reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

No ja właśnie zapisałam się na wizytę, by rozpocząć inseminację. Znowu dziś jestem cała w strachu, że w lipcu 32 urodziny i czuję zegar tykający na plecach (oczywiście mówię tylko o sobie). Jeszcze na insta dzisiaj wyświetliły mi się te okropne obrazki "płodność po 30 roku i po 35". Nie wiem czy strach jest odpowiednią motywacją, by rozpocząć inseminację no ale...
Oj to prawda ja ostatnio też coraz mocniej czuje presję wieku...
A inseminacja w klinice czy na NFZ?

reklama
Chyba w klinice, bo nawet nie wiem jak rozpocząć to na NFZ... próbowałam już tyle razy dzwonić gdzieś na NFZ i jeszcze nie udało mi się dodzwonić ;D No i jednak w styczniu byłam przez chwilkę w ciąży, więc nie wiem czy na NFZ mnie przyjmą? Ale spróbuję dziś jeszcze raz gdzieś się dodzwonić na NFZ dziś ;D

Na fb widziałam ...
Jeszcze myślałam czy jakbym się do uniwersyteckiego zapisala po tej histerolaparoskopii to myślisz, że mi zrobią inseminację na NFZ?
Myślę że jak się zapiszesz do tej poradni i pójdziesz z historia leczenia to pewnie tak. Tylko pamiętaj że wtedy ty i mąż musicie mieć skierowania, wystarczy od rodzinnego. Możesz zadzwonić się zapisać i skierowanie potem załatwić- dopiero na samej wizycie sprawdzają. Mi pani w rejestracji podała co dokładnie ma być na tym skierowaniu.

Chyba w klinice, bo nawet nie wiem jak rozpocząć to na NFZ... próbowałam już tyle razy dzwonić gdzieś na NFZ i jeszcze nie udało mi się dodzwonić ;D No i jednak w styczniu byłam przez chwilkę w ciąży, więc nie wiem czy na NFZ mnie przyjmą? Ale spróbuję dziś jeszcze raz gdzieś się dodzwonić na NFZ dziś ;D
O to ja proszę koniecznie o relacje czy da się gdzieś wcisnąć na NFZ.
A jeśli w klinice to też chętnie poczytam jakie koszty itp 😊

Myślę że jak się zapiszesz do tej poradni i pójdziesz z historia leczenia to pewnie tak. Tylko pamiętaj że wtedy ty i mąż musicie mieć skierowania, wystarczy od rodzinnego. Możesz zadzwonić się zapisać i skierowanie potem załatwić- dopiero na samej wizycie sprawdzają. Mi pani w rejestracji podała co dokładnie ma być na tym skierowaniu.
A to skierowanie to się załatwi. To chyba najmniejszy problem. Zawsze to coś zaoszczędzone hajsu 😊

Piona 🫶🏻 sądząc po nicku jesteś 92, ja tak samo 🥺 cały czas się porównuję do mojej szwagierki, która w wieku 33 lat urodziła już trzecie dziecko… a ja 31 na karku i jeszcze żadnego na pokładzie 😢

Właśnie dzwoniłam do dwóch miejsc w Warszawie i nigdzie nie odbierają oczywisice telefonu :D chyba powinnam spróbować metoda na babcie - czyli pójść osobiście i odstać swoje i dowiedzieć się, ze to nie w tym okienku
Czasami to jedyne wyjście żeby się zarejestrować. Jak się umawiałam na histeroskopia to też pojechałam osobiście... w uniwersytecki @Brownie1992 muszę powiedzieć że ostatnio dodzwaniam się max za 2 podejściem. Wiec jest dobrze :)

Właśnie dzwoniłam do dwóch miejsc w Warszawie i nigdzie nie odbierają oczywisice telefonu :D chyba powinnam spróbować metoda na babcie - czyli pójść osobiście i odstać swoje i dowiedzieć się, ze to nie w tym okienku
Chuje ... strasznie mnie to wkurza jak próbuje się gdzieś dodzwonić a tam słuchawka cały dzień leży !

reklama
Piona 🫶🏻 sądząc po nicku jesteś 92, ja tak samo 🥺 cały czas się porównuję do mojej szwagierki, która w wieku 33 lat urodziła już trzecie dziecko… a ja 31 na karku i jeszcze żadnego na pokładzie 😢
Ja w listopadzie 34 😅 i też równe 0.
Wyszła mi ostatnio wróżba z obrączki, że zajdę w ciąże w wieku 33 lat. Także jeszcze mam 5,5 miesiąca 🤣

Do góry