reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

marta :-) - no właśnie może na 1 dziennie się zdecyduje, chociaz jak się nic nie dzieje to po co się faszerować :-) Pytałam koleżanke o smoczki do butelek i mówi, żeby kupić taki 1+ od razu, że te 0 sa bardziej dla wcześniaków. Torba do wózka - KONIECZNA! Polecam skip hop nawet używane pooglądaj.
waraai - e no aż do 26.05 to szkoda maja :-) Taki piękny miesiąc zmarnować na dźwiganie ;-) Między nami jest 1 dzień różnicy w terminie porodu to nasze dzieciaki jak bliźniaki :-)
matussa- no brawo brawo. Sportowcu :-)
Olo- ja dziś tak źle spałam, ale ostatnio odpukać przesypiam całe noce - choć moja 5cio latka co noc do nas przychodzi! 4,5 roku spała pięknie to teraz ją naszło... Ale odkąd kupiłam ten wałek długi - poduszkę C - to zaczęłam duużo lepiej spać. No mnie się laktator przydał już w szpitalu - swój zabierałam. U nas nie było możliwości pożyczania wtedy. Olo - a masz pod domem samochód? Wiem, że niektórzy chowają wózek w bagażniku pod klatką :-)

A! zapomniałam o jednym szczególe z wizyty. Pani doktor powiedziała że mam wód 75 ( nie wiem jaka to jednostka) i że to nie jest źle ( poniżej 50 jest źle) że nie każdy musi mieć 120 ale trzeba duzo pić żeby nie malało.
Co mnie dziwi, bo ostatanio czytałam w książce o ciąży że picie nie ma nic wspólnego z ilością wód.... no i komu wierzyć....na wszelki wypadek kupiłam papierki lakmusowe i bedę sprawdzała czy mi cos nie wycieka.

reklama
Olo- ja dziś tak źle spałam, ale ostatnio odpukać przesypiam całe noce - choć moja 5cio latka co noc do nas przychodzi! 4,5 roku spała pięknie to teraz ją naszło... Ale odkąd kupiłam ten wałek długi - poduszkę C - to zaczęłam duużo lepiej spać. No mnie się laktator przydał już w szpitalu - swój zabierałam. U nas nie było możliwości pożyczania wtedy. Olo - a masz pod domem samochód? Wiem, że niektórzy chowają wózek w bagażniku pod klatką :-)

A! zapomniałam o jednym szczególe z wizyty. Pani doktor powiedziała że mam wód 75 ( nie wiem jaka to jednostka) i że to nie jest źle ( poniżej 50 jest źle) że nie każdy musi mieć 120 ale trzeba duzo pić żeby nie malało.
Co mnie dziwi, bo ostatanio czytałam w książce o ciąży że picie nie ma nic wspólnego z ilością wód.... no i komu wierzyć....na wszelki wypadek kupiłam papierki lakmusowe i bedę sprawdzała czy mi cos nie wycieka.
Ja z wałkiem śpię już od kilku miesięcy, ale ostatnio nawet on nie pomaga. Meliska przed snem też nie :/ Dobrze, że już na L4 jestem, bo wstawanie o 7 po kilku przespanych godzinach by mnie wykończyło, A tak to właśnie od 7 do 10 śpię i dzięki temu względnie się wysypiam. Ale nie jest to cudowny, twardy sen. Taki lajf :)

Co do samochodu pod domem - mamy miejsce na parkingu, tylko raczej mąż będzie samochód do pracy zabierał, więc ta opcja odpada :/

Hej dziewczyny.
Ja mimo swoich ciążowych atrakcji nadal z malutką w brzuchu. Dziś zaczęłyśmy 33 tydzień. Ostatnio miałam kilka dobrych dni a dzisiaj niestety ból wrócił i dziwnie się czuję. Pytanie mam czy któraś z Was używała wiaderka do kąpieli? Ostatnio położna zachwalała ale z moich znajomych tylko jedna kąpała w tym dziecko i była zadowolona.

Ja się w miarę wysypiam ale w ciągu dnia szukam okazji na jakąś drzemkę chociaż pół godzinki ;) pogoda u nas dziś do kitu,deszcz pada...rwie mnie lewa noga w udzie co nie jest przyjemne niestety. Została mi ostatnia kupka ubranek do prasowania ale to jutro chyba,ze późnym popołudniem mnie najdzie. Zamawiam dziś z allegro ostatnia paczkę-laktator,pojemniczki na mleko,kolejna butelkę avent i jakieś drobiazgi więc na początku przyszłego tygodnia będę miała już spakowana torbę do szpitala i pozostaje tylko czekać na znaki porodu ;)
A laktator kupuje zwykły,ręczny chyba z conpolu za ok.50 zl koleżanka zamówiła też z allegro i używa już przy drugim dziecku.

Jak chodziłam na szkole rodzenia 5 lat temu to te wiaderka do kąpieli były w modzie ale szczerze jakoś nie wyobrażam sobie tego,główka dziecka nie jest wtedy stabilna i jakoś to do mnie nie przemawia chyba,ze na dziecka,które już siada i utrzymuje samodzielnie główkę ;) My kupilismy zwykła wanienke ale w komplecie był jeszcze taki plastikowy lezak,narazie poszedl w odstawke bynajmniej w tych pierwszych tygodniach maluszka.

Hej dziewczyny.
Ja mimo swoich ciążowych atrakcji nadal z malutką w brzuchu. Dziś zaczęłyśmy 33 tydzień. Ostatnio miałam kilka dobrych dni a dzisiaj niestety ból wrócił i dziwnie się czuję. Pytanie mam czy któraś z Was używała wiaderka do kąpieli? Ostatnio położna zachwalała ale z moich znajomych tylko jedna kąpała w tym dziecko i była zadowolona.
Agata - 8 lat temu na SR też nam zachwalano, a my z mężem ledwo powstrzymywaliśmy się od śmiechu :D Mam podobne odczucie jak @myszkax33 :) Nie daj się wkręcać :D i uważaj na siebie!!! Jeszcze 3-4 tyg i ciąża donoszona! Trzymam kciuki!!!:)

Laktator mam pożyczony ręczny Aventu, poprzednio się sprawdził :)

Hehe ale jaja z tym kubeczkiem, ja używam tamponow i chyba narazie zostanę im wierna ;)
Dziewczyny kupujecie żel położniczy do porodu ? Może któraś już ma doświadczenie w zastosowaniu. Jak wspomnialyscie o tym wiadrze do kąpieli dzieci to mi się przypomniało,ze ten żel też wtedy był hitem u nas na szkole rodzenia a zaraz po nim miał wejść gaz rozweselajacy do szpitali ;)

reklama
Do góry