reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Cześć, dziewczyny! Jestem z czerwcówek :) Korzystając z przypływu sił i energii zaczęłam więcej szyć na maszynie wyprawkowych elementów i nie tylko. Aż powstał z tego blog!
Link do: Domowa Wytwórnia

W planach czapki, śpiworki i kostki sensoryczne, a potem kolejne pomysły :)
Zapraszam Was do polubienia, obserwowania, może byście chciały coś uszyć? Jestem chętna, na szczęście Maleństwo pozwala :)

reklama
A i jeszcze jedna ciekawa rzecz od pani dietetyk. W trzecim trymestrze na pol godziny przed pojsciem spac powinno sie zjesc posilek weglowodany + bialko (kanapka z wedlina, serem, twarogiem, ryba, jogurt z platkami). Nasze dzieciaki maja wywalone, czy jest noc czy dzien i pobieraja od nas skladniki odzywcze. Dlatego czesto w nocy moze nam znacznie spadac poziom glukozy we krwi, co jest niekorzystne dla naszego zdrowia i samopoczucia, stad ten poznowieczorny posiłek [emoji3]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

O proszę.
Podświadomie prawie trzymam się zaleceń. [emoji12]
Zdarza mi się wszamać jaką kanapkę przed spaniem (i to wcale nie ma znaczenia, że jem koło północy, skoro zasypiam półtorej czy dwie godziny później). :]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O proszę.
Podświadomie prawie trzymam się zaleceń. [emoji12]
Zdarza mi się wszamać jaką kanapkę przed spaniem (i to wcale nie ma znaczenia, że jem koło północy, skoro zasypiam półtorej czy dwie godziny później). :]

Brawo Ty! Pani mowila, ze niektore z nas budza sie glodne w nocy i jedza i dobrze. Ja jakos jednak tylko siku i axymut na lozko. Staram sie nawet jakos mega oczu w kibelku nie otwierac, zeby sennosc nie uleciala ;)

Dzis np byla masakra kolo 5 nad ranem - nie moglam sie ulozyc i juz chcislsm, zeby bylo rano, sle jednak zasnelam i spslzm do 10. Ale skutkuje to tym, ze teraz siedze i spac mi sie nie chce..

Hahah. [emoji846]

Ja nocą w toalecie nawet światła nie zapalam, żeby się nie rozbudzić. [emoji1]
Znam tam wszystko na pamięć, to i mogę zwiedzać na ślepo. [emoji6]

Hej hej...ale nocne pogaduszki :) ja w nocy staram sie spać o ile zgaga nie męczy ale pfu pfu juz dawno nie było...no oczywiście kibelek w nocy też po ciemku:rofl: i sprawdzanie brzucha...mam taki odruch że dotykam co u Małej...

Olo to ja też przed spaniem zawsze coś wciągam....ale u mnie to codziennie ciepłe mleko...mam w ciazy szajbę na mleko wieczorem i sernik w ciągu dnia....

Dziś przyjeżdża do Mnie Pani Położna podpisać umowę. Bo jak mieszkamy tu od roku to przychodnia niema swojej Położnej tylko reklamuje pewną Panią i zadzwonilam i mowi zeby umowę teraz przed porodem podpisać ( to wszystko na NFZ ) ale pewnie nie chcą stracic pancjentki wiec umowa podpisana, wiec zaklepana ciezarna hihi ...

A i jeszcze jedna ciekawa rzecz od pani dietetyk. W trzecim trymestrze na pol godziny przed pojsciem spac powinno sie zjesc posilek weglowodany + bialko (kanapka z wedlina, serem, twarogiem, ryba, jogurt z platkami). Nasze dzieciaki maja wywalone, czy jest noc czy dzien i pobieraja od nas skladniki odzywcze. Dlatego czesto w nocy moze nam znacznie spadac poziom glukozy we krwi, co jest niekorzystne dla naszego zdrowia i samopoczucia, stad ten poznowieczorny posiłek [emoji3]

Właśnie jak koleżanka wzięła moje wyniki z krzywej cukrowej do diabetologa bo miałam pierwszy wynik dość niski to kazała jeść kanapkę na noc :) zastawiałam sie po co? przecież tylko przytyję i lepiej kolacji już nie jeść :) A jednak racja :)

A ja się zastanawiałam głupia dlaczego codziennie rano budzę się z bólem głowy, który po śniadaniu znika ! teraz już wiem.... :)

Dzisiaj przychodzi mi paczka z h&m :D no i mogę stwierdzić, że już nic Małej kupować nie muszę... :D Dla mnie też zostało tylko kilka rzeczy i jestem zwarta i gotowa :D
W kwietniu będę już żyła "spokojnie" budową, świętami i kończeniem pracy magisterskiej :D

A maj :) .... ach ten maj :)

Ja to muszę porozmawiać z dzieckiem, by wykluło się w Dzień Matki.
Byłoby fajowo! [emoji6]
Co prawda przez całe swoje życie musiałabym jej dawać prezenty w swoje święto, ale przynajmniej co roku łapałabym się na torta.
I do pewnego czasu na imprezy.

A jak już sama zostałaby matką, to może dostałabym jakiś prezent. [emoji12]

reklama
Ja to muszę porozmawiać z dzieckiem, by wykluło się w Dzień Matki.
Byłoby fajowo! [emoji6]
Co prawda przez całe swoje życie musiałabym jej dawać prezenty w swoje święto, ale przynajmniej co roku łapałabym się na torta.
I do pewnego czasu na imprezy.

A jak już sama zostałaby matką, to może dostałabym jakiś prezent. [emoji12]

Hehe też o tym myślałam :D Termin na 20 maja, jak się chwilę przenosi to akurat plum na Dzień Matki ;) Prezent idealny :)

Do góry