reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

No właśnie miałam Ci pisać,że poczekaj też z psem do przeprowadzki bo zmiana otoczenia dla psa też dobrze nie służy więc dla Ciebie to kolejny kłopot by był. Mój miał pół roku jak się przeprowadziliśmy i jeszcze parę miesięcy po przeprowadzce reagował posikiwaniem lub wymiotami na przestawianie mebli albo kartony :(

reklama
milla_84 trzymam kciuki że wszystko będzie dobrze i szybko wyjdziesz do domu
Kamcia muszę to stwierdzić pies w tej chwili będzie dla ciebie kłopotem tym bardziej że nie obraź się ale mam wrażenie że ty nie chcesz psa tylko zabawkę. Zobaczyłaś u koleżanki i się napaliłaś, a to tak nie działa, pies też ma uczucia i potrzeby. Labradory nawet krótkowłose się strasznie lenią, znajomi wpadli do mnie z takim raz byli 30 minut a ja kłaki przez tydzień czyściłam, do tego masz kota i kotu może to bardzo nie pasować będzie zazdrosny nie tylko o dziecko w tym momencie ale też o psa, aby trzymać psa na dworze musisz mieć kojec, zgodę landlorda na psa i postawienie kojca, opłacić podatek za psa, jeżeli pies będzie zakłócać ciszę nocną a labradory mają to do siebie że są bardzo towarzyskie i nie lubią zostawać same wtedy z reguły piszczą i wyją, na plaże psa nie wolno wprowadzać więc będziesz musiała znaleźć jakieś miejsce na spacery i aby pies mógł się wybiegać bo przy takich małych ogródkach pies nie wybiega się, a do tego pies jest drogi w utrzymaniu żarcie podatki szczepienia sterylizacja leki. Więc uważam że powinnaś to jeszcze raz przemyśleć, no i kwestię wyjazdu na urlop do polski co wtedy z psem zrobisz. Mam nadzieję że cię tym nie uraziłam, ale chciałam abyś sobie zdawała z tego sprawę.

Ostatnia edycja:
styna to mi pocisnęłaś;-)
no więc tak już napisałam że jednak z psem zaczekamy...
ale chciałam sprostować że to miał być pies który spałby w domu więc kojecc niebyłby potrzebny , a landlord by się zgodził na psa bo to spoko koleś...:tak:

nie chciałam tez psa tylko jako zabawkę , bo juz wcześniej chciałam psa, ale teraz jeszcze jak zobaczyłam jak mała się z pieskiem fajnie bawiła to chciałam juz bardzo
no a u nas po play z psem chodzić wolno bo kazdy chopdzi codziennie ... :tak: i pływają psy w oceanie... i jeszcze nikt nie miał przez to problemów:tak:
a jesli chodzi o kotka , to też nie byłby zazdrosny skoro o 1 dziecko nie jest zazdrosny to o psa i 2 dziecko tez nie powinien...

a ze wtydatki i sprzątanie to raczej wiem że tak się ma mając domowe zwierzęta:tak: i trzeba się z tym liczyć

Kamcia przepraszam że tak pojechałam, ale to dla twojego dobra poczekaj aż maleństwo będzie miało roczek i wtedy jak najbardziej. Ja też chcę psa dla mojej małej ale poczekam aż ona już będzie większa i bardziej samodzielna. Bo faktycznie dziecko ze zwierzakiem się lepiej rozwija.

Kamcia przepraszam że tak pojechałam, ale to dla twojego dobra poczekaj aż maleństwo będzie miało roczek i wtedy jak najbardziej. Ja też chcę psa dla mojej małej ale poczekam aż ona już będzie większa i bardziej samodzielna. Bo faktycznie dziecko ze zwierzakiem się lepiej rozwija.

nom poczekamy..., chyba do świąt:-D BN
jak nadal będę chciała psa to weźmiemy i będą wszyscy szczęśliwi;-)

no i będzie to wszystko bardziej przemyślane a nie takie hop iup że chce psa bo córcia się fajnie z nim bawi..
a ja później faktycznie bym jęzor wywalała jakby D był w pracy bio tu pies szczeka tu kot miałczy dziecko płacze a kolejne skacze:-D;-) epiej niech wszystko się sutatkuje zobaczymy jak jest z 2 dzieci.. i wtedy przemyslimy czy damy radę:tak:

Kamcia cieszę się że podjęłaś słuszną decyzję... Tak będzie lepiej i dla Ciebie i dla dzieciaczków i dla psa...
P.S. Chcesz to pożyczę Ci moją Emi na jakiś czas... tylko u was chyba te psy są zakazane...

Ostatnia edycja:
wogóle jak czytamn moje posty po chwili..
yyyy jakie ja błędy robię , literki gubię i przestawiam..

jak wy to odczytujecie??:-D

jolek dobreeeeeeeeeeeeeeeeeee buahahahahahaha

cześć dziewczyny,
jestem prawie nowa :) tzn. do tej pory raczej obserwowałam niż pisałam ale chyba czas to zmienić!

Jak u Was samopoczucie?
Jolek27, ja tez jestem z Trójmiasta a raczej z okolic- Reda pozdrawia!

reklama
cześć dziewczyny,
jestem prawie nowa :) tzn. do tej pory raczej obserwowałam niż pisałam ale chyba czas to zmienić!

Jak u Was samopoczucie?
Jolek27, ja tez jestem z Trójmiasta a raczej z okolic- Reda pozdrawia!
witaj ...
miło że się ujawniłaś;-)

mam nadszieję że się u nas rozgościsz...
i ze ci się spodoba

Do góry