reklama
amusedxxx
Fanka BB :)
Pytanie też do czego będziesz go najczęściej wykorzystywać my mieliśmy najpierw jakiś marketowy, ale szybko go zajechalismy. Ale mąż robił często ciasto z 1kg mąki, ja hobbystycznie się zajmuje cukiernictwem więc potrzebuje dobry sprzęt Najlepsze dla domowego użytku są właśnie Kitchen Aid i Kenwood. Ale jeśli potrzebujesz żeby raz na miesiąc zrobić ciasto drożdżowe czy biszkopt to ten z Lidla tez wystarczyNie chce termomixa mam lidlusia , ale chce też taki mikser planetarny
amusedxxx
Pewnie tak, to już musi być turbo ciemna kreska testowa. Pokaż screenaWrzuciłam pierwszy raz test w Premom i ocena 2.21 high. To już peak czy jak
nindziaa
Moderator
No właśnie nie jest .. zostały mi jeszcze testy z rossmanna i chcę zużyć. Po trzech minutach zdjęcie zrobionePewnie tak, to już musi być turbo ciemna kreska testowa. Pokaż screena
Załączniki
Tralalala25
jest ciemniejsza od kontrolnej, to chyba znaczy, że jest pik?No właśnie nie jest .. zostały mi jeszcze testy z rossmanna i chcę zużyć. Po trzech minutach zdjęcie zrobione
królowa_kresek😉🙃
Pokaz testWrzuciłam pierwszy raz test w Premom i ocena 2.21 high. To już peak czy jak
nindziaa
Moderator
Wyglądał*Po 5 minutach tak wyglada. Ale to już podobno niemiarodajny wynik, odczytuje się po trzech. Mierze temperaturę, nisko się utrzymuje
nindziaa
Moderator
wstawiłamPokaz test
reklama
Bolilol
my też nie gotujemy. Praktycznie wcale. Jesteśmy z mężem bardzo niedobrani jedzeniowo, ale naprawdę bardzo. Musiałabym gotować dwa obiady, w dodatku często było tak, że robiłam mu znienawidzonego przeze mnie kurczaka, on jadł, zostawało na drugi dzień, a później nie miał już ochoty na niego albo o nim zapominał i lądowało w koszu ostatecznie, co też mnie zniechęciło. Jak dostaliśmy złe wyniki to zrobiłam kolejne podejście do gotowania, ale znów było to samo. Dlatego po prostu z reguły coś zamawiamy (co też nie jest łatwe w naszym przypadku) albo każdy sobie zrobi coś na szybko.A jeżeli chodzi o tipy kuchenne, to w tym momencie ja już nie gotuję obiadów w domu, bardzo rzadko, czasem może w weekend i to co zostaje też mrożę. Mąż w czasie pracy jest tak zaangażowany, że zapomina JEŚĆ w ciągu dnia, wielokrotnie mu zostawiałam obiad, a on nawet go nie odgrzewał, tylko szedł gdzieś jeść!!!!!! albo orientował się jak ja wracałam, że jeszcze nic nie jadł, więc mu cos robiłam na prędkości, aktualnie zrezygnowałam z gotowania obiadów w tygodniu. Ja sprzątam codziennie kuchnie (blaty, zmywarka), mąż co 2 tyg. łazienkę, ja piorę i składam (czasem na zmianę składamy), a podłogi odkurza i zmywa robot (rewolucja życiowa). Zakupy śniadaniowo-kolacyjne robię ja. Mąż ogarnia owoce i warzywa do soków i wodę. Mąż śniadania robi (omlet, jajecznica i szakszuka doprowadzona do perfekcji). Obiad każdy oddzielnie w tygodniu. Kolacje razem. I taki układ po 10 latach sprawdza się najmniej boleśnie dla obu stron ;D