reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja też z moją szyjka liczę na kwiecień...od 15 kwietnia czyli po świętach zaczynam sprzątanie aby przyspieszyć :D
Marta na przyspieszenie najlepszy jest seks, udowodniono, że sperma ma coś w sobie co sprzyja w końcowym etapie na szybki poród [emoji14]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też wszystkie ciążowe rzeczy dla siebie mam z h&m no reszta to rzeczy jeszcze z przed ciazy ale spodnie dresowe i koszulki na dlugo i krotki rekaw super tylko z rozmiarami cos czasami maja pokręcone bo niektóre S byly mi za male a M sa za duże i czekaja az jeszcze urosnę :)

Ja czuję, że urodze w kwietniu, a nie chce!! Ja kocyki mam różne, póki co mam z 5. Jeden mam taki śliczny z English home [emoji177] jest akurat na wiosnę. Kilka mam z Minky i one mają też cieniutkie wypełnienie, i ze dwie sztuki z "misia". :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Klaudia, poka, poka! Ja 8go się dowiem, czy mogę rodzić naturalnie, czy nie i jeśli jednak cc, to będę musiała się zorientować, który szpital wybrać i na kiedy się umawiać.. Chcę odicągnąć myśli od tego zakupkami :D

Dziewczyny czy was też często boli głowa? A jak u was z ciśnieniem? Ja dziś miałam 135/70 i ostatnio tak mam, czy nie jest za duża różnica między tymi wynikami?
A o seksie na szybsze rozwiązanie to mi przy pierwszym dziecku położna mówiła, że tak jak weszło tak i wyjdzie[emoji57] mąż nawet proponował ale po mojej minie odpuścił... I to już 7lat minęło...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Boli.
Biorę wtedy czasem Paracetamol, bo i tak lekarz sugerował.
Poza tym, leki p.bólowe obniżają też ciśnienie krwi (zatem trzeba uważać z każdej strony).

@DaWo skocz do rodzinnego, jeżeli się martwisz. Zmierzy Ci ciśnienie i ew. powie, byś odpoczywała. ;)
Oraz nie szukałabym nieprawidłowości we wszystkim. Takie ciśnienie jest całkiem okej, jednakże - każdy ma swoje indywidualne normy. Np. ja mam z reguły ogromnie niskie i z nim czuję się wyśmienicie, kiedy to ktoś inny słaniałby się na nogach, z drugiej strony, Twoje rozsadziłoby mi bólem czaszkę. ;)
Ale - idź do lekarza. Co Ci szkodzi się uspokoić pod okiem fachowca. :]

Mój syn też ma dziś w szkole Dzień Myśli Braterskiej, jeno poszedł bez munduru, bo okazało się, że krótki jest już na tyle znacznie, że takiemu dorosłemu kawalerowi, który chciałby się podobać dziewczynom, byłoby wstyd. ;P

Siedzę ostatnio w wózkach. Internetowo. I nie będę fantazjować, że nie przerażają mnie ich ceny. Doliczyć do tego resztę... A nawet wszystko, bo przecież zaczynam od podstaw. Kosmos!
A koszta ponoszę jakby sama i zupełnie nie wiem, co zrobić, by nie było mi smutno. ;]
Syn też potrzebuje nowej wiosenno-letniej "wyprawki", cudów wianków, szkolnych wycieczek i dochodzę do przykrego wniosku, że dzieci są piekielnie drogie(!).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, głowa niestety boli. Nawet wczoraj wieczorem aż mnie na wymioty zbieralo,ja akurat biorę panadol dla dzieci w syropie.
Co do tego przyspieszenia to wam powiem,ze na mnie to nie działało...chciałam córkę urodzić w 39 tygodniu bo akurat tesciowie byli w Polsce i się nie udało. Córka urodzona 4 dni po terminie i to tylko dzięki Pani ginekolog,która dała mi skierowanie do szpitala na oksytocyne tak bym pewnie i ze 2 tygodnie przenosila.
Jak u was pogoda? U nas wczoraj wiało,dziś od rana lało,popralam córce czapki i kurtki a akurat wyszło słońce ale wiatr taki,ze głowę urywa więc dziś znowu siedzone w domu.

reklama
Do góry