reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Po 5 minutach tak wyglada. Ale to już podobno niemiarodajny wynik, odczytuje się po trzech. Mierze temperaturę, nisko się utrzymuje
Mi to wygląda na PIK, chociaż sama mam czasem mindfucka bo raz ta testowa się tak mocno wybarwia, a raz nie i nie wiem od czego to zależy, a teoretycznie ma to chyba znaczenie w ogólnej ocenie 😵‍💫

reklama
A mi proszę polecić mikser z dużą metalowa misą! 😁

Hungry Cake GIF
Ja mam Boscha MUM5. Dobrze się sprawdza. Białka ubite ekspresowo, ciasto na chleb z 1kg mąki nie stanowi problemu.

Dziewczyny, może żeby się rozruszać przy poniedziałku to pogadamy o tipach? Ostatnio były tipy na sprzątanie to teraz może o kuchennych. Co się Wam sprawdza w kuchni? Jakie macie sposoby na przechowywanie, organizację, może zakupy? A może jakieś szybkie posiłki? A może w ogóle nie gotujecie i jecie na mieście ? 🙂
Ja gotuję. Wada mieszkania na wygwizdowiu, czyli nawet jakby się chciało coś zamówić to niezbyt jest co.
Mam kilka sprawdzonych przepisów, dzięki którym mam obiad w 15 minut. Do tego thermomix ułatwia życie. Często zdarza mi się wrzucić warzywa i filet z kurczaka lub rybę do piekarnika i obiad sam się robi. Raczej gotuję na bieżąco, często na dwa dni, nigdy nie robię dwudaniowych obiadów, zawsze mam w słoikach jakiś bigos, leczo czy coś. Za to mam pierdolca na punkcie wędlin (sama robię).
Co do tipów na sprzątanie to staram się na bieżąco wrzucać brudne naczynia do zmywarki. Wtedy mam poczucie względnego porządku ;)

Ja gotuję. Wada mieszkania na wygwizdowiu, czyli nawet jakby się chciało coś zamówić to niezbyt jest co.
Mam kilka sprawdzonych przepisów, dzięki którym mam obiad w 15 minut. Do tego thermomix ułatwia życie. Często zdarza mi się wrzucić warzywa i filet z kurczaka lub rybę do piekarnika i obiad sam się robi. Raczej gotuję na bieżąco, często na dwa dni, nigdy nie robię dwudaniowych obiadów, zawsze mam w słoikach jakiś bigos, leczo czy coś. Za to mam pierdolca na punkcie wędlin (sama robię).
Co do tipów na sprzątanie to staram się na bieżąco wrzucać brudne naczynia do zmywarki. Wtedy mam poczucie względnego porządku ;)
u mnie to samo, nigdy naczynia nie stoją. Obiad zjedzony -> talerze i gary w zmywarce.

reklama
U mnie na wykresie ładnie widać kiedy była owu. W dzień owu spadek tempki co jest częstym przypadkiem u kobiet a już 3 maja poszybowała w górę i już dalej była wysoko 😏

Zobacz załącznik 1526216
Czyli tutaj Flo dobrze wyznaczyło owulacje w 20 dniu cyklu? Czy jednak mogła być później bo taka wyższa tem to jednak utrzymywała sie dopiero kilka dni później :p To wykres z poprzedniego cyklu. (Pierwszych wysokich temperatur nie brałam pod uwagę bo to był kac 😂)

Załączniki

• IMG_1530.jpeg
    IMG_1530.jpeg
    61,3 KB · Wyświetleń: 44
Do góry