reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

No niestety jeszcze nie dostałam paska więc nie mam zielonego pojęcia co to jest zadzwonić też nie mogę bo potrzebny jest numer paska. Nigdy nie byłam na macierzyńskim więc nie wiem czy jakieś dodatki mi się należą czy nie.
Kurcze Darii już długo nie ma chyba zamęczyłyśmy ją tym kolażem.

reklama
Hejka :-)

A Ja dziś wypucowałam pół chałupy i mam dość ale tak pozytywnie dość z satysfakcją :tak: teraz popijam kawkę i nadrabiam BB

Styna- bo Ty jesteś teraz na zwolnieniu tak ? z tego co wiem wypłacają 100% wynagrodzenia średnią z ostatnich 12tu miesięcy więc może wcześniej zarabiałaś więcej stąd te pieniążki albo właśnie jakieś dodatki Ci się należą? najlepiej zadzwoń i zapytaj a chociaż nadwyżkę będziesz mogła już spokojnie spożytkować :tak::-)
Alex- teraz Nami się nie przejmuj najważniejszy jest mąż :tak:
86Ania- nie smutaj się :tak: mykam się zorientować buziak :*
Jaipur - ale Ci dobrze z tym masażystą a fajny jakiś ? :-p i też już dawno miałam zapytać jak Ty się kładziesz do tego masażu ? Facio ma stół z dziurą na brzuszek czy co ?? ;-)
Sylwia- o matko a u Was taka zima :szok: ja bym się chyba zapłakała jakby u Nas też spadł teraz śnieg

styna mam bardzo podobny problem i to juz dosyc dlugo, no z jakies 4 mc :confused2: z tym ze jak jestem na czesciowym lub calkowitym zwolnieniu to kase wyplaca mi urzad. no i co wyplata to dobre kilka tys. koron wiecej. dzwonilam do nich, nawet bylam kiedys o tym porozmawiac to nikt nie potrafil wytlumaczyc dlaczego tak jest i nie pracujac dostaje wiecej kasy niz jakbym pracowala :shocked2: mowia ze mam sie nie przejmowac i widocznie tyle mi sie nalezy. ale ja za cholere nie moge sie doliczyc jakim to niby sposobem tyle by mi sie nalezalo :/ niecierpie takich niespodzianek!

Futrzaczku ja mieszkam w UK i nie jestem na zwolnieniu tylko na macierzyńskim, i nawet to faktycznie w grudniu miałam podwyżkę no i następna powinna być w kwietniu ale to nie aż takie kwoty.
Sylwia jakby to był urząd to bym rozumiała tam zawsze bałagan ale mój szpital to zawsze co do funta wszystko naliczał i odliczał więc to mnie dziwi.

A czy to nie jest tak z tą wypłatą, że jak się jest na zwolnieniu z powodu ciąży to się dostaje 100%? Tak coś mi się wydaje, bo na normalnym zwolnieniu to 80% wypłaty a jak się jest w ciąży to 100%. Tak coś mi teściowa tłumaczyła.

Kurcze Darii już długo nie ma chyba zamęczyłyśmy ją tym kolażem.

Dariaa coś wspominała,że tydzień jej nie będzie więc się nie martw :):)

Kurde żeby mi tak chcieli płacić więcej...a tu doopa dostaje sporo mniej niż jak pracowałam :(

Melia tak jest,ale to u nas w PL, a dziewczyny są za granicą więc pewnie inne zasady tam panują.

Cześć dziewczyny
Aniu trzymam kciki za ciebie
Styna ja nie poradzę i nie pomogę bo nie mam o tym zielonego pojęcia bo w życiu nie dostałam od naszego Państawa ani złotówki:-), żadnych macierzyńskich wychowawczych i innych świadczeń

reklama
Fajnie macie, dziewczyny , jak Wam naliczają więcej, nie mam pojęcia jak bo nie znam Waszego ustawodawstwa,ale pewnie zasiłek jest naliczany z innych składników niż w pl.
Dariaa miała wrocić na bb za tydzień, no właśnie muszę wysłać jej jakieś foto z buziakiem, hmm

Do góry