reklama
mamaAWR
Fanka BB :)
A pytanie do cukrzycowych mam. Macie tak ze na każdym usg obraz jest niewyrazny czy tylko ja tak mam? Jeszcze ani razu nie widziałam maleństwa wyraźnie
Hmm.. U mnie obraz jest ok. Wydaje mi się, że cukrzyca nie powinna mieć wpływu na USG. To raczej z samym aparatem może być coś nie tak. Są aparaty lepsze i gorsze. W gabinetach ginekologicznych są raczej te słabsze, dlatego ja USG z pomiarami mam robione oddzielnie, u innego lekarza - tylko od USG. Masz zawsze robione USG w tym samym miejscu?
asia333podlasie
U mnie tez slabo widac ale u mnie przez tkanke tluszczowa jeszcze sprzed ciazy jak mialas brzuszek przed ciaza to temu slabo widac ☺
U mnie widać np tak ale nie wiem czy da się wyraźniejA pytanie do cukrzycowych mam. Macie tak ze na każdym usg obraz jest niewyrazny czy tylko ja tak mam? Jeszcze ani razu nie widziałam maleństwa wyraźnie
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Załączniki
Marysia787
Zaangażowana w BB
Odświeżający temat przypuszczalnie nas w kolejkach- robię zakupy z mężem w biedronce, dochodzimy do kasy a tam kolejka jak zwykle... Po jakimś czasie rozpakowalismy zakupy na taśmę i dalej czekamy...ja już się trzymam pod brzuchem bo mała się kręci niemiłosiernie, w dodatku wczoraj gin dokładniej sprawdzał twardość szyjki przez co mam wrażenie że wszystko czuje jeszcze mocniej i raczej do 21 nie doczekamy...A tu wpada przedemnie pani ok 45lat i zaczyna swój koszyk rozpakowywac przed moimi zakupami- ja w szoku stoję i się na nią patrzę, a ona jak już wszystko wystawiła rzuciła hasło że "się spieszy bo ma za chwilę wyjazd"... I twardo stoi ani pytania "czy moge" ani "przepraszam"...
I jak tu się nie denerwować...
zabiłabym wzrokiem... i zwaliłabym wszystko na posadzkę... i nasłałabym ukraińska mafię...Odświeżający temat przypuszczalnie nas w kolejkach- robię zakupy z mężem w biedronce, dochodzimy do kasy a tam kolejka jak zwykle... Po jakimś czasie rozpakowalismy zakupy na taśmę i dalej czekamy...ja już się trzymam pod brzuchem bo mała się kręci niemiłosiernie, w dodatku wczoraj gin dokładniej sprawdzał twardość szyjki przez co mam wrażenie że wszystko czuje jeszcze mocniej i raczej do 21 nie doczekamy...A tu wpada przedemnie pani ok 45lat i zaczyna swój koszyk rozpakowywac przed moimi zakupami- ja w szoku stoję i się na nią patrzę, a ona jak już wszystko wystawiła rzuciła hasło że "się spieszy bo ma za chwilę wyjazd"... I twardo stoi ani pytania "czy moge" ani "przepraszam"...
Klaudia_i_nikodem
Dokładnie tak jak mówisz@Klaudia_i_nikodem - u mnie maluch też już ma główkę tak nisko, że ciężko na USG zmierzyć. Nikodem pępowiną mógł się owinąć nawet wchodząc już do kanału rodnego. Dzieci się potem obracają, żeby się móc przecisnąć i to mogło być powodem takiego zaplątania. Najważniejsze, że jest cały i zdrowy.
Jak się czujecie? Kiedy wychodzicie do domu?
Nie każdy poród musi być taki ciężki, mój akurat był. Ale żyje, z korzystaniem z toalety jest problem, z sikaniem również bo cewnikowali mnie przy porodzie ( oczywiście nawet o tym nie wiedziałam ) Aktualnie mam nawał laktacyjny - ciekawa sprawa z tymi cyckami Wam powiem jestem pod wrażeniem nie tylko bólu ale i rozmiaru jaki mój biust osiągnął.
Malutki leży pod lampami bilirubina nie spada więc wzięli go na " wakacje "
Marysia787
Zaangażowana w BB
Klaudia nie strasz z tymi cyckami teraz już mnie wkurzają...Ale to nic damy rade
A u Nikodema się na pewno polepszy przynajmniej za jakiś czas będziesz mu mogła opowiadać że nie dość że przez całą zimę miał lajcik i siedział w cieplutkim brzuszku to jeszcze wiosną go zabrali na wakacje pod lampy, a my tu wszystkie marzniemy
Na pewno będzie lepiej a zapowiadali ile to może potrwać?
A u Nikodema się na pewno polepszy przynajmniej za jakiś czas będziesz mu mogła opowiadać że nie dość że przez całą zimę miał lajcik i siedział w cieplutkim brzuszku to jeszcze wiosną go zabrali na wakacje pod lampy, a my tu wszystkie marzniemy
Na pewno będzie lepiej a zapowiadali ile to może potrwać?
Jesteś dzielna !!! Nie martw się z dnia na dzień będzie lepiej. Mnie trochę naprowadzała na właściwe tory moja starsza siostra, która zaopatrywała mnie jeszcze w szpitalu w np. nakładki na piersi (bo okazały się niezastąpione) i hmm... czopki. Ze strachu nie siadałam nawet na toalecie.Dokładnie tak jak mówisz
Nie każdy poród musi być taki ciężki, mój akurat był. Ale żyje, z korzystaniem z toalety jest problem, z sikaniem również bo cewnikowali mnie przy porodzie ( oczywiście nawet o tym nie wiedziałam ) Aktualnie mam nawał laktacyjny - ciekawa sprawa z tymi cyckami Wam powiem jestem pod wrażeniem nie tylko bólu ale i rozmiaru jaki mój biust osiągnął.
Malutki leży pod lampami bilirubina nie spada więc wzięli go na " wakacje "
Na cycki naprawdę nie zastąpiona jest kapusta. Okręcałyśmy liście kapusty w pieluchę tetrową i trochę ją masakrowałyśmy żeby soki puściła i to najlepiej na zbolałe piersi działało. W szpitalu na korytarzu stała lodówka cała wypchana kapustą.
A z żółtaczką te lepiej żebyście dłużej w szpitalu posiedzieli niż musieli wyjść i do paru dniach wracać. Wtedy przyjmują już tylko dziecko a mamy muszą dojeżdżać z mlekiem. Nie daj się za wcześnie wyrzucić. Odpoczywaj i wracaj do sił :*
reklama
mamaAWR
Dla mnie to nie straszenie, a nadzieja. Może się wreszcie doczekam jakiegoś przyzwoitego rozmiaru. Mogę i ból znieść dla tego celuktualnie mam nawał laktacyjny - ciekawa sprawa z tymi cyckami Wam powiem jestem pod wrażeniem nie tylko bólu ale i rozmiaru jaki mój biust osiągnął.