reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny miała już któraś z was przygodę z zylakami na sromie? Mi się zrobił jeden na nodze obok kolana i mam małe na sromie...ginekolog mówi,ze nie ma przeciwskazan do porodu naturalnego,ze nic się z tym nie stanie bo jest małe a po porodzie zniknie.

reklama
@Olo32 - byłam właśnie w Bradonnie. Znalazła mi pani bardzo ładny i wygodny biustonosz (137 zł) ale oczywiście mojego rozmiaru nie mieli na stanie. Haha.. zamówiłam sobie i ma być na środę.
O no to super, bo to bardzo dobra cena jak na Bradonnę :) Jak już go będziesz miała, to poproszę o foto (samego biustonosza, żeby nie zabrzmiało jak zboczeństwo jakieś ;)) ja za jakies 2-3 tygodnie się wybiorę.

Olo, to na dlugo dostałaś zwolnienie. Moja wypisuje na miesiąc najwięcej. A czemu miałabyś później korzystać juz z macierzyńskiego lub zwolnienia od internisty ?
No właśnie też się zdziwiłam, że takie długie dała. A później już macierzyńskie lub internista, bo ona mi wystawia teraz teoretycznie dlatego, że jest zagrożenie porodem przedwczesnym, a w 41 tygodniu już raczej takiego zagrożenia nie ma. Ona jest jakaś strasznie przerażona tymi L4 i kontrolami ZUSu..

O no to super, bo to bardzo dobra cena jak na Bradonnę :) Jak już go będziesz miała, to poproszę o foto (samego biustonosza, żeby nie zabrzmiało jak zboczeństwo jakieś ;)) ja za jakies 2-3 tygodnie się wybiorę.

No właśnie też się zdziwiłam, że takie długie dała. A później już macierzyńskie lub internista, bo ona mi wystawia teraz teoretycznie dlatego, że jest zagrożenie porodem przedwczesnym, a w 41 tygodniu już raczej takiego zagrożenia nie ma. Ona jest jakaś strasznie przerażona tymi L4 i kontrolami ZUSu..
To w 41tyg masz iść do pracy, czy gdzie? Jakaś dziwna... A ja mam L4 od 20września i nikt się nie czepia...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Musisz to przemyśleć czy w ciazy korzystać juz z macierzyńskiego bo niestety zawsze ciezko zostawić maluszka i wracać do pracy i każdy dzień macierzyńskiego się liczy tak jak każdy dzień urlopu...

Musisz to przemyśleć czy w ciazy korzystać juz z macierzyńskiego bo niestety zawsze ciezko zostawić maluszka i wracać do pracy i każdy dzień macierzyńskiego się liczy tak jak każdy dzień urlopu...
Wiem, wiem :) Zobaczymy jak to będzie i jak się okaże, że mała nie chce wyjść to będę myślała :)

Tak. Spokojnie. Jeszcze trochę czasu zostało.
U mnie mega brzydka pogoda...Mlody lata od jednego domu do drugiego tzn od kolegi do kolegi...a ja poprasowalam i mam lenia...mogłabym myć łazienkę. ...ale niechce mi sie....leń na calego wszedl dziś we Mnie :D nawet pakować mi się niechce...bo mam jutro rano wyjeżdżać do rodziców....

Żylaki na sromie- u mnie objawem jest to, że wyglądają moje wargi jakby były spuchnięte, nie wiem czy to o to chodzi...
Olo, jak będziesz miała listę z pytaniami do położnej to może zechcesz się podzielić?
Klaudia- śliczny ten Twój synuś! Nadal żadnych wieści o ojcu? Ile on ma lat?

@waraai tak na pocieszenie... zeszłam na zwolnienie ostatniego dnia grudnia, zus pierwsze pieniądze przelał mi jakoś koło 20 marca, a tydzień później dostałam kasę za kolejne zwolnienie, które kończyło się 24.03. Od momentu wydania decyzji (również dowiadywałam się telefonicznie) do wpłynięcia kasy też około tygodnia....

mój termin z OM 11.05 , z usg 27.05 suwaczek mam chyba ustawiony na tę drugą datę, ale urodzę zapewne bliżej daty z OM tak jak pierwszą mą córkę (rozbieżności były takie same)

latające szafki tego jeszcze nie grali :)

reklama
Do góry