reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam my już od wtorku w Polsce niestety nie mam za dużo czasu na kompa cały czas coś trzeba załatwiać z weselem. No ale obiecałam dać znać jak podróż otóż moja córunia nawet nie zauważyła że zmieniła kraj. Cały czas spała. Obudziła się dopiero przed samym lądowaniem ale zjadła i spała dalej. Także polecam podróże samolotem.

reklama
Witam,
u nas burzowo od rana. W ogóle to pochmurno i spać mi się chce... Mały sobie kupę dziś walił w najlepsze podczas burzy. Czy wasze dzieci też lubią robić na otwartej pieluszce??? Jak ja chcę młodego przebierać,to on w najlepsze sobie robi dalej-a jaki przy tym zadowolony:-D
Powoli przygotowuję sobie rzeczy na chrzest. Wczoraj zrobiłam 45 dewolajów z grzybkami i brokułami.
mandrzejczuk pij szałwię,a jak ci piersi nabrzmieją to ściagaj ale tylko troszkę do odczucia ulgi

Witam laseczki w ten brzydki dzionek. Burza przed 6tą nas nawiedziła.

Mandrzejczuk podziwiam Cię, odważna decyzja. Ważne żeby Oskarek się dobrze czuł.

Styna cieszę się że dotarłyście całe i zdrowe.

Persefona rozumiem że w domku robisz imprezkę po chrzcinach.

My wczoraj byliśmy u księdza i termin mamy zaklepany dokładnie za miesiąc.
Mój synek dziś trzy miesiące kończy jejku jak to zleciało:)

Karolka 85 do mnie pisała. Czuje się dobrze i prawdopodobnie jutro wyjdzie ze szpitala. Dzisiaj jeszcze antybiotyk dostaje.

Melisa zasusza mleko?????? A ja mam ją w herbacie na laktacje!!

ale to sa sladowe ilosci, ja pilam melise czysta, swojego czasu zamiast herbaty okolo 2-3 dziennie i mlody jak nie przejadal jednego cycka tak w tym czasie ledwo najdal sie z dwoch. Polozna moja tez potwierdzila, ze melisa i szalwia zasuszaja laktacje, a to co jest w tych herbatkach to tam tego ciutke jesrt i nie ma wplywu.

jolek - ja też mam ją w herbacie na laktacje <lol>. A my mamy chrzciny też 14 sierpnia :) i imprezkę robimy w domu. Wyszło nam na razie 21 osób dorosłych plus dzieci, ale będzie gromada
yes2.gif

Dziś młody spał całą noc - zasnął o 21 i obudził się po 5 jak M zaczął budzik do pracy dzwonić. Ja tak twardo spałam, że sie wystraszyłam, że już rano a w nocy syrena nie wyła... Czy on może tak długo spać bez cyca? W sumie jak nie woła to nie ma co go budzić chyba...

Witam się,
mały dziś daje czadu, co chwila ryk-niemal histeria-nie mogę go uspokoić. Teraz padł, nie wiem na jak długo. Wczoraj i dziś nie było kupki i się męczy biedak :-(
styna -gratuluję udanej podróży.
mandrzejczuk - podziwiam, ja jeszcze walczę, ale czasami mnie to mleko modyfikowane korci. Raz u nas jest ok a innym razem można zwariować. Pij szałwię 3 razy dziennie. A o melisie, to 1-e słyszę :szok: ja ją sobie czasami popijam. Chyba przestanę, wystarczy, że jest w herbatce na laktakcję.
My mamy chrzest 31.07 i się strasznie boję jak to będzie z nim w kościele. Może na rączkach jakoś damy radę ;-)
jolek - ale ten czas leci, Krzyś za tydz. skończy 3 m-ce :-)
mloda ja bym nie budziła skoro sam nie chce.

Ostatnia edycja:
Witam się :-)

Jolek sto lat na trzymiesiączki, jakie to dziwne, miał być majowy a miesiąc starszy niż moja purchaweczka, to w końcu jak jest, są w tym samym wieku czy nie :-)

Młoda zalecenia dla noworodka odstaw w kąt, teraz masz niemowlaka i nie obowiązują już zasady sprzed dwóch miesięcy (u ciebie już lada dzień). Może spać całą noc, jeśli przybiera, wali kupole i nadrabia w ciągu dnia, nie ma problemu. Wręcz maluszki z wiekiem powinny spać w nocy coraz lepiej. Moja dla przykładu potrafi zasnąć o 22 i spać do 6 rano :-) A na zagłodzoną nie wygląda :-p Nadrabia w dzień i je co 2 godziny, dobijając znowu do 8 karmień na dobę (a może jeść w tym wieku już 6 razy bez szkody dla zdrowia).

Mandrzejczuk przy odstawieniu dziecka w samym środku laktacji zioła mogą nie wystarczyć, szkoda, że od razu u pediatry nie wzięłaś leku na zanik pokarmu, bez recepty dobrego raczej nie kupisz a bez niego grożą ci poważne powikłania. Zapalenie, ropnie, itd. Jak chcesz naturalnie, powinnaś dziecko odstawiać stopniowo, karmiąc coraz mniej. Najpierw rezygnuje się z jednego karmienia na dobę itd. Nie wiem tylko, czy weźmiesz to sobie do serca, zauważyłam, że nie słuchasz rad forumowych koleżanek ;-):-p

Mandrzejczuk ja najpierw kupiłam w aptece tabletki Antilactin trochę pomogły, ale nadal miałam mleko a zużyłam całe pudełko i poszłam do mojego gin i przepisał mi na receptę tabletki na zatrzymanie laktacji Bromergon i one pomogły.

Aleee duchotaaa...
az sie w glowie kreci, niby byla burza, niby padalo ale dooopaa, pogody nie ma za to duszno jak w piekle....
Mloda spi po paru awanturkach i foszkach.. w nocy znowu 7 godzin przespala!!! super oby tak dalej.. nawet 'dobrze' znosi ta meczaca aure.. ja po sprzataniu mam dosc...

styna - to swietnie, ze tak podroz sie udala bezbolesnie!

jolek- gratulations dla Igora i matki jego ;)) 3 m-ce hohohoh

persefona - niezla jestes! mi by sie jednego nie chcialo robic.. 45 uuuu, to tyle ludziow bedzie czy po dwa na leb robilas?? i w domku impreza ?

reklama
Dziewczyny ja mialam z mlaym taki meksyk, ze gdyby to pomoglo to zylabym o samej surowej wodzie, wierzcie wzbranialam sie rekami i nogmai zeby karmic naturalnie minimum do grudnia, ale ile to mozna dzieciaka meczyc...nie wiem jak wy ale ja nie jestem w stanie stac i patrzec jak moje dziecko przestaje oddychac z placzu i bolu...co ja mam sluchac? Tych rad zeby przeczekac? Czeklam juz 2 miechy i jest coraz gorzej, bylam na diecie i co z tego jak mlody ma uczulenie rowniez na soje i prawdopodobnie gluten? No co ja mam jesc zeby miec zdrowy pokarm, zeby go wogole miec? Latwo mowic komus kto tego nie przezyl, karmilam 2 miesiace ile jest osob, ktore od poczatku nie karmia? Na pewno nie malo. Faszerowanie tak malego organizmu ogromna iloscia lekow na pewno nie wyjdzie mu na dobre...juz po jednym dniu widze poprawe, robi piekne kupy, spi elegancko, je z zapalem nie placze nic go nie boli, buzia sie goi...wiec po co mam jego meczyc i siebie? Po co mam mu dawac jedniczesnie zdrowe mleko i te co mu szkodzi? Zeby dalej sie meczyl? Krzywda mu sie chyba nie stanie od modyfikowanego mleka od teg chyba jeszcze nikt nie umarl...Jezeli ladnie mi je i przede wszystkim sie najada to co w tym zlego? Jest tyle matek, ktore potracily pokarm nagle i dziecko od razu przeslzo na butle i nic sie nie stalo.
Ktos kto nie przezyl tego co ja i tego nie widzial to nie zrozumie...bo tu nie chodzi o mnie ale o tego maluszka, ktory tak strasznie cierpi chociaz nie ukrywam, ze to wszystko tez z duza zmiana dla mnie na lepsze. W koncu mam sie czym zalatwic, w koncu moge cos zjesc a nie tylko herbate i marchewke...
Wiec zrozumcie, ze to nie dla mojej wygody i wymyslow ale dla dobra mojego dziecka...

Do góry