reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Klaudia - piękne zdjęcia, a ta żółtaczka nic nie spada? Teraz przy takich hormonach jakie masz po porodzie to można płakać nad wszystkim i ze szczęścia i z niemocy :-) Też mam doświadczenia że porodówki są super, a na noworodkach już kicha.
Lalamido - a myślałam, że tylko dziewczyny mają z ciuchami problem :-) moja córa ( dziś kończy 8 lat) podobno poszła dziś do szkoły w dresie!! ( nigdy nie założyła do dziś dresu) który jak mąż mówi jest piżamą!! którą wczoraj dostała w jakiejś przesyłce od jakiejś cioci-babci. Na urodziny do szkoły w piżamo-dresie - aż sie boję jak ją zobaczę wieczorem. Humus to zdecydowanie nie włoski przysmak - hehe
majowka2017- to Ty cały ten czas jestes w szpitalu??!!
Ula - witaj. A moja Alicja dziś kończy 8 lat :-)
asia- no to właśnie jak cały środek brzucha az nad pępek robi się na chwile twardy jak piłka to jest właśnie skurcz. Czasem sie go czuje jako nieprzyjemne uczucie, a czasem nic, czasem czujesz wtedy ucisk na pęcherz jakby ci sie chciało siku a czasem jakby sie po prostu wypięło dziecko. I tyle.
waraai - jak czytam o twoich skurczach to takich jazd nie ma połowa ciężarnych na mojej patologii ciąży.
myszka - chyba o Tobie zapomnieli że tak długo byłaś na KTG. Zazwyczaj 40 minut im zupełnie wystarcza.
A ja jestem sobie od godzinki w domu :-) Czekam aż dzieci wrócą i zobacza niespodziankę :-) Urodzinowy prezent dla mojej dzisiejszej jubilatki :-)

reklama
@mamaAWR potańczyłam z 10 minut i opadłam z sił :D

Da się hulankami przyspieszyć narodziny upartego dziecka? Nie pogniewałabym się, gdyby skurcze się zaczęły albo zawleczka wypadła... Najfajniejsze jest uczucie w nocy - akcja SIKU - ZRYW -o jeny - brzuch... ZRYW - ERROR :) Turlanie...
:growl:

Tłumaczyłam ostatnio koleżance - szczupłej i jeszcze bezdzietnej, jakie mi towarzyszy samopoczucie w dziewiątym miesiącu ciąży...:-p
Zatem - siadam jak mężczyzna z przerostem jąder - nogi szeroko, do tego siadam jak mężczyzna w trzecim stopniu otyłości brzusznej
(znacie?? Nie, to Wam napiszę. Uwaga!! - sprośne!!
I stopień - nie widać jak wisi
II stopień - nie widać jak stoi
III stopień - nie widać, kto ciągnie):ninja2:

A jedzenie ciągle mi spada na podłogę, bo mam za daleko od talerza do ust, a żal robić dziurę w stole...:angry:
Marta czy ty już głupie jasie przyjmujesz przed CC[emoji16] ty jesteś szalona [emoji106] ale ja pewnie na tydzień przed porodem też bym wariowała, tylko że ja nie wiem kiedy zacząć, żebym w psychiatryku nie wylądowała [emoji12][emoji13][emoji14]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@DaWo ja ?? :errr::rolleyes: No a jak bardziej obrazowo przekazać finisz stanu błogosławionego????:evil::evil::evil: dziś to ledwo usiadłam za kierownicą... fotela nie odsunę bo nogi za krótkie a oparcie już niemal w pozycji horyzontalnej... Lubię być w ciąży,naprawdę. Kocham dziecko z brzucha bezwarunkowo! Powoli jednak pojawia się zmęczenie tym,że wielu rzeczy nie jestem w stanie zrobić samodzielnie... To kwestia w mojej głowie, wiem. I próbuję bezskutecznie sobie mówić,że mam do tego prawo,by olać wszystko, pranie,sprzatanie etc... Im jestem starsza tym głupsza... :errr::rofl2:

@DaWo ja ?? :errr::rolleyes: No a jak bardziej obrazowo przekazać finisz stanu błogosławionego????:evil::evil::evil: dziś to ledwo usiadłam za kierownicą... fotela nie odsunę bo nogi za krótkie a oparcie już niemal w pozycji horyzontalnej... Lubię być w ciąży,naprawdę. Kocham dziecko z brzucha bezwarunkowo! Powoli jednak pojawia się zmęczenie tym,że wielu rzeczy nie jestem w stanie zrobić samodzielnie... To kwestia w mojej głowie, wiem. I próbuję bezskutecznie sobie mówić,że mam do tego prawo,by olać wszystko, pranie,sprzatanie etc... Im jestem starsza tym głupsza... :errr::rofl2:
Matka-Wariatka[emoji7][emoji8][emoji10][emoji13][emoji12]

1493223700-aaaaaa.jpeg
my we wrześniu [emoji16]

Wybralam się z mężem i psem na spacer po okolicy i po 5 minutach gdy musialam podejść pod niewielkie wzniesienie (normalnie go nigdy nie zauwazalam) dotarło do mnie że tu juz nie ma mowy o spacerowaniu, chodzeniu nawet słowo turlanie się tu nie pasuje:oo2:...masakra...dobrze ze husky to pies pociągowy wiec nawet mu się podobało wyzwanie pod holowania mnie ten kawalek:-D

reklama
Do góry