reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

To może taki zbieg okoliczności ale wiecie ja miałam 19wrzesnia potwierdzoną ciążę o 13,a o 8rano od męża kuzynki syn miał wypadek i od tego czasu jest w śpiączce-sa postępy ale w pełni sprawny raczej już nie będzie, chłopak 18lat...
Mój dziadek Franek zmarł w piątek ok 22:౩0. I mój syn Franek urodził się w piątek 22:25.....
Cholera wie o co w tym chodzi

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam termin porodu w datę śmierci mojego dziadka. A le nie myślę o tym negatywnie. Poprostu będziemy bardziej pamiętać jeśli faktycznie Klaudia urodzi się w ten dzień.

reklama
Ja dzisiaj byłam u położnej. Poród się zbliża, chciała mi zrobić masaż szyjki ale zrezygnowała jak mnie zbadała. Rozwarcie 2 cm, główka nisko, jak mnie badała to okropne uczucie parcia. Sama powiedziała że jak chwilę by mi pomasowała to samo pójdzie szybko. A ja chcę dotrwac do pogrzebu... Chcemy się pożegnać z tatą :( dostałam jakies globulki i nospe i obserwujemy. Realnie najpóźniej w sobotę będzie na świecie przy takich warunkach (w sobotę tak btw mam urodziny ja).

:biggrin2:Klaudia i prezent będzie!!! Wiesz,ze trzymam!!!!!

U nas tak jak w piosence: jaki tu spokój na na na na, nic się nie dzieje, na na na na.... Szyjka twarda,dluga,zamknięta,główka z niej ucieka ku górze jak rzekł lekarz. Wód płodowych ilość dobra,łożysko wydolne, pepowina sprawnie działa,Ala ma 3100 gramów i pewnie jeszcze z pół kg dorzuci,a ciasno na tym usg miała jak diabli!!! 29 kwietnia mam umówiony termin konsultacji z anestezjologiem w szpitalu,możliwe,ze rozważą narkozę ogólną z uwagi na zawartość w kręgosłupie śrubek... Ale zobaczymy. Mam skierowanie do szpitala więc może sie dziać co chce!! Dziś zauważyłam taki żel,jakby ślimak mi po bieliźnie szedł- doktorek określił to "odchody przedporodowe", ale u mnie nie zwiastuje to rozpakowania się. Chyba tyyyleeee

Ostatnia edycja:
Lalamido - za dwa tygodnie będzie też ok, teraz juz z górki. A syn z 2009? jak moja Ala, córka Martussy i chyba syn marty:-)
asia- tak jest , po poronieniu sa traumy takie. przerabialam.
O tak 2009 :). Tak zwane dziecko szczęścia bo urodził się 09.09.09 :) nie trafiłam tylko na godzinę 9:00 bo o 7:50 zaczął już decybelami oznajmiać swoje przyjście na świat :D:D:D

:biggrin2:Klaudia i prezent będzie!!! Wiesz,ze trzymam!!!!!

U nas tak jak w piosence: jaki tu spokój na na na na, nic się nie dzieje, na na na na.... Szyjka twarda,dluga,zamknięta,główka z niej ucieka ku górze jak rzekł lekarz. Wód płodowych ilość dobra,łożysko wydolne, pepowina sprawnie działa,Ala ma 3100 gramów i pewnie jeszcze z pół kg dorzuci,a ciasno na tym usg miała jak diabli!!! 29 kwietnia mam umówiony termin konsultacji z anestezjologiem w szpitalu,możliwe,ze rozważą narkozę ogólną z uwagi na zawartość w kręgosłupie śrubek... Ale zobaczymy. Mam skierowanie do szpitala więc może sie dziać co chce!! Dziś zauważyłam taki żel,jakby ślimak mi po bieliźnie szedł- doktorek określił to "odchody przedporodowe", ale u mnie nie zwiastuje to rozpakowania się. Chyba tyyyleeee
To widzę mama zadowolona to i my szczęśliwe :) haha dobre porównanie - ślimak :) i widzę, że pomysł całkowitej narkozy Cię nie zmartwil? :)

Klaudia trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli i żebyś mogła uczestniczyć w pogrzebie. Chociaż pamiętaj najważniejsze pożegnanie będziesz miała w sercu.

Martussa, to Twoja Mała podobnie z wagą jak moja Mała bo termin mamy tak samo. Tak naprawdę do tego 5 maja zostalo niewiele i jak Ty jesteś naszykowana na cesarke to ostatnie dni pakowania i przemyślenia co jeszcze trzeba załatwić w twopacku... ja tak mam....co chwile w głowie mętlik co jeszcze załatwić przed szpitalem...aby wszystko było gotowe i dalej działało w chacie jak będę w szpitalu...niby tylko dwa dni ale jakby się zoltaczka przyplatala to dłużej. ..

Klaudia, trzymaj sie dzielnie...niedługo będziesz synka tulić!

A mi od kilku dni chyba dokucza tzw nadruchliwosc nog czy jak to zwa no nie moge przez to zasnac ktoras moze tez to ma?
Ktoras pisala ze nie miala ktg powiem ze to tylko tak fajnie wyglada odglos serduszka super ale dla mnie lezenie min 40 min na kozetce na plecach to meczarnia ostatnio myslalam ze bede prosic zeby zdjeli mi juz tak mnie biodro i plecy bolaly.

Milego dnia dziewczynki. ☺

reklama
Do góry