reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A mi proszę polecić mikser z dużą metalowa misą! 😁

Hungry Cake GIF
Kenwood, ja mam chef XL :)

reklama
Ja mam wszystkie z Tefala,różne serie i sobie chwalę. Nie przypalają się, szybko najrzewaja. Moje ulubione to te z tym czerowym kołem na środku- zmienia kolor na ciemniejszy jak się nagrzeje. Niby banał, ale przydatny.
Dziękuje pięknie 🙈 Mam jedną z tefala i właśnie zaczyna mi fiksować, tak jakby ta powłoka zaczyna się łuszczyć i nie wiem czy znowu iść w Tefal, jako że to popularna marka, czy szukać czegoś innego 😔
miałam re najlepsze m.in. Tefale, srefale i inne za 200 stów za patelnie i za każdym razem od gorącą ta płytka odchodziła. teraz mam z Ikei od kilku lat i jestem zadowolona ;)
Dlatego też pytam, bo sama nie wiem czy warto inwestować 200/300 zł (swoją drogą to są szczerze chore ceny 😂) czy kupić jakąś tanią z myślą że i tak będzie zaraz do wywalenia 🤷🏼‍♀️ A ja akurat patelni dość sporo używam, bo lubię robić dania jednogarnkowe (czyli jednopatelniowe)

Dziękuje pięknie 🙈 Mam jedną z tefala i właśnie zaczyna mi fiksować, tak jakby ta powłoka zaczyna się łuszczyć i nie wiem czy znowu iść w Tefal, jako że to popularna marka, czy szukać czegoś innego 😔

Dlatego też pytam, bo sama nie wiem czy warto inwestować 200/300 zł (swoją drogą to są szczerze chore ceny 😂) czy kupić jakąś tanią z myślą że i tak będzie zaraz do wywalenia 🤷🏼‍♀️ A ja akurat patelni dość sporo używam, bo lubię robić dania jednogarnkowe (czyli jednopatelniowe)
Ważne żeby nie miała od spodu tej płytki doklejanej z dziurkami. Ona z czasem odpada od gorąca.
A te z Ikei nei są drogie a używam już ze dwa lata, myję w zmywarce i żyją :D

Co do gotowania, lubię ale codzienne wymyślanie juz mi bokami wychodzi. Niestety część rodziny lubi cos a druga nie, albo lubią ale w danym dniu ochoty brak akurat na to, co zostało zrobione. Ogólnie danego dnia wymyslam co dzis zrobię i robię na bieżąco, czasami wg tego co mam w lodowce, czasami pojawia sie ochota więc ruszam na zakupy. Gdy pracowałam było identycznie, chyba, że zupa, leczo, fasolka czy danie z ryżem to max 2 dni - takie jednogarnkowe dania, ale na ogół drugie danie ani odmrazane ani odgrzewane nigdy mi tak nie smakuje - lubię świeże, gorące i bezpośrednio wykonane. Mam taką fiksacje, ze np wkurzam się gdy przygotuję obiad, chcę usiąść i zjeść takie gorące, parujące a tu nagle coś się zdarza i wracam do obiadu za 15 min a on jest już tylko ciepły😡😂
Mam to samo tzn. nie lubię odgrzewanych/odmrożonych obiadów - dla mnie to nie to samo, wole gotować codziennie ale mieć zawsze świeżutkie 😄

reklama
Do góry