reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Mnie też boli kręgosłup z lewej strony od pośladka :/ pierwsze trzy kroki po wstaniu z łóżka robię jak paralityk :) dziś pół dnia z książką i pół książki przeczytanej lenistwo, że szok. Kamil za to robił pranie i obiad :) mnie Olo też boli ten wzgorek lonowy, jutro będę pytać gin.zapytam również o wizyty czy później będą częstsze. Jutro wg ich planu powinni mi podłączyć ktg.

reklama
pytanie, czy któraś miała zapalenie ucha i musiała brać antybiotyk? ja mam już 4 raz w ciąży, ale teraz nie chce mi przejść.zapisał mi dicortineff, ale boję się, bo mimo wszystko jest ostrzeżenie dla kobiet w ciąży.

To dziwne uczucie zakwasow jest normalne,spowodowane rosnącą macica i dzidziusiem więc nie mamy powodu do niepokoju-pytalam o to lekarza ;)
Mi czasem dretwieje lewa noga pod posladkiem. Mój mały dziś postanowił pokopać mamę w pęcherz,co 5 minut chodziłam do toalety bo myślałam ze chce mi się siku ;)

Ja nienawidzę kolejek w sklepie, zaraz się denerwuje,robi mi się gorąco i myślę że padnę... 50minut w kolejce to jest szok,a gdzie jest to Tesco takie sprawne waraai?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam zapalenie ucha z perforacja i dostalam amoksiklav, później jeszcze kropelki cetrax i po prawie miesiącu przeszło. Z tym, ze to było zapalenia ucha zewnętrznego i wewnętrznego. Współczuję, ból okropny.

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

3:20 i nie śpię od godziny, obudziła mnie zgaga, która wywołała wymioty i oczywiście ból żołądka no i głowa[emoji40] teraz jest lepiej ale zastanawiam się co to ma być... Jestem w 28tc i od 4 dni mam takie dziwne samopoczucie... A do ginekologa Idę dopiero 7marca[emoji37] macie tak któraś?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@DaWo - nie mam takich doświadczeń i daleka jestem od panikowania, ale z katarem i bólem gardła poszłam do lekarza, rodzinnego, by się uspokoić, to jeśli u Ciebie się to powtórzy - idź sie skonsultuj. Może zjadłaś coś, co Ci zaszkodziło?ALbo ucisk na żołądek się pojawił w jakiejś z nocnych pozycji i stąd cofnięcie się treści żołądka?

@majówka2017 - w każdej ulotce jest taki komunikat, myślę, że czasem na wyrost. Jeśli lekarz zdecydował o takim leczeniu to widocznie uznał, że na tym etapie jest ono dla Ciebie wskazane.

@Klaudia_i_nikodem - po poprzedniej ciąży moje dziecię poznało dwoje swoich znajomków z bb w realu - a ja mam z wieloma mamami dotąd kontakt, np przez FB, jest ten plan do realizacji. :wink:
:-) :)
A to druga strona Naszej Córy, dziś skauci obchodzą Dzień Myśli Braterskiej, taki dzień przyjaźni :)
To z wczorajszej zbiórki, a dziś w szkole dzień mundurowy :)
16864354_1368076246547838_4228785325470873642_n.jpg

A dla Was nie imieninowe, bo ja też jestem Martą lipcową, ale takie oto śniadanko:
16832970_1366924599996336_1358386689_o.jpg

:):):):):)

Ależ mi ślinka poleciała... ja wczoraj stałam nad smażeniem faworków z podwójnej porcji, żeby coś do jutra zostało ;) @Martussa82 ale córa do Ciebie podobna :)

Z tą zgagą i wymiotami tez mi się wydaje, że akurat maluszek tak się przekręcił, nacisnął za bardzo i najpierw poczułaś kwas, a później poszło...

Współczuję bolączek, mnie fizyczne mijają wielkim łukiem.

Wczoraj znieśliśmy kartony z rzeczami po Marysi... jest ichzdecydowanie za dużo, ale zdecydowanie brakuje letniaków, jakieś rampersy muszę dokupić i bluzeczki z krótkim rękawem.

Ot, taka wczorajsza sytuacja :
16880078_1399894553378003_1126211181_o.jpg

Załączniki

• 16880078_1399894553378003_1126211181_o.jpg
    16880078_1399894553378003_1126211181_o.jpg
    87,3 KB · Wyświetleń: 103
@Lefkowa - nasz dom wygląda podobnie, wszędzie coś już porozkładałam, ale że komoda i łóżeczko jeszcze nie stanęły w miejscu docelowym - bo ich nie ma :D - to przekładam wszystko z miejsca na miejsce :D Wózek ze wszystkim stoi w sypialni... Zamówiliśmy łóżeczko z szufladą zatem dziś poprałam pościel, ochraniacz, bo będzie gdzie upchnąć jak przyjedzie w tym tygodniu, stolarzy od komody przydałoby się pogonić, bo już niemal 1,5 miesiąca od zamówienia... Zjadłabym faworków, a nigdy nie robiłam ...

Smak i powonienie u mnie dalej nie istnieją a do tego mam wrażenie, że mi język spuchł... Zatem dziś lekarz vol. 2...

A Młoda bardziej podobna do Małża, bo my chyba podobni w typie urody :D

reklama
OOooomnomnom jakie wypieki piękne! Ja właśnie jem śniadanko, bo sobie pospałam i w końcu udało się wyspać! Jednak czasem fajnie mieć duże łóżko tylko dla siebie ;)

@Martussa82 dużo zdrówka!!!! No i Hanka super - fajnie, że jest w skautach. Ja super wspominam harcerskie czasy.

Miłego dnia Dziewoje! :)

Do góry