reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Tak z praktycznych rad z porodowki. Bierzcie koniecznie ze sobą Maltan na sutki, mnie uratował.
I widziałam, że też coś było w temacie golenia. Ja nie zdążyłam się ogolic, w zarost na dole to tak mam, że parę dni przetrzymam to jest turbo las. Ale wszystko jedno mi było, przy tych bólach to na prawdę...

Martusiamiska- ja nie mam żadnych problemów z nadciśnieniem i w poniedzialek gin powiedział żebym odstawila juz magnez (bralam 3x2tab) a na wizycie miałam tydzien 36+1.

Klaudia Ty masz kobieto przeżycia, dobrze że się odezwalas i w końcu te baby się zabrały do pracy... Jednak okazuje się że można wszystko rozwiązać...
Fajnie że jest szansa na Wasze wyjście ze szpitala;)
Normalnie zakochałam się w Twoim synku;)
Dziękuję ja zakochałam się w moim od razu, z dnia na dzień sliczniejszy. Miał ciężki poród za sobą więc pierwszych parę dni był popuchniety, kolory też miał różne. Małemu włosy się kręcą już jak nie wiem. Cały jest do taty podobny. :)
Każda z Was też od razu zakocha się w swoim małżeństwie.
Nie mogę się doczekać aż zobaczę Wasze zdjęcia!! Także bierzcie się do roboty!! :D

Aha - dziewczyny czy bierzecie magnez w takiej dawce co zawsze? Coś Wam lekarz mówił żeby odstawić na koniec ciąży?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wogule magnezu nie brałam, ale teraz się zapytałam gin bo wszystkie się nim zajadacie,a ona mówi że magnez może opóźnić poród bo to przecież skurcza, więc pewnie przed porodem będziesz musiała odłożyć.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wogule magnezu nie brałam, ale teraz się zapytałam gin bo wszystkie się nim zajadacie,a ona mówi że magnez może opóźnić poród bo to przecież skurcza, więc pewnie przed porodem będziesz musiała odłożyć.

@DaWo magnez się podaje, jeśli coś się w ciąży dzieje sie nie tak. U mnie ryzyko wcześniejszego porodu spowodowane niewydolnością cisnieniową szyjki.
Na wyciszenie. Gdyby nie to, to pewnie bym nie brała :)

Dziękuję ja zakochałam się w moim od razu, z dnia na dzień sliczniejszy. Miał ciężki poród za sobą więc pierwszych parę dni był popuchniety, kolory też miał różne. Małemu włosy się kręcą już jak nie wiem. Cały jest do taty podobny. :)
Każda z Was też od razu zakocha się w swoim małżeństwie.
Nie mogę się doczekać aż zobaczę Wasze zdjęcia!! Także bierzcie się do roboty!! :D
Klaudia jesteś bohaterką [emoji7]

Uwierzcie lub nie, ale własnie tańczę po kuchni ile sił w nogach i biodrach!!!
Wiesz.. jakoś nie mam problemów z wyobrażeniem sobie Ciebie szalejącej po kuchni w rytm tej muzyki :D

@Klaudia_i_nikodem - popieram DaWo - jesteś naszą bohaterką :) a ten pas do naświetlania to może by Wam wypożyczyli do domu?

Tak z praktycznych rad z porodowki. Bierzcie koniecznie ze sobą Maltan na sutki, mnie uratował.
Właśnie wczoraj kupiłam sobie maść na brodawki z Ziaji. I chyba jutro zacznę się tak konstruktywni brać za pakowanie torby do szpitala, chociaż jakoś nadal nie czuję tego porodu. Małemu tam chyba dobrze w brzuchu, a mógłby wziąć przykład z Nikodema i już wyjść.

reklama
@mamaAWR potańczyłam z 10 minut i opadłam z sił :D

Da się hulankami przyspieszyć narodziny upartego dziecka? Nie pogniewałabym się, gdyby skurcze się zaczęły albo zawleczka wypadła... Najfajniejsze jest uczucie w nocy - akcja SIKU - ZRYW -o jeny - brzuch... ZRYW - ERROR :) Turlanie...
:growl:

Tłumaczyłam ostatnio koleżance - szczupłej i jeszcze bezdzietnej, jakie mi towarzyszy samopoczucie w dziewiątym miesiącu ciąży...:-p
Zatem - siadam jak mężczyzna z przerostem jąder - nogi szeroko, do tego siadam jak mężczyzna w trzecim stopniu otyłości brzusznej
(znacie?? Nie, to Wam napiszę. Uwaga!! - sprośne!!
I stopień - nie widać jak wisi
II stopień - nie widać jak stoi
III stopień - nie widać, kto ciągnie):ninja2:

A jedzenie ciągle mi spada na podłogę, bo mam za daleko od talerza do ust, a żal robić dziurę w stole...:angry:

Do góry