reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maj 2011

Witajcie,
ale naprodukowałyście dziś;-)

Persefona - moja Zośka jeśli nie zrobi kupki podczas posiłku, to kładę ją na przewijaku i podkurczając nóżki mówię, że robimy kupkę i ... prawie zawsze robi:-), tylko chwilkę muszę poczekać i pogadać z nią. Różne, nie zawsze przyjemne, wypadki też się przy tym zdarzają... typu: załatwi się troszkę w stara pieluszkę, ja myślę po mince, że już koniec, zwijam pieluszkę, a tu, przepraszam za wyrażenie, ale inne tego nie odda, fontanna kupy leci na mnie, na przewijak i na podłogę:baffled: - raz tak mi się zdarzyło, miałam obkichane spodnie i nawet brudne majtki, bo pod spodnie mi naleciało - fuj! A to, że siusia, gdy ja wysmaruję, to prawie norma:laugh2:

Poza tym, podziwiam Ciebie, odwaliłaś kawał roboty z tym mięskiem

Mandrzejczuk - tak sobie myslę, że musisz odciągac pokarm w tym czasie, co byś karmiła, opuszczając co jakiś czas jedno odciąganie. Bo tak jak pisze Hope, porobią Ci sie grudy, a to grozi zapaleniem i ropniami...
Bra - już teraz życzę Ci powodzenia! Fajnie być żakiem :-D, ojej, kiedy to było...
Młoda - wydaje mi się, że z niemowlakiem można iść tylko na specjalne zajęcia w wodzie i musi być odpowiednia temp. wody, ale w sumie to nie wiem...bo to , o czym piszę, to nauka pływania od 3-4 miesiąca życia - dzieciaczki sobie nurkują :-)

reklama
mandrzejczuk jesli mały czuje się lepiej, robi piękne kupki i lepiej śpi to najważniejsze! Próbowałas karmić piersią! najważniejsze jest zdrówko Oskarka:) Więc nie zadręczaj się i zjedz sobie kobietko coś dobrego:))!
bra powodzenia na studiach, dasz rade! Ja jeszcze studiuje i też będę mamunią-studentką (o ile się dostane na magisterkę).

Nas dzis czeka szczepienie, więc się stresuje:(
Wczoraj Jasia pięknie wystroiłam, pojechaliśmy na zakupy, później miał być spacer. Ale Jasin jak był u mamy na rękach to zrobił piękną kupkę na siebie i na mamy sukienkę:) a zapomniałam rzeczy na zmienę dla małego wiec ja z plamą kupki na jasnej sukience a Bąbel z plamą na plecach pięknie i szybko wróciliśmy do domu:)
Mam nadzieje,że się chociaż na dwa dni ochłodzi, bo wczoraj przy 30 C upale już z małym nie dawaliśmyrady.
Miłego dnia ciotki:)

Bra fajnie że sobie to jakoś poukładaliście... trzymam kciuki za te studia :)

Aina to Ci Jasiek psikusa zrobił:)

Witam się z rana :) Jakaś taka zamulona jestem. Zaraz śniadanko a potem zobaczymy...

Z ciekawostek to Igor zaczął przerzedzać swoją bujną czuprynę :(

witam... ja wkońcu mogę na spokojnie ... (hmmmm ) ogarnąć wszystko...
znajomi się wynieśli od nas bo poszli mieszkać do miasteczka oddalonego o 5 km bo kolega tam ma pracę więc z kumpelą już nie będę od rana do wieczora:-( no ale widzimy się codziennie albo ona przychodzi do mnie albo po nią jadę albo jadę do niej :-p

teraz mieliśmy mega sprzątanie i znów układanie wszytskiego na swoim miejscu...

poza tym mojej starszej wychodza kolejne ząbki i jest strasznie marudna.. tylko marzę żeby mąż wrócił i ją ode mnie zabrał;-)choć na chwilę bo głowa pęka..
ale i tak kocham moją kruszynkę... no i musze jej więcej czasu poświęcać żeby zapominała o bólu

do tego mąż pokazał jej reklamę na kompie(KUPILISMY WKOŃCU) lodów augusto z tymi pingwinami bo to jej ulubiona .l. i teraz mi woła co chwile żeby jej puszczać.... co 10 sekund:sorry2:

co jeszcze... chyba to wszystko.. musze was ponadrabiać i teraz będę na bieżąco :-)
wkońcu:zawstydzona/y:

Kamcia to jak już jesteś to może wrzuć do archiwum Ruchy i kopniaczki naszych maluszków i Nasze samopoczucie trymestr po trymestrze.

Fajnie,że masz już swojego kompa i nie musisz pożyczać.
Ząbkowanie... strasznie się boję tego .

Czesc dziewczynki

Odpoczywam!

A Polcia z tatusiem w parku, tatus probuje czytac ksiazke.. to sie zdziwi! seseseseseseseseseee

bra - fajnie, to w takim razie powodzenia zycze, dasz rade ;)

aina - a to kupek maly no hiihhihihi :) daj znac po szczepieniu! stresik jest co nie? :/

wiecie, co- naczytałam się na forum ,że niektóre maluchy się ślinią i śnił mi się junior jednozębny:-D:-D to kara za spanie w dzień:-D No ale wyglądał rozkosznie i zawadiacko:-D

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry