reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Witamy się po wizycie [emoji16]oczywiście z wymazow wyszło że coś tam mam i będzie antybiotyk[emoji53], łożysko wydolne, wody odpowiednia ilość, szyjka 37mm ja 1,5kg do przodu a mała ok 3kg[emoji16] dała skierowanie na szpital tak na wszelki wypadek. Ktg 2maja mam zrobić gdzieś tylko gdzie? Może komórka sobie zrobię[emoji53] bo w przychodni poradnia nieczynna... A w szpitalu to dostali wizji że robią tylko pacjentką z oddziału, więc jak mnie do 20minut badania położą na dwa dni to szału dostanę [emoji33][emoji49][emoji48][emoji83]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
No i jeszcze chciałam się pochwalić że dzisiaj po raz pierwszy od ginekolog usłyszałam że będzie córka [emoji3] bo zawsze mówiła że nie widzi chłopca ale to nie znaczy że będzie córka,a teraz jest pewna... Mówiłam jej jeszcze że u nas na wsi ostatnie 3porody były na odwrót, czujecie 3i to jeden po drugim w ciągu 4tygodni, więc mówię do niej że nie chcę być czwarta[emoji3]

Ostatnia edycja:
reklama
Do mnie proszę dziś nie mówić, nie wymagać a życzenia odczytywać z wymownych warknięć i złośliwości. A jak będę płakać to uciekać. Dziś chcę być samcem świnki morskiej: jeść, spać, wydalać i nie mieć żadnych powinności.
@waraai coś dla Ciebie: Link do: Torba do porodu - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
Nasza świnka niech się już uśmiechnie[emoji200][emoji241][emoji200][emoji201][emoji106]

Rodzina zrobiła zakupy i mnie przekupili arbuzem i ptasim mleczkiem (o długim składzie chemicznym :) )... Ale snickers i lody też by weszły... :happy: @mamaAWR :tak:
Jak jestem niewyspana to mnie wkurza nawet to jak mąż głośno mruga...

Zrobiłam pomidorową - komuś talerzyk? :D

Przyprawię zaraz kawał schabu, zamrożę i w weekend wrzucę w szybkowar, będzie wędlina na majowy weekend...

Zaordynowałam dziś szykowanie wózka - mycie stelaża, pranie etc... Wyniosłam materacyk na balkon...

Czuję się jakaś rozpieprzona dzisiaj...:errr:

@DaWo - może urodzisz do tego 2 maja? ;) (żart)

Jak
Przeraża mnie to co się dzieje w tych szpitalach. Ja narazie bez żadnej wizyty na ip więc nie wiem co mnie czeka... Dziewczyny piszecie o tym ciśnieniu a jak Wy przy takim ciśnieniu sie czujecie w ogóle?
Jedni lekarz chcą przyspieszać poród drudzy każą czekać i bądź spokojna...
4 razy obwiniety pepowina i rodzilas Klaudia naturalnie? Myślałam, że jak już raz dziecko jest obwiniete to już wykonuje się cc. Bo jak ono ma się urodzić? Strach się bać
Jak robią usg przed porodem to mi nawet nie potrafili określić dokładnej masy bo głowa była nisko na tyle że ciężko zmierzyć. Pepowina mógł się okręcić w każdym momencie czyż nie?
Naturalnie ale jeden z cięższych porodów, porodowka potwierdza. Tętno było zachowane cały czas. Cc wykonuje się jak traci puls. ;)

Rodzina zrobiła zakupy i mnie przekupili arbuzem i ptasim mleczkiem (o długim składzie chemicznym :) )... Ale snickers i lody też by weszły... :happy: @mamaAWR :tak:
Jak jestem niewyspana to mnie wkurza nawet to jak mąż głośno mruga...

Zrobiłam pomidorową - komuś talerzyk? :D

Przyprawię zaraz kawał schabu, zamrożę i w weekend wrzucę w szybkowar, będzie wędlina na majowy weekend...

Zaordynowałam dziś szykowanie wózka - mycie stelaża, pranie etc... Wyniosłam materacyk na balkon...

Czuję się jakaś rozpieprzona dzisiaj...:errr:

@DaWo - może urodzisz do tego 2 maja? ;) (żart)
Miałabym ochotę przeskoczyć na początek listy,ale chyba się nie da[emoji53] pani doktorowa twierdzi że się nie zanosi i za 2tygodnie jeszcze na wizytęprzyjadę,ale jakby co to poród może się zaczynać [emoji40]
Pytałam się jej jeszcze co by mogła mi zaproponować jako antykoncepcję później,a ona tak mnie pocieszyla że przez moje problemy z żyłami to nic hormonalnego, czyli zostaje męża wykastrować, bo iść do innego lekarza i nie powiedzieć o problemach z żyłami żeby spirale założył to się nie odważe...

@Karlik dobre wieści widzę :) tylko faktycznie Ty w domu nie polezysz przy dwóch dziewczynkach i do tego majówka. Ale staraj się wysługiwac rodziną. Ciepłe kapcie, kocyk i wydawaj rozkazy :)
A jakie Ty masz plany w ktorym tyg jechac do szpitala? Bo rozumiem ze wczesniej skoro na cc i pewnie ze skierowaniem co?
Mnie to tylko wkurza ze oni nawet tego skierowania nie czytaja nawet potrafia odrazu oddac ja juz 3 razy bylam ze skierowaniem ja noe chcem straszyc moze u Ciebie bedzie dobrze ja to bede teraz juz probowac do wojewodzkiego.
A Ty w tej ciazy w ktoryms z tych lezalas?
nie l ezalam. Dwa razy byłam na IP w USK. Ale po ktg odsylali do domu.
Moja gin uważa że nie potrzebuję skierowania (wg.niej już powinnam urodzić dawno, więc znowu mnie przywita ze zdziwieniem: to Pani jeszcze nie urodziła?), ale gdybym nie urodziła to wizytę mam 2 maja (a termin na 5 maja) i wtedy wypisze mi skierowanie-dyżur ma wojewodzki.
Póki co każdego dnia czekam ze to wody może odejdą albo już właściwe skurcze się zaczną

Cześć Dziewczyny;)
Ja właśnie wrocilam z badania krwi i zakupów i juz mi się nic więcej nie chce8-)

Karlik tylko uważają na siebie jak juz wrocisz do domciu...fajnie się mówi ze trzeba leżeć i odpoczywać ale same po sobie wiemy jak to w oryginale wygląda...ale pamiętaj ćwiczeń asertywnosc i nie daj się wplatac w bieganie dookoła innych;)

Co do ruchów to moja mała też ma takie dziwne drgawki ze aż cały brzuch podskakuje i najczęściej dzieje się to wtedy gdy zaczyna się wybudzac ze snu:) poza tym tez jestem w szoku bo wszędzie pisali ze pod koniec ciąży dziecko zmniejsza ilość ruchów, a tu dokładnie na odwrót czasami mam wrażenie ze sprawia jej przyjemność maltretowanie mamusi i wyciąganie raczek, nóżek dupki i nie wiadomo czego jeszcze we wszystkich możliwych kierunkach...nie wspomne juz o tym jak zaczyna majtac głową prosto po moim spojeniu8-)

marta:-) mój brzuch potrafi mieć czkawkę ze dwa razy dziennie. Tu też piękna pogoda i weekend zapowiadają piękny.
waraai- mnie się b. często śni że zdradzam mojego męża z ..... moim mężem! no koszmar:-) wyrzuty sumienia, jakieś nieprzeciętne akcje i to ciągłe tłumaczenie sobie, że ja tak strasznie kocham tego mojego męża ( kochanka) że nie mogę już być z moim mężem ( zdradzanym).
Dziś po wizycie okazało się, że idę do domu.... Zdjęli mi szew, zrobili milion badań krwi, usg i czekam do jutra czy się coś pozmienia ( skurcze, rozwarcie) i do domu. Ordynator twierdzi, że to zagrożenia nie ma - n awet jak poród to 35 skończone, płuca zabezpieczone itd. A jeszcze tydzień temu zapowiadał, że poleżę do porodu :-)
W domu leżeć.... nie wiem co to w ogóle będzie- hehe, zobaczymy. Tu mi podadzą jedzenie ( co prawda fatalne) leżę sobie jak królowa i nic nie robię a w domu.... wiadomo i jeszcze majówka=goście.
Mąż za to zachwycony, a jutro 8 urodziny mojej córki może będzie niespodzianka wielka = mama w domu! bo już się ta starsza strasznie morduje/stresuje że mnie nie ma :-( (wrażliwiec ogromny)
paciorkowca nie mam.
Musisz się nauczyć pracować ale palcem wskazującym [emoji12] . Ja szczerze mówiąc trochę ograniczyłam teraz gości bo nie mam siły na ogarnianie tego haosu, a to obiad a to ciasto ... a leżeć trzeba [emoji19]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

@Klaudia_i_nikodem - u mnie maluch też już ma główkę tak nisko, że ciężko na USG zmierzyć. Nikodem pępowiną mógł się owinąć nawet wchodząc już do kanału rodnego. Dzieci się potem obracają, żeby się móc przecisnąć i to mogło być powodem takiego zaplątania. Najważniejsze, że jest cały i zdrowy.
Jak się czujecie? Kiedy wychodzicie do domu?

reklama
@Karlik dobre wieści widzę :) tylko faktycznie Ty w domu nie polezysz przy dwóch dziewczynkach i do tego majówka. Ale staraj się wysługiwac rodziną. Ciepłe kapcie, kocyk i wydawaj rozkazy :)

nie l ezalam. Dwa razy byłam na IP w USK. Ale po ktg odsylali do domu.
Moja gin uważa że nie potrzebuję skierowania (wg.niej już powinnam urodzić dawno, więc znowu mnie przywita ze zdziwieniem: to Pani jeszcze nie urodziła?), ale gdybym nie urodziła to wizytę mam 2 maja (a termin na 5 maja) i wtedy wypisze mi skierowanie-dyżur ma wojewodzki.
Póki co każdego dnia czekam ze to wody może odejdą albo już właściwe skurcze się zaczną
Czyli wizyty tylko na ip jak u mnie nie chca nas ☺

Do góry