reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja jeszcze wyniku GBS od środy nie dostalam. Ale boję sie o wynik bo mocz wyszedł mi wtedy taki see i zastanawiam się czy to ma jakiś wpływ na badanie. Okaże sie pewnie na dniach lub w piatek na wizycie.

Klaudia, synek cudny....zoltaczka minie raz dwa....zobaczysz...a to zdjęcie co jesteście razem bombowe :) zazdroszczę Wam że jesteście już razem....

Lefkowa, super ze wszystko oki po wizycie... to wszystkie sie powoli szykujemy...

Ja dziś przeszlam całą Ikea...potem obiad na mieście i skladanie przewijaka...sprzatanie...i padam na twarzyczke. ....:) brak sil......a jeszcze lekcje z Młodym. ...

reklama
A ja właśnie wróciłam z kolacji z chłopakami. Wyciągnęłam ich do nowej knajpki pod blokiem... i masakra! Szłam może 50 metrów nie więcej i w tempie stopa za stopą. Dostałam takich skurczy że szok! Zaraz mi bęben odpadnie. Mam nadzieję że nospa pomoże.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Od paciorkowca. Dla nas bakteria niegroźna, ale dla naszych dzieci może być poważnym problemem.
Dlatego, jeśli GBS mamy dodatni to musimy przed porodem dostać antybiotyk, żeby się dzidziuś nie zaraził od nas.

Od paciorkowca. Dla nas bakteria niegroźna, ale dla naszych dzieci może być poważnym problemem.
Dlatego, jeśli GBS mamy dodatni to musimy przed porodem dostać antybiotyk, żeby się dzidziuś nie zaraził od nas.
Tyle to wiem ale szukałam bezpośrednich przyczyn i z tego co czytałam w internecie to zrozumiałam że zarazić się można w każdej sytuacji,od tego że zarażony kuchnie na mnie albo od mleka, od brudnych owoców i warzyw,a idź pan w cholerę, te co nie mają to chyba za szklaną szybką żyją.... Ja 7lat temu jak rodziłam to nie miałam tego... Ale czy z tego się można wyleczyć to nie wyczytałam.... Ten internet to jedno śmietnisko, 10% wiadomości ma sens, reszta tylko zabiera czas..,..

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co ja się orientuję to można się "podleczyć" i mnie się to kiedyś udało (bo trzeba być sterylną do badania HSG, na którym mi bardzo zależało kiedy się starałam o dziecko) ale bakterie w formie przetrwalników zawsze gdzieś zostaną i potem mnożą się od nowa. Musiałabyś bardzo długo antybiotyk brać, a to z kolei zaburza ci ogólną florę bakteryjną pochwy i możesz złapać przy tym jeszcze coś gorszego. Dlatego, z racji tego, że same z siebie te bakterie nie są groźne dla kobiety, raczej się ich nie tępi jakoś mocno.

A skąd się toto paskudztwo bierze to nie mam pojęcia.

reklama
Do góry