reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maj 2011

Witajcie,

salsera ja też tak czasami mam, jak biedny tak płacze i płacze, to po całym dniu cierpliwość w nocy się wyczerpuje. Ostatnii 2 nocki z rzędu po kąpieli, śpi tylko godz! Wiec maja bardzo Ci zazdroszczę :zawstydzona/y: Wczoraj po kąpieli zrobił 2 kupki skubaniec i myślałam, że będzie spał spokojnie a tu klops, ja do łóżka a on pobudka.
A dziś od rana tak słodko się uśmiechał i gaworzył, jak tu nie kochać takiego smyka. Dziś o 20:05 kończy 3 m-ce :-)

reklama
Buziaki dla Krzysia :)
Ja się zastanawiam czy może faktycznie to nie ten cały skok rozwojowy bo mój skubaniec po terminie to może wcześniej przechodzić. Tylko np wzrokiem wodzi za mną już teraz i głowę wtedy obraca więc niektóre umiejętności ma chyba na wyrost już. A pamiętam ze 2-3 tygodnie temu też jakby z dnia na dzień się kontaktowy zrobił, widać to też taki skok był.

Ewelina ;-):-) Poczekaj jak brzdąc zacznie biegać to ci ta energia w nogi pójdzie :-)

Matki to takie marudne są, dziecko nie śpi źle, śpi też niedobrze. Moja dziś dokładnie tak: karmienie 21:00, sen, karmienie 05:00, sen, karmienie 08:00, sen, karmienie 12:00 i znowu śpi. Mam zacząć histeryzować czy to pogoda?

witam,..
Vi nie daje mi życ przez te ząbki ..
do tego chyba ma "bóle wzrostowe" choć wyczytałam ze pojawiają się u ok 2,5 latków w zwyż do 5 lat
ale objawy ma takie same.. musze jechać do lekarza się upewnić.. w nocy budzi się z płaczem że ją nogi bolą i mówi że bolą kolana i łydki i pokazuje na stawy skokowe (tego nie umie powiedzieć)
późnije przez godzinę macha nogami i nie chce spać .. do tego trzyma paluchy w buzi bo bolą ją zęby .. panadol i czopki jako tako działają...
a ja nie śpię całymi nocami... musze z nią leżęć jak odchodze budzi się za chwilę... i znów że nogi bolą... i się łapie za kolanka... ehh nawet nie chce się przykrywać bo się budzi a odkryta zasypia...
nie ma za ciepło więc nie wiem czym to idzie :/

jestem trochę zmęczona tym wsyztskim :-(

będe później bo mam gości teraz a dziewuszki śpią... uffff

Hope przy drugim dziecku nie powinnaś już:-D

zastanawiam się czy ja nie mam gdzieś ukrytej trójki pociech, bo wszystko przyjmuję ze spokojem- śpi - widać taki dzień, nie śpi- widać tez taki dzień, trudno damy radę:)
Dzisiaj mamy słonko,w związku z tym już zaliczyliśmy spacer, po drodze nabyłam paczkę chipsów, zeżarłam ją prawie pod sklepem i musiałam wrócić się po drugą:-)

Kamcia masz dziewczyno zdrowie, jeszcze gości przyjmować! życzę oby najszybciej przeszły małej te bóle, chociaż jak to wzrostowe to prędko nie przejdą, pamiętam z dzieciństwa, że miałam je często i dość dlugo:/

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :-)
Żaba zasnęła mam nadzieję, że pośpi dłużej.
Ja dzisiaj od rana ogórki produkuje to znaczy w sensie, że wekuje :-) mam już dość. Jutro wyjeżdżamy na taki mały wyjazd dwudniowy nad jeziorko. Ciekawe jak Młoda to przyjmie bo ona nie przepada za zmianami lubi spokój i harmonię i jak wszystko jest przewidywalne. Ale przyda jej się trochę świeżego powietrza. Zobaczymy

Hope nieźle sobie Jagodzianka dzisiaj pośpi :-)
Kamcia współczuję przebojów z ząbkowaniem. Ucałuj biedną Vi, Emmę też ucałuj :-)
ypra
buziaki dla Krzysia z okazji 3 miesiączków

wisienka - ja też chciałam z moim bobasem na basen chodzić, ale wszyscy mi ględzą, że to za wcześnie. Już ma prawie 2 miesiące... I jak za wcześnie jak on cały czas przez 9 miesięcy pływał. Muszę wysłać męża żeby obcykał nasz miejski basen - w końcu nowizna, czy mają tam przystosowane wszystko dla takich maluchów.

ewelina - a ty ze swoim dzidziolem na jakimś specjalnym basenie byłaś, bo czytałam że woda musi być dla malucha 32-36 stopni i jak długo pływaliście, żeby bobas się nie rozmiękł...

Ostatnia edycja:
reklama
Mloda i piekna, woda dla maleńkiego dziecka to środowisko jak najbardziej naturalne- do niedawna przecież żyło ono w wodzie, w brzuchu mamy. Z tegoż to okresu, do około 6-8 miesiąca życia niemowlęcia, utrzymuje się naturalny odruch- maluch nie boi się wody i nie otwiera ust, kiedy się w niej zanurza. Odruch ten następnie zanika.
My byliśmy na specjalnym basenie, gdzie był wyznaczony mały basenik specjalnie dla niemowląt, temp.37st. Nie byliśmy długo, koło godzinki...po kapieli godzinka na "osuszanie się" i było git...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry