reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Martussa82 włoski Twoja córcia ma przepiękne :) Mojej córci też będę zapuszczać :) Zapewne dużo czasu schodzi na pielęgnację ale opłaca się:)
Bakterię już miałam wcześniej w moczu, zrobiłam posiew i wyszedł wynik ujemny. Pewnie znów mi da na posiew...
Ja dziś siedzę w pracy od godz. 10:00 ale mocno nie żałuję bo pogoda nie sprzyja sobotnim rozrywkom :) Chociaż nie powiem, że wolałabym poleżeć :)
Jeśli chodzi o bakterie - mocno odczuwasz pieczenie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podejrzewam ze nie ma zadnej bakteri tylko przy oddawaniu moczu albo za slabo sie umulas albo zle wytarlas a najczesciej to jak sikamy do pojemnikow to dotykqmy pojemnikiem do ciala do tylka lub nog i stad te bakterie ja tez tak mialam nic mnie nie swedzialo wyszly bakterie posiew czysty a przy kolejnym badaniu moczu juz zadnych bakteri jak sie martwisz to po prostu zrob jesscze raz sam mocz ☺

Nie popadajcie w panike dziewczyny z tym moczem. Fakt, że w ciąży zdarza się często nie znaczy, że każdemu. :) jak nie ma innych objawów to nie ma co swirowac. Pij dużo wody żeby się przefiltrować. :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewoje! My dopiero po śniadaniu. Dziś lenistwo, ale zaraz porządki się szykują. Huh!
@Martussa82 Hanka ma cudne włosy! Mi rodzice obcięli w drugiej klasie, żeby łatwiej je było suszyć po nauce pływania na basenie, więc na komunię miałam fryzurę na pazia. Jakoś z tego powodu nie cierpiałam, ale teraz zdecydowanie wolę długie włosy, więc u Mary spróbujemy zapuszczać :) I może w końcu nauczę się robić warkocze dobierane, kłosy i inne takie. U siebie nie mam cierpliwości i zawsze bolą mnie ręce :p

Co do moczu, to naprawdę jeśli nie ma objawów to nie ma co się przejmować. Klaudia dobrze mówi :) A ja serio polecam sposób z tamponem. Moja gin ogólnie jest fanką tamponów w ciąży, bo zalecając mi basen na bolący kręgosłup też mówiła, żeby zabezpieczyć się tamponem przed infekcją i po basenie od razu go usunąć.

I jeszcze w kwestii materaca do łóżeczka - zapytałam sprzedawcę o materac, który chciałam kupić w komplecie z łóżeczkiem. Ten, który wybrałam to: Link do: Materac LATEKS-PIANKA BabyMax 120x60, pokrowiec Medica Hevea podobno niezły hit, więc mam nadzieję, że Młoda będzie zadowolona :)

Miłej soboty!

Ale ja się wcale nie martwię :) bo już była taka sytuacja... wiem wiem, że tak może być. nawet palcem mogłam dotknąć wewnętrznej części pojemnika i wyszło. Ważne, że reszta jest ok. Pijeeee dużo wody z cytryną :) lubię bardzo

Ale ja się wcale nie martwię :) bo już była taka sytuacja... wiem wiem, że tak może być. nawet palcem mogłam dotknąć wewnętrznej części pojemnika i wyszło. Ważne, że reszta jest ok. Pijeeee dużo wody z cytryną :) lubię bardzo
:)
Ja ostatnio sobie robię wodę z limonką i dorzucam mrożoną truskawę (znalazłam w zamrażalniku ostatnio jeszcze porcję z wakacji ;)). Mniam! :)

reklama
Do góry