reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Klaudia - piękne zdjęcia, a ta żółtaczka nic nie spada? Teraz przy takich hormonach jakie masz po porodzie to można płakać nad wszystkim i ze szczęścia i z niemocy :-) Też mam doświadczenia że porodówki są super, a na noworodkach już kicha.
Lalamido - a myślałam, że tylko dziewczyny mają z ciuchami problem :-) moja córa ( dziś kończy 8 lat) podobno poszła dziś do szkoły w dresie!! ( nigdy nie założyła do dziś dresu) który jak mąż mówi jest piżamą!! którą wczoraj dostała w jakiejś przesyłce od jakiejś cioci-babci. Na urodziny do szkoły w piżamo-dresie - aż sie boję jak ją zobaczę wieczorem. Humus to zdecydowanie nie włoski przysmak - hehe
majowka2017- to Ty cały ten czas jestes w szpitalu??!!
Ula - witaj. A moja Alicja dziś kończy 8 lat :-)
asia- no to właśnie jak cały środek brzucha az nad pępek robi się na chwile twardy jak piłka to jest właśnie skurcz. Czasem sie go czuje jako nieprzyjemne uczucie, a czasem nic, czasem czujesz wtedy ucisk na pęcherz jakby ci sie chciało siku a czasem jakby sie po prostu wypięło dziecko. I tyle.
waraai - jak czytam o twoich skurczach to takich jazd nie ma połowa ciężarnych na mojej patologii ciąży.
myszka - chyba o Tobie zapomnieli że tak długo byłaś na KTG. Zazwyczaj 40 minut im zupełnie wystarcza.
A ja jestem sobie od godzinki w domu :-) Czekam aż dzieci wrócą i zobacza niespodziankę :-) Urodzinowy prezent dla mojej dzisiejszej jubilatki :-)

reklama
@mamaAWR potańczyłam z 10 minut i opadłam z sił :D

Da się hulankami przyspieszyć narodziny upartego dziecka? Nie pogniewałabym się, gdyby skurcze się zaczęły albo zawleczka wypadła... Najfajniejsze jest uczucie w nocy - akcja SIKU - ZRYW -o jeny - brzuch... ZRYW - ERROR :) Turlanie...
:growl:

Tłumaczyłam ostatnio koleżance - szczupłej i jeszcze bezdzietnej, jakie mi towarzyszy samopoczucie w dziewiątym miesiącu ciąży...:-p
Zatem - siadam jak mężczyzna z przerostem jąder - nogi szeroko, do tego siadam jak mężczyzna w trzecim stopniu otyłości brzusznej
(znacie?? Nie, to Wam napiszę. Uwaga!! - sprośne!!
I stopień - nie widać jak wisi
II stopień - nie widać jak stoi
III stopień - nie widać, kto ciągnie):ninja2:

A jedzenie ciągle mi spada na podłogę, bo mam za daleko od talerza do ust, a żal robić dziurę w stole...:angry:
Marta czy ty już głupie jasie przyjmujesz przed CC[emoji16] ty jesteś szalona [emoji106] ale ja pewnie na tydzień przed porodem też bym wariowała, tylko że ja nie wiem kiedy zacząć, żebym w psychiatryku nie wylądowała [emoji12][emoji13][emoji14]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@DaWo ja ?? :errr::rolleyes: No a jak bardziej obrazowo przekazać finisz stanu błogosławionego????:evil::evil::evil: dziś to ledwo usiadłam za kierownicą... fotela nie odsunę bo nogi za krótkie a oparcie już niemal w pozycji horyzontalnej... Lubię być w ciąży,naprawdę. Kocham dziecko z brzucha bezwarunkowo! Powoli jednak pojawia się zmęczenie tym,że wielu rzeczy nie jestem w stanie zrobić samodzielnie... To kwestia w mojej głowie, wiem. I próbuję bezskutecznie sobie mówić,że mam do tego prawo,by olać wszystko, pranie,sprzatanie etc... Im jestem starsza tym głupsza... :errr::rofl2:

@DaWo ja ?? :errr::rolleyes: No a jak bardziej obrazowo przekazać finisz stanu błogosławionego????:evil::evil::evil: dziś to ledwo usiadłam za kierownicą... fotela nie odsunę bo nogi za krótkie a oparcie już niemal w pozycji horyzontalnej... Lubię być w ciąży,naprawdę. Kocham dziecko z brzucha bezwarunkowo! Powoli jednak pojawia się zmęczenie tym,że wielu rzeczy nie jestem w stanie zrobić samodzielnie... To kwestia w mojej głowie, wiem. I próbuję bezskutecznie sobie mówić,że mam do tego prawo,by olać wszystko, pranie,sprzatanie etc... Im jestem starsza tym głupsza... :errr::rofl2:
Matka-Wariatka[emoji7][emoji8][emoji10][emoji13][emoji12]

1493223700-aaaaaa.jpeg
my we wrześniu [emoji16]

Wybralam się z mężem i psem na spacer po okolicy i po 5 minutach gdy musialam podejść pod niewielkie wzniesienie (normalnie go nigdy nie zauwazalam) dotarło do mnie że tu juz nie ma mowy o spacerowaniu, chodzeniu nawet słowo turlanie się tu nie pasuje:oo2:...masakra...dobrze ze husky to pies pociągowy wiec nawet mu się podobało wyzwanie pod holowania mnie ten kawalek:-D

reklama
Do góry