reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ale mnie wystraszyłyście z tą Luteina... no ale Ginka tak zadecydowała to tak zrobiłam. Ale będę się bardziej obserwować w takim razie bo odstawiłam już poranną dawkę ale na pewno jeszcze w organizmie tego dużo to efekty za parę dni będą. A jeszcze dość intensywnie ostatnio u Mnie wiec zaczynam obserwować swój organizm.
Dzięki Dziewczyny za przestrogę...

reklama
Marta ja juz dawno chciałam odstawić luteina bo biorę ja od 6 tyg a jak naczytalam się w necie to się boję, musze przeliczyć te tabletki i pogadam z gin wolałabym je brać najlepiej do końca 35 tyg ale zobaczymy co powie

Dziewczyny mi się właśnie uświadomiło, że ja też brałam luteine, od 3 tc do czasu jak byłam w szpitalu w grudniu to był 18tc i odstawiłam z dnia na dzień ale ja brałam 2x1 i myślę że brałam dlatego że kiedyś miałam poronienie tak asekuracyjnie bo żadnych plamien ani nic nie miałam. Może dlatego nie miałam żadnych skutków odstawienia...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

marta:-) - no właśnie moja gin dała receptę na luteinę ale na wszelki wypadek bo mówi, że po odstawieniu się rodzi a i tak nie ma potwierdzenia, że na pewno coś daje. No ale jakbym miała skurcze to mam zacząć brać :-)
waraai - to życzę żeby stolik był na długich nogach bo mój jest juz za niski na brzuch :-) i stoi obok ( zamiast męża). Ja za to nie mam szans na leżenie na lewym boku, bo tam młodego dupsko chyba urzęduje :-)

Chyba luteina na poczatku ciąży jest częsta i odstawia się ją po 3 cim miesiacu. A wtedy nie grożą skurcze może....
Ja chyba brałam pół opakowania w 2 miesiacu.

Wyszłam z domu, na poczcie kolejka, w aptece kolejka ( ale się wepchałam), do kasy kolejka - wszędzie jakos mi się słabo robiło. No ale słońce świeci - mozna żyć. Tylko coś jak chodze więcej ze mnie cieknie.... a papierków lakmusowych żeby sprawdzić czy to nie wody nigdzie nie dostałam.....

Karlik, a to nie jest ta naturalna wydzielina, która zwiększa się wraz coraz wyższym etapem ciąży? Zadzwoń może do poradni ginekologicznej chociaż i zapytaj, czy do położnej.

ZUS mnie osłabia.
Jutro mija miesiąc, jak wypłacili mi jakiekolwiek środki w ramach L4, a w systemie ani widu na temat wypłaty kolejnych. Nic. Terminu, kwoty, czegokolwiek.
Jak tu nie żyć w stresie, się pytam?
Zwłaszcza, jak człowiek utrzymuje siebie i dziecko w pojedynkę.
Szlag mnie trafia.

Co do kolejek - nadal w 1 przypadku na 10 ktoś mi gdzieś ustąpi czy przepuści.
Tu szlag trafia mnie także. [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karlik, a to nie jest ta naturalna wydzielina, która zwiększa się wraz coraz wyższym etapem ciąży? Zadzwoń może do poradni ginekologicznej chociaż i zapytaj, czy do położnej.

ZUS mnie osłabia.
Jutro mija miesiąc, jak wypłacili mi jakiekolwiek środki w ramach L4, a w systemie ani widu na temat wypłaty kolejnych. Nic. Terminu, kwoty, czegokolwiek.
Szlag mnie trafia.

Co do kolejek - nadal w 1 przypadku na 10 ktoś mi gdzieś ustąpi czy przepuści.
Tu szlag trafia mnie także. [emoji1]

Mnie czeka pierwsza wypłata z ZUSu za dwa tygodnie.. Ciekawe, jak to będzie wyglądało...
A co do kolejek - raz mi się zdarzyło, że przepuściła mnie jedna pani i raz przemiły pan kasjer z Lidla skasował moje produkty pomijając kolejkę pani przede mną, która nagle zniknęła dochodząc do kasy i mówiąc, że coś jeszcze musi ze sklepu przynieść.. A tak to znieczulica sto procent :/

Karlik,

ZUS mnie osłabia.
Szlag mnie trafia.
[emoji1]

Też mnie to irytuje. Nigdy nie wiem kiedy będą pieniądze na koncie. Zazwyczaj są na tzw. ostatnią chwilę. Ale przynajmniej pit juz przysłali

reklama
A kto cię dzisiaj ma przepuścić albo ustąpić? Wszyscy są tacy zmęczeni i zalatani, nie dziw się.... Ja miałam taką sytuację u ginekologa: byłam o 7w przychodni bo miałam badać krew, 7:౦5po badaniu i idę do kolejki do ginekologa, jestem 16, u mojej lekarki jest tak , że od10 do11 ciężarne wchodzą to jest ich godzina. Ja o tej 7 pytam się położnej czy dużo ciężarnych jest na dziś zapisanych,a ona że tylko ja więc wyszłam do poczekalni i tłumaczę tym kobietą że jestem w ciąży i że tylko ja dziś o tej10bym weszła bez kolejki więc pytam bardzo grzecznie i z pokorą:czy mogę wejść teraz bo po co mam 3 godziny czekać, i się zaczęło, że nie, może my też jesteśmy w ciąży, jak od 10to od 10, takie suki[emoji36] więc jeśli kobiety nie rozumieją to co się dziwić faceta. Nie ma na co liczyć....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry