reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Marysia787-niby nie wieżę... ale mój teść umarł 3 dni przed narodzeniem swojej pierwszej wnuczki - naszej najstarszej. Czekał na nia, czekał i... dupa. Ale przy drugiej nie było takich rzeczy, teraz też liczę że nie będzie.
marta:) ważne że Ty się czujesz miss. Moje dzieci też nie widza zmian, a ostatnio miałam siwe na 10 cm chyba :-) Czy Tobie przy luteinie nic nie było? Ja mam taki dyskomfort.. piecze, swędzi... musze to jutro zgłosić bo to chyba uczulenie ale z drugiej strony nie chcę jej teraz odstawiać - może wytrzymam....
Klaudia - trzymam kciuki żeby Cię na pogrzebie z tego stresu i żalu nie wzięło :-(
Martussa- Ty to mogłabyś chodzić jak słoń w tej ciąży :-) ile wzlezie :-)
asia- ja to znam. Wkurzające uczucie.... taki nerw w nogach. Magnez zwiększ i polewaj lodowatą wodą stopy od dołu aż do kolan. a ktg jak zaczynasz rodzić i tylko marzysz żeby stać na skurczu jest koszmarem...

Marysia787-niby nie wieżę... ale mój teść umarł 3 dni przed narodzeniem swojej pierwszej wnuczki - naszej najstarszej. Czekał na nia, czekał i... dupa. Ale przy drugiej nie było takich rzeczy, teraz też liczę że nie będzie.
marta:) ważne że Ty się czujesz miss. Moje dzieci też nie widza zmian, a ostatnio miałam siwe na 10 cm chyba :-) Czy Tobie przy luteinie nic nie było? Ja mam taki dyskomfort.. piecze, swędzi... musze to jutro zgłosić bo to chyba uczulenie ale z drugiej strony nie chcę jej teraz odstawiać - może wytrzymam....
Klaudia - trzymam kciuki żeby Cię na pogrzebie z tego stresu i żalu nie wzięło :-(
Martussa- Ty to mogłabyś chodzić jak słoń w tej ciąży :-) ile wzlezie :-)
asia- ja to znam. Wkurzające uczucie.... taki nerw w nogach. Magnez zwiększ i polewaj lodowatą wodą stopy od dołu aż do kolan. a ktg jak zaczynasz rodzić i tylko marzysz żeby stać na skurczu jest koszmarem...
Mnie po luteinie tez swedzi i piecze ona to ma do siebie posmaruj clitrimazolem kosztuje 2 zl w aptece odrazu ulzy

@milkaklaudia - chyba wolałabym zewnątrzoponowe, żeby kontrolować sytuację, zobaczyć Młodą jak wyjmą, poplotkować z ekipą etc... ale zrobią co będą uważali :D

@Karlik - nasze córki obie takie niespieszne do wychodzenia z brzucha albo brzuchowi z nimi dobrze - nie wiem :D Za dwa tygodnie we czwartkowy wieczór stawiam sie w szpitalu, jeśli na przedporodowej będą miejsca i w piątek rano rodzimy! I... cyc-kupa-cyc-kupa :D

@asia333podlasie i @Karlik u mnie też ten syndrom niespokojnych nóg się odzywa. Zawsze się śmieję z tych wszystkich reklam środków na dziwne przypadłości i myślałam, że ten RLS to bujda, nooo ale niestety nie. To moje uczucie to takie jakby mnie swędziało, ale nie swędzi.. A drapać się chce i przebierać przeszczepami.. :)

Cieszę się, że przypadł do gustu. Recytował Ci wiersze?
Recytował, o miłości i różne inne :)
Ciekawa jestem teraz na ile mnie policzy, hihi.. trochę mu zagwostek dałam z tą moją szafą. Podoba mi się, że jest taki rzeczowy. Przyjechał szybko, pomierzył i od razu dopytał na skaldzie czy mają taką okleinę i szuflady jak my chcemy. Ma wieczorem zadzwonić z wyceną to się dowiem ile te moje fanaberie będą kosztowały.

@Klaudia_i_nikodem - milkaklaudia ma rację, najważniejsze pożegnanie masz w sercu. Ale życzę Ci, żebyś dotrwała do tej soboty. Fajnie by było jakbyście mieli urodziny tego samego dnia, ale Nikodem sam pewnie zdecyduje. Najważniejsze żebyś urodziła bezpiecznie i żeby synek był zdrowy.

Dziewczyny na te nogi to moim zdaniem zwiekszenie magnezu pomorze bo to znaczy że organizm sie go domaga.

Karlik, mi nic nie było po luteinie nawet przez caly okres jej brania żadne bakterie się nie przyplataly. Ale faktycznie Ginka mowila ze jakby swedzialo kupic Clotrimazolum w aptece, ale u mnie sie obyło bez.

reklama
Dziewczyny ja chciałam o karmieniu z cyca, syna nie karmiłam bo nie wychodziło mi i nie zależało mi na tym i jeszcze wydawało mi się to takie fuj,jak zwierzęta.... Przyjeżdżała do nas wtedy wcześniej kuzynka i ona tak się obnosila z tym karmieniem że ledwo weszła już cyc wywalala, obrzydliwe to było i tak mi obrzydzila że nie chciałam tak. Ale teraz zastanawiam się nad karmieniem,tylko boję się tego że będę związana tym karmieniem, ciągle na zawołanie no i nigdy nie wiem ile wypiła i czy jej starczy. Moja siostra tak tydzień karmiła siostrzenice że ta wyła jak kojot, jak dostała butle z mlekiem to dziecko spało z 8godzin. Mała była głodna,a jak się najadla to tak spala że patrzyliśmy czy w ogóle oddycha.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry