reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

To nie jest wyjebanie tylko rezygnacja. Po 1.5 roku starań już się nie chce opowiadać, że sue staramy, że nie wychodzi. Łatwiej powiedzieć n możemy mieć dzieci i mało kto drąży dalej.
gorzej jak wtedy dostajesz milion rad "ciotki babci wnuczka nie mogła zajść i zrobiła to i to i zaszła" xD

reklama
Ale chamsko Ci powiedziała... szkoda, że Ci jeszcze nie powiedziała, że super że poroniłaś.
Więc wy macie czekać na nich. Ja pierdole.
Wiesz, mnie to nawet jakoś nie uraziło i myśle, że nie powiedziała tego w złym tonie, bardziej obwiniam resztę rodziny za tworzenie presji. 😞 Byłam realnie w ciąży może jakieś 2 tygodnie kiedy wszyscy już o tym wiedzieli i widziałam, że te spotkania są dla niej trudne (szczególnie, że ona już raczej chciałaby mieć dziecko, to mąż nie chce).
Tak samo jak czasem niektóre z was piszą, że ciężko im się spotykać z koleżankami z dziećmi - miałam tą świadomość, że teraz ja jestem tą "koleżanką" z którą będzie unikać kontaktu. Ale z drugiej strony nie mogę patrzeć na innych i nie zamierzam 😔

Chociaż mam taką historie która mama mi opowiedziała. Bo już pisałam wam, że moja mama mnie urodziła późno, jak miała 41 lat. Mam trzech braci dużo starszych. I kiedyś mi mówiła, że była u wróżki jak już zbliżała się do czterdziestki, koleżanka ją namówiła 😅 I ona jej powiedziała, że urodzi córkę 😆 A mama się pukała w czoło gdzie stara baba będzie rodzic, po rozwodzie i jeszcze córkę, trzech synów dużych i córka. Baba sobie wymyśliła głupoty i kasę zgarnęła.
A później w ciąże zaszła 🫣

Chociaż mam taką historie która mama mi opowiedziała. Bo już pisałam wam, że moja mama mnie urodziła późno, jak miała 41 lat. Mam trzech braci dużo starszych. I kiedyś mi mówiła, że była u wróżki jak już zbliżała się do czterdziestki, koleżanka ją namówiła 😅 I ona jej powiedziała, że urodzi córkę 😆 A mama się pukała w czoło gdzie stara baba będzie rodzic, po rozwodzie i jeszcze córkę, trzech synów dużych i córka. Baba sobie wymyśliła głupoty i kasę zgarnęła.
W sumie to piękna historia :) Na pewno dla mamy i braci jesteś ukochaną małą siostrzyczką ;D pewnie Twój chłop nie miał łatwo "wchodząc" w rodzinę z trzema starszymi braćmi?

ale moja mama to samo, bo u nas w rodzinie to jest jakaś klątwa, nikt nie może zajść w ciąże.
I ja powiedziałam, ze bedę miała histeroskopię a moja mama na to "to powedz X niech też sobie zrobi" xD pomijając, ze mamy z X zupełnie rózne problemy to co to w ogóle za tekst xD

Wiesz, mnie to nawet jakoś nie uraziło i myśle, że nie powiedziała tego w złym tonie, bardziej obwiniam resztę rodziny za tworzenie presji. 😞 Byłam realnie w ciąży może jakieś 2 tygodnie kiedy wszyscy już o tym wiedzieli i widziałam, że te spotkania są dla niej trudne (szczególnie, że ona już raczej chciałaby mieć dziecko, to mąż nie chce).
Tak samo jak czasem niektóre z was piszą, że ciężko im się spotykać z koleżankami z dziećmi - miałam tą świadomość, że teraz ja jestem tą "koleżanką" z którą będzie unikać kontaktu. Ale z drugiej strony nie mogę patrzeć na innych i nie zamierzam 😔
Ja uważam, że nie można patrzeć cały czas na innych. To, że jej maz nie chce to musza rozwiązać w swoim zakresie. A Tobie nic do tego.

Kurczę też słyszałam o takich wróżkach, teściowa opowiadała mi jak za młodu była u jednej, przyjmowała w Wieliczce swoją drogą (jakby któraś chciała namiary 🤣) i mówi, że z perspektywy czasu wszystko się spełniło. Choroby dzieci, śmierć w rodzinie, jej ścieżka zawodowa 👀

reklama
Moja szwagierka też zaszła w ciążę niedawno, mimo że w mojej głowie już jakoś tak wrzuciłam ich do worka pary bez dzieci. I mimo, że ja z mężem staram się już długo to ani trochę mnie jej ciąża nie zabolała, cieszę się że im się udało i już nie mogę się doczekać aż się ich bobo urodzi. W życiu bym jej nie powiedziała, że mi z tego powodu smutno i gdybym się tak czuła, to szukałabym w sobie przyczyny i sposobów jak to przepracować 😌

Do góry