reklama
wisienka87
Fanka BB :)
Hej laseczki,
aniu - nie smutkaj sie, wszystko sie jakos ulozy, ja tez ostatnio z moim P. mam ciche dni i nie moge sie z nim dogadac...
jaipur 36 tydzien
alex - choc pewnie doczytasz pozniej to ciesze sie z powrotu Twojego meza
aniu - nie smutkaj sie, wszystko sie jakos ulozy, ja tez ostatnio z moim P. mam ciche dni i nie moge sie z nim dogadac...
jaipur 36 tydzien
alex - choc pewnie doczytasz pozniej to ciesze sie z powrotu Twojego meza
już grzecznie odpowiadam u masażysty nic mnie nie interesuje poza jego rękami, pod tym względem jest niezły. A kładę się zazwyczaj tak jak spię-czyli rogala pod jedną nóźkę i tak na boku się masuję.Słyszałam o tych stołach z dziurą, ale jak na razie nie widziałam żadnego, (testowałam masaż dla grubciów w 2 salonach i u 3 masażystów).Można tez sobie usiąść na krzesełku jeśli chodzi o masaż pleców, tak przodem do oparcia i też jest fajnie.Jaipur - ale Ci dobrze z tym masażystą a fajny jakiś ? i też już dawno miałam zapytać jak Ty się kładziesz do tego masażu ? Facio ma stół z dziurą na brzuszek czy co ?? ;-)
Muszę czekać na pasek z numerem danego przelewu bez tego nie wiedzą który to ostatni przelew, próbowałam ale oni są za tępi.Styna- ja wiem że w UK zadzwoń zapytaj po co się dręczyć
Melia tak są inne zasady zależy wszystko od tego jaki kontrakt dał ci pracodawca, L4 płatne przysługuje tylko nielicznym większość ludzi ma bezpłatne L4, a coś takiego jak L4 z powodu ciąży nie istnieje bo ciąża to nie choroba, ja jakbym nie była na macierzyńskim to po szpitalu musiałabym normalnie wrócić do pracy. Ja mam szczęście że ja mam 100% płatne L4 na okres 3 miesięcy w umowie i wraz ze wzrostem stażu pracy ten okres się wydłuża do 6 miesięcy po tym czasie jak się te 3 bądź 6 miesięcy przekroczy chociaż o 1 dzień to automatycznie obcinają do połowy bez względu na to czy wracasz do pracy czy nadal jesteś chora, najgorzej jak wracasz to przez 2 miesiące pracujesz za połowę pensji a robisz i tak normalne godziny. Mój P ma bezpłatne chorobowe więc jak on jest chory to nie ma kasy, no i większość firm tutaj właśnie nie płaci za chorobowe.
Ostatnia edycja:
adeczka
Fanka BB :)
Styna u nas jest tak, ze jakbym teraz poszla na L4 to by mi normlanie z macierzynskiego ten czas odliczyli. To ja juz wole sie pomeczyc, potem urlop i w odpowiednim czasie zaczac macierzynski.
Styna u nas jest tak, ze jakbym teraz poszla na L4 to by mi normlanie z macierzynskiego ten czas odliczyli. To ja juz wole sie pomeczyc, potem urlop i w odpowiednim czasie zaczac macierzynski.
Tak bo na 8 tygodni przed planowaną datą porodu jak idziesz na zwolnienie to automatycznie mogą cię wrzucić na macierzyński i z reguły z tego korzystają. Ja się zdecydowałam bo mam rok i tak a po wezmę urlop no i mała będzie miała prawie rok jak wrócę do pracy i to tylko na 2 nocki w tygodniu.
Amikor az anyuka nagyon unatkozik - Facebook Like ! Lájkolj minket,oszd meg!
zobaczcie jakie słodziaste
zobaczcie jakie słodziaste
reklama