reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A mi proszę polecić mikser z dużą metalowa misą! 😁

Hungry Cake GIF
Kenwood, ja mam chef XL :)

reklama
Ja mam wszystkie z Tefala,różne serie i sobie chwalę. Nie przypalają się, szybko najrzewaja. Moje ulubione to te z tym czerowym kołem na środku- zmienia kolor na ciemniejszy jak się nagrzeje. Niby banał, ale przydatny.
Dziękuje pięknie 🙈 Mam jedną z tefala i właśnie zaczyna mi fiksować, tak jakby ta powłoka zaczyna się łuszczyć i nie wiem czy znowu iść w Tefal, jako że to popularna marka, czy szukać czegoś innego 😔
miałam re najlepsze m.in. Tefale, srefale i inne za 200 stów za patelnie i za każdym razem od gorącą ta płytka odchodziła. teraz mam z Ikei od kilku lat i jestem zadowolona ;)
Dlatego też pytam, bo sama nie wiem czy warto inwestować 200/300 zł (swoją drogą to są szczerze chore ceny 😂) czy kupić jakąś tanią z myślą że i tak będzie zaraz do wywalenia 🤷🏼‍♀️ A ja akurat patelni dość sporo używam, bo lubię robić dania jednogarnkowe (czyli jednopatelniowe)

Dziękuje pięknie 🙈 Mam jedną z tefala i właśnie zaczyna mi fiksować, tak jakby ta powłoka zaczyna się łuszczyć i nie wiem czy znowu iść w Tefal, jako że to popularna marka, czy szukać czegoś innego 😔

Dlatego też pytam, bo sama nie wiem czy warto inwestować 200/300 zł (swoją drogą to są szczerze chore ceny 😂) czy kupić jakąś tanią z myślą że i tak będzie zaraz do wywalenia 🤷🏼‍♀️ A ja akurat patelni dość sporo używam, bo lubię robić dania jednogarnkowe (czyli jednopatelniowe)
Ważne żeby nie miała od spodu tej płytki doklejanej z dziurkami. Ona z czasem odpada od gorąca.
A te z Ikei nei są drogie a używam już ze dwa lata, myję w zmywarce i żyją :D

Co do gotowania, lubię ale codzienne wymyślanie juz mi bokami wychodzi. Niestety część rodziny lubi cos a druga nie, albo lubią ale w danym dniu ochoty brak akurat na to, co zostało zrobione. Ogólnie danego dnia wymyslam co dzis zrobię i robię na bieżąco, czasami wg tego co mam w lodowce, czasami pojawia sie ochota więc ruszam na zakupy. Gdy pracowałam było identycznie, chyba, że zupa, leczo, fasolka czy danie z ryżem to max 2 dni - takie jednogarnkowe dania, ale na ogół drugie danie ani odmrazane ani odgrzewane nigdy mi tak nie smakuje - lubię świeże, gorące i bezpośrednio wykonane. Mam taką fiksacje, ze np wkurzam się gdy przygotuję obiad, chcę usiąść i zjeść takie gorące, parujące a tu nagle coś się zdarza i wracam do obiadu za 15 min a on jest już tylko ciepły😡😂
Mam to samo tzn. nie lubię odgrzewanych/odmrożonych obiadów - dla mnie to nie to samo, wole gotować codziennie ale mieć zawsze świeżutkie 😄

reklama
Do góry