reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

No ja właśnie zapisałam się na wizytę, by rozpocząć inseminację. Znowu dziś jestem cała w strachu, że w lipcu 32 urodziny i czuję zegar tykający na plecach (oczywiście mówię tylko o sobie). Jeszcze na insta dzisiaj wyświetliły mi się te okropne obrazki "płodność po 30 roku i po 35". Nie wiem czy strach jest odpowiednią motywacją, by rozpocząć inseminację no ale...
Oj to prawda ja ostatnio też coraz mocniej czuje presję wieku...
A inseminacja w klinice czy na NFZ?

reklama
Chyba w klinice, bo nawet nie wiem jak rozpocząć to na NFZ... próbowałam już tyle razy dzwonić gdzieś na NFZ i jeszcze nie udało mi się dodzwonić ;D No i jednak w styczniu byłam przez chwilkę w ciąży, więc nie wiem czy na NFZ mnie przyjmą? Ale spróbuję dziś jeszcze raz gdzieś się dodzwonić na NFZ dziś ;D

Na fb widziałam ...
Jeszcze myślałam czy jakbym się do uniwersyteckiego zapisala po tej histerolaparoskopii to myślisz, że mi zrobią inseminację na NFZ?
Myślę że jak się zapiszesz do tej poradni i pójdziesz z historia leczenia to pewnie tak. Tylko pamiętaj że wtedy ty i mąż musicie mieć skierowania, wystarczy od rodzinnego. Możesz zadzwonić się zapisać i skierowanie potem załatwić- dopiero na samej wizycie sprawdzają. Mi pani w rejestracji podała co dokładnie ma być na tym skierowaniu.

Chyba w klinice, bo nawet nie wiem jak rozpocząć to na NFZ... próbowałam już tyle razy dzwonić gdzieś na NFZ i jeszcze nie udało mi się dodzwonić ;D No i jednak w styczniu byłam przez chwilkę w ciąży, więc nie wiem czy na NFZ mnie przyjmą? Ale spróbuję dziś jeszcze raz gdzieś się dodzwonić na NFZ dziś ;D
O to ja proszę koniecznie o relacje czy da się gdzieś wcisnąć na NFZ.
A jeśli w klinice to też chętnie poczytam jakie koszty itp 😊

Myślę że jak się zapiszesz do tej poradni i pójdziesz z historia leczenia to pewnie tak. Tylko pamiętaj że wtedy ty i mąż musicie mieć skierowania, wystarczy od rodzinnego. Możesz zadzwonić się zapisać i skierowanie potem załatwić- dopiero na samej wizycie sprawdzają. Mi pani w rejestracji podała co dokładnie ma być na tym skierowaniu.
A to skierowanie to się załatwi. To chyba najmniejszy problem. Zawsze to coś zaoszczędzone hajsu 😊

Piona 🫶🏻 sądząc po nicku jesteś 92, ja tak samo 🥺 cały czas się porównuję do mojej szwagierki, która w wieku 33 lat urodziła już trzecie dziecko… a ja 31 na karku i jeszcze żadnego na pokładzie 😢

Właśnie dzwoniłam do dwóch miejsc w Warszawie i nigdzie nie odbierają oczywisice telefonu :D chyba powinnam spróbować metoda na babcie - czyli pójść osobiście i odstać swoje i dowiedzieć się, ze to nie w tym okienku
Czasami to jedyne wyjście żeby się zarejestrować. Jak się umawiałam na histeroskopia to też pojechałam osobiście... w uniwersytecki @Brownie1992 muszę powiedzieć że ostatnio dodzwaniam się max za 2 podejściem. Wiec jest dobrze :)

Właśnie dzwoniłam do dwóch miejsc w Warszawie i nigdzie nie odbierają oczywisice telefonu :D chyba powinnam spróbować metoda na babcie - czyli pójść osobiście i odstać swoje i dowiedzieć się, ze to nie w tym okienku
Chuje ... strasznie mnie to wkurza jak próbuje się gdzieś dodzwonić a tam słuchawka cały dzień leży !

reklama
Piona 🫶🏻 sądząc po nicku jesteś 92, ja tak samo 🥺 cały czas się porównuję do mojej szwagierki, która w wieku 33 lat urodziła już trzecie dziecko… a ja 31 na karku i jeszcze żadnego na pokładzie 😢
Ja w listopadzie 34 😅 i też równe 0.
Wyszła mi ostatnio wróżba z obrączki, że zajdę w ciąże w wieku 33 lat. Także jeszcze mam 5,5 miesiąca 🤣

Do góry