reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Na pewno pamiętam, że morfologia 2%, ale tych innych parametrów nie pamiętam dokładnie, chyba było dużo tych plemiorów, ale chyba były leniwe ;D na wizycie konsultacyjnej po wynikach mówili, ze inseminacja jak najbardziej, ale co na to NFZ?
Ruch to akurat najmniejszy problem do inseminacji. Preparują to nasienie i wybierają najlepsze - naprawdę wyniki podskakują bardzo! Dostaliśmy porównanie przed i po przy 1 inseminacji.
Po 2 leniuszki są podane od razu do celu, pół drogi zaoszczędzają 😅
I Love You Swimming GIF by Sam Omo

reklama
Moja szwagierka też zaszła w ciążę niedawno, mimo że w mojej głowie już jakoś tak wrzuciłam ich do worka pary bez dzieci. I mimo, że ja z mężem staram się już długo to ani trochę mnie jej ciąża nie zabolała, cieszę się że im się udało i już nie mogę się doczekać aż się ich bobo urodzi. W życiu bym jej nie powiedziała, że mi z tego powodu smutno i gdybym się tak czuła, to szukałabym w sobie przyczyny i sposobów jak to przepracować 😌
Super, dojrzałe podejście :)

ale moja mama to samo, bo u nas w rodzinie to jest jakaś klątwa, nikt nie może zajść w ciąże.
I ja powiedziałam, ze bedę miała histeroskopię a moja mama na to "to powedz X niech też sobie zrobi" xD pomijając, ze mamy z X zupełnie rózne problemy to co to w ogóle za tekst xD
Pokolenie naszych rodziców niestety jest średnio wyedukowane w tym zakresie. Na pewno nie miała nic złego na myśli. Czasem sie coś powie po prostu w dobrej wierze nie wiedząc nawet co to jest

Ruch to akurat najmniejszy problem do inseminacji. Preparują to nasienie i wybierają najlepsze - naprawdę wyniki podskakują bardzo! Dostaliśmy porównanie przed i po przy 1 inseminacji.
Po 2 leniuszki są podane od razu do celu, pół drogi zaoszczędzają 😅
I Love You Swimming GIF by Sam Omo
no właśnie, dlatego coś kojarzę, że mówili, że do inseminacji spoko jest. ale to było 2 lata temu ;p A jak jest teraz...? :D dowiemy się

Kurczę też słyszałam o takich wróżkach, teściowa opowiadała mi jak za młodu była u jednej, przyjmowała w Wieliczce swoją drogą (jakby któraś chciała namiary 🤣) i mówi, że z perspektywy czasu wszystko się spełniło. Choroby dzieci, śmierć w rodzinie, jej ścieżka zawodowa 👀
Kurde az chyba pójdę zapytać o cionża 😁

Moja szwagierka też zaszła w ciążę niedawno, mimo że w mojej głowie już jakoś tak wrzuciłam ich do worka pary bez dzieci. I mimo, że ja z mężem staram się już długo to ani trochę mnie jej ciąża nie zabolała, cieszę się że im się udało i już nie mogę się doczekać aż się ich bobo urodzi. W życiu bym jej nie powiedziała, że mi z tego powodu smutno i gdybym się tak czuła, to szukałabym w sobie przyczyny i sposobów jak to przepracować 😌
U nas ja również zszokowałam wszystkich naszymi wieściami, ponieważ ja zawsze byłam tą, co nie lubi dzieci - taki mechanizm obronny na wypadek jakby starania trwały bardzo długo. I teoretycznie wszyscy byli pewni, że to oni będą mieć dziecko najpierw.
W każdym razie nie mam do niej o to absolutnie żalu, może nie zawsze jest moją ulubioną osobą, ale liczę że niedługo rozwiążą ten problem między sobą i jeszcze razem będziemy bawić. 😁

W sumie to piękna historia :) Na pewno dla mamy i braci jesteś ukochaną małą siostrzyczką ;D pewnie Twój chłop nie miał łatwo "wchodząc" w rodzinę z trzema starszymi braćmi?
Tak, ukochana, rozpieszczona, trzymana pod kloszem mała Olusia 😅
Wszystko było robione za mnie a jak przyszło dorosłe życie to okazało się, że nic nie umiem xD Także ma to swoją ciemna stronę 😅 Zamieszkałam ze starym jak miałam 20 lat i dobrze mi to zrobiło 😅
Zaczęłam w końcu żyć po swojemu.

Pokolenie naszych rodziców niestety jest średnio wyedukowane w tym zakresie. Na pewno nie miała nic złego na myśli. Czasem sie coś powie po prostu w dobrej wierze nie wiedząc nawet co to jest
tak, bo ona po prostu chce doradzić. Moja mama dość rozumie, że zajście w ciąże w dzisiejszych czasach moze być prpoblemem, mimo, ze sama zachodziła w ciażę jak to mówił "Jak tylko Ojciec na mnie spojrzał" xD

reklama
Dziewczyny pytanko, czy jest jakikolwiek sens robić bete jeśli testy od kilku dni wychodzą białe? Lekarz na ostatniej wizycie kazał zadzwonić z wynikiem bety jeśli okres spóźni mi się dwa dni, tyle że troche szkoda mi kasy i kłucia skoro testy rażą bielą 🥴

Do góry