającymi zioło na reumatyzm a oni będą mieć parkinsona, alzheimera i artretyzm...O proszę...trzymaj się i relacjonuj na bieżąco :-)
A ja miałam dziś mega nerwa...pojechaliśmy w sumie tylko po nawóz do trawnika, ale po drodze jeszcze Decathlon i Auchan i już wchodząc do Auchan stwierdziłam, że wyczerpałam już limit chodzenia na dziś, wlokłam się jak kaczka, miałam wrażenie, że mi Mała zaraz wypadnie między nogami. Napaliłam się na truskawki, których już nie było, ale kupiłam smoczki uspokajające i parę drobiazgów...ledwo stac mogłam, kręgosłup bolał na maksa....a tu wszystkie kasy po kilometry....patrzę, że kawałek dalej kasa pierwszeństwa, więc mówię mojemu mężowi, że idziemy, a tam sami młodzi z pełnymi wózkami zakupów i mówię na głos, że faktycznie wszyscy tu w ciąży i na wózkach inwalidzkich, każdy udawał że mnie nie słyszy...czerwona chyba byłam jak parowóz, gorąco mi a krzyż chciał eksplodować...nagle woła nas Pani z kasy i to nie przed kogoś, tylko odsunęła zakupy starszego małżeństwa i kazała nam z córką przejść, a mój mąż wykładał jej zakupy prosto z koszyka...mój mąż mi w aucie powiedział, że wzrokiem chcieli mnie zabić...nosz ku...wa......m...ć.....:-/
waraai- zakupy z dowózką do domu sa super!! Ja korzystałam z tesco jak mieszkałam w mieście.... z tesco - he he. Przynajmniej wszystkie ciężary mi wnosili na 3 piętro bez pytania. Woda, puszki, mąki.....
martusiamiśka - chyba gdyby ten pomiar brzuszka był niepokojący to by gin coś mówił....
olo32- ja nie wypruwam metek, moja siostra natomiast wszystkie w niemowlęcych wypruwała. Orki z majorki.... ja pierdole mam szok do teraz!
asia- a co mówią lekarze? Chcą zbijać ciśnienie czy ciąć? Jakiś plan mają?odpoczywaj.
Ja powoli dostaje paczuszki z Aliexspress ( 2 tygodnie od zamówienia)
Stanik do karmienia - SUPER i rozmiar i bawełna ( zapłaciłam grosze - chyba 4$!!)
[Link do: 2017 Cotton Soft Lactation Bras Printing Flower Front Opening Nursing Bras for Pregnant Women's Bra bYFZ0006-in Maternity & Nursing Bras from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group]
inne rzeczy też OK, natomiast letnie sandałki dla córek... dla jednej za małe dla drugiej za duże :-(( [takie: Link do: COZULMA Summer Style Children Sandals Girls Princess Beautiful Flower Shoes Kids Flat Sandals Baby Girls Roman Shoes-in Sandals from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group] i teraz nie wiem co zrobić, bo do Chin raczej odsyłac nie będę.... ale żal bo strasznie mięciutkie i fajne dobrze że nie drogie - te małe może na allegro sprzedam tylko małej żal.....
Jeszcze czekam na kilka rzeczy - ogólnie podoba mi się kupowanie tam - to był mój pierwszy raz ;-)