reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witajcie,

salsera ja też tak czasami mam, jak biedny tak płacze i płacze, to po całym dniu cierpliwość w nocy się wyczerpuje. Ostatnii 2 nocki z rzędu po kąpieli, śpi tylko godz! Wiec maja bardzo Ci zazdroszczę :zawstydzona/y: Wczoraj po kąpieli zrobił 2 kupki skubaniec i myślałam, że będzie spał spokojnie a tu klops, ja do łóżka a on pobudka.
A dziś od rana tak słodko się uśmiechał i gaworzył, jak tu nie kochać takiego smyka. Dziś o 20:05 kończy 3 m-ce :-)

reklama
Buziaki dla Krzysia :)
Ja się zastanawiam czy może faktycznie to nie ten cały skok rozwojowy bo mój skubaniec po terminie to może wcześniej przechodzić. Tylko np wzrokiem wodzi za mną już teraz i głowę wtedy obraca więc niektóre umiejętności ma chyba na wyrost już. A pamiętam ze 2-3 tygodnie temu też jakby z dnia na dzień się kontaktowy zrobił, widać to też taki skok był.

Ewelina ;-):-) Poczekaj jak brzdąc zacznie biegać to ci ta energia w nogi pójdzie :-)

Matki to takie marudne są, dziecko nie śpi źle, śpi też niedobrze. Moja dziś dokładnie tak: karmienie 21:00, sen, karmienie 05:00, sen, karmienie 08:00, sen, karmienie 12:00 i znowu śpi. Mam zacząć histeryzować czy to pogoda?

witam,..
Vi nie daje mi życ przez te ząbki ..
do tego chyba ma "bóle wzrostowe" choć wyczytałam ze pojawiają się u ok 2,5 latków w zwyż do 5 lat
ale objawy ma takie same.. musze jechać do lekarza się upewnić.. w nocy budzi się z płaczem że ją nogi bolą i mówi że bolą kolana i łydki i pokazuje na stawy skokowe (tego nie umie powiedzieć)
późnije przez godzinę macha nogami i nie chce spać .. do tego trzyma paluchy w buzi bo bolą ją zęby .. panadol i czopki jako tako działają...
a ja nie śpię całymi nocami... musze z nią leżęć jak odchodze budzi się za chwilę... i znów że nogi bolą... i się łapie za kolanka... ehh nawet nie chce się przykrywać bo się budzi a odkryta zasypia...
nie ma za ciepło więc nie wiem czym to idzie :/

jestem trochę zmęczona tym wsyztskim :-(

będe później bo mam gości teraz a dziewuszki śpią... uffff

Hope przy drugim dziecku nie powinnaś już:-D

zastanawiam się czy ja nie mam gdzieś ukrytej trójki pociech, bo wszystko przyjmuję ze spokojem- śpi - widać taki dzień, nie śpi- widać tez taki dzień, trudno damy radę:)
Dzisiaj mamy słonko,w związku z tym już zaliczyliśmy spacer, po drodze nabyłam paczkę chipsów, zeżarłam ją prawie pod sklepem i musiałam wrócić się po drugą:-)

Kamcia masz dziewczyno zdrowie, jeszcze gości przyjmować! życzę oby najszybciej przeszły małej te bóle, chociaż jak to wzrostowe to prędko nie przejdą, pamiętam z dzieciństwa, że miałam je często i dość dlugo:/

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :-)
Żaba zasnęła mam nadzieję, że pośpi dłużej.
Ja dzisiaj od rana ogórki produkuje to znaczy w sensie, że wekuje :-) mam już dość. Jutro wyjeżdżamy na taki mały wyjazd dwudniowy nad jeziorko. Ciekawe jak Młoda to przyjmie bo ona nie przepada za zmianami lubi spokój i harmonię i jak wszystko jest przewidywalne. Ale przyda jej się trochę świeżego powietrza. Zobaczymy

Hope nieźle sobie Jagodzianka dzisiaj pośpi :-)
Kamcia współczuję przebojów z ząbkowaniem. Ucałuj biedną Vi, Emmę też ucałuj :-)
ypra
buziaki dla Krzysia z okazji 3 miesiączków

wisienka - ja też chciałam z moim bobasem na basen chodzić, ale wszyscy mi ględzą, że to za wcześnie. Już ma prawie 2 miesiące... I jak za wcześnie jak on cały czas przez 9 miesięcy pływał. Muszę wysłać męża żeby obcykał nasz miejski basen - w końcu nowizna, czy mają tam przystosowane wszystko dla takich maluchów.

ewelina - a ty ze swoim dzidziolem na jakimś specjalnym basenie byłaś, bo czytałam że woda musi być dla malucha 32-36 stopni i jak długo pływaliście, żeby bobas się nie rozmiękł...

Ostatnia edycja:
reklama
Mloda i piekna, woda dla maleńkiego dziecka to środowisko jak najbardziej naturalne- do niedawna przecież żyło ono w wodzie, w brzuchu mamy. Z tegoż to okresu, do około 6-8 miesiąca życia niemowlęcia, utrzymuje się naturalny odruch- maluch nie boi się wody i nie otwiera ust, kiedy się w niej zanurza. Odruch ten następnie zanika.
My byliśmy na specjalnym basenie, gdzie był wyznaczony mały basenik specjalnie dla niemowląt, temp.37st. Nie byliśmy długo, koło godzinki...po kapieli godzinka na "osuszanie się" i było git...

Do góry