reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Oj życzę Ci,żeby w niecałe dwa miesiące udało Ci się nauczyć psa wszystkiego
no napewno wszystkiego go nie nauczę ale pewnie sporo;-)
zanka07
Fanka BB :)
jolek zgadzam się z Tobą, tym bardziej, że labradory to psy wymagające szczególnego troski: trzeba z Nimi AKTYWNIE spędzać czas. Przed domem te psy się meczą, ona muszą mieć serię porządnych spacerów by mogły się wyszaleć. Labrador to pełen temperamentu pies. Bardzo energiczny i aktywny. Trzeba zapewnić mu odpowiednią do jego potrzeb dawkę codziennego ruchu. Niespełnienie tego warunku prowadzi do otyłości powodującej choroby stawów, a także nadpobudliwości oraz przyczynia się do wielu niepożądanych zachowań. Labrador potrzebuje dość dużo swobodnego wybiegu. Idealna porcja ćwiczeń dla tej rasy psów, podobnie zresztą jak dla golden retrievera i innych psów wodnych, powinna zawierać pływanie.
Wiem to bo nasz przyjaciel jest posiadaczem prawie dwuletniego psiaka,jedno jest pewne to pies typowo rodzinny który uwielbia dzieci ale także potrafi postawić na swoim, dlatego potrzebuje konsekwentnego w wychowaniu Pana.
Wiem to bo nasz przyjaciel jest posiadaczem prawie dwuletniego psiaka,jedno jest pewne to pies typowo rodzinny który uwielbia dzieci ale także potrafi postawić na swoim, dlatego potrzebuje konsekwentnego w wychowaniu Pana.
Kamcia ,podwórkowy- to znaczy ,że go zamkniesz w kojcu? nie wiem ile masz stopni u siebie, ale taki szczeniak do 3mcy do musi mieć ze 20stopni, bo go zaziębisz i Ci zdechnie.Licz się z tym ,że możesz trafić na ciężkie uposobienie pieska- wtedy będziesz musiała poświęcić sporo czasu , no i funduszy na szkolenie.A co do labradorow to są dość wrażliwe psy, mają problemy ze stawami i czesto wady wrodzone, jeśli są niewiadomego pochodzenia- bez dokładnie przebadanych przodków.Dlatego np mały labrador nie może biegać non stop- chociażby by chciał, trzeba go pilnować żeby sobie krzywdy nie narobił jak ma niewykształcone stawy.A mieszanka może być podobnie wrażliwa.To samo jest z wychowaniem tych psów- nie ma tak ,że wypuścisz go i będzie latał cały dzień- bo jak wejdzie przypadkiem do domu(np dziecko do wpuści), to będzie siał zniszczenie, skakał- nawet na stół, przewracał dzieci, i wszystko co ma na drodze.Nigdy nie wiesz z jakimi cechami jest dany szczeniak- biorąc go musisz nastawić się na to,że będzie trudny w wychowaniu.Jeśli okaże się oazą spokoju to super, ale jeśli odwrotnie to też trzeba z tym życ i to tak aby nikomu się krzywda nie działa.Jak będą dzieci większe to będziesz mogła je także zaangażować w wychowanie pieska i będzie to napewno dla nich cenne doświadczenie, a teraz to musisz je chronić aby im krzywdy swoim nieświadomym zachowaniem nie zrobił.
_Roszpunka_
popływać to on będzie mógł codziennie w oceanie.. żaden problem...
no i wybiega się na plaży jak będziemy na spacrkach.. wic też nie widze pronblemu
ta koleżanka co ma tego psa też ma ogródek za domem i tam pies sobie biega , i nie ma otyłości ani żadnych problemów ze stawami...
ona ma również dziecko i do tego jeszcze chodzi do pracy a jakoś nie ma większych problemów...
pies biega po dworze i domu i jest również młody nie ma jeszcze roku
więc myślę że i u mnie nie byłoby problemu
jaipur podwórkowy w sensie że będzie spał w domu , i siedział w domuy , ale np będe miała otwarte drzwi an ogród i tam po podwórku będzie boiegał kiedy chce ..
wiem ze te psy do 4 miesiąca powinny być w cieple..
ale u mnie zawsze bedzie spał w domu , nie wyobrazam sobie żeby pies był całą noc na dworze...
no a zrobi mu się spanko i będzie miał swoje miejsce w salonie
no i wybiega się na plaży jak będziemy na spacrkach.. wic też nie widze pronblemu
ta koleżanka co ma tego psa też ma ogródek za domem i tam pies sobie biega , i nie ma otyłości ani żadnych problemów ze stawami...
ona ma również dziecko i do tego jeszcze chodzi do pracy a jakoś nie ma większych problemów...
pies biega po dworze i domu i jest również młody nie ma jeszcze roku
więc myślę że i u mnie nie byłoby problemu
jaipur podwórkowy w sensie że będzie spał w domu , i siedział w domuy , ale np będe miała otwarte drzwi an ogród i tam po podwórku będzie boiegał kiedy chce ..
wiem ze te psy do 4 miesiąca powinny być w cieple..
ale u mnie zawsze bedzie spał w domu , nie wyobrazam sobie żeby pies był całą noc na dworze...
no a zrobi mu się spanko i będzie miał swoje miejsce w salonie
Ostatnia edycja:
A u Was można psa na plaże wpuszczać???? U nas tylko zimą a tak jest zakaz!
Kamcia my nie chcemy dla Ciebie źle bo widzisz,że tu same psiary i kociary. Ale początki są ciężkie ... żebyś później nie płakała i żeby potem nie przyszło Ci do głowy się go pozbyć. Pamięta!!To musi być przemyślana decyzja.
Kamcia my nie chcemy dla Ciebie źle bo widzisz,że tu same psiary i kociary. Ale początki są ciężkie ... żebyś później nie płakała i żeby potem nie przyszło Ci do głowy się go pozbyć. Pamięta!!To musi być przemyślana decyzja.
Ostatnia edycja:
ponoć(nie wiem bo miałam tylko psy) ze szczeniakiem jest jak z dzieckiem- na początku tylko spi i je i załatwia się.tak do 3mca.I problemem jest to gdzie to robi.Potem zaczyna się aktywność- czyli demolka i zaczyna się problem wychowawczy i tu się zgadzam, nasz ma dużo nowych pomysłów z wiekiem.A ostatnio przebojem są ucieczki
_Roszpunka_
A u Was można psa na plaże wpuszczać???? U nas tylko zimą a tak jest zakaz!
ja wiem
wiem ze chcecie dobrze dlaytego pisze i się radzę co i jak;-)
na plażę można , jasne tu większość ludzi z sami po plaży łazi , a latem pływają...
a jak komuś coś nie pasuje to można iść w inne miejsce jest "dzika plaża" i tam teą można psa dać do pływania
jaipur jeszcze chciałam dpisać , ze z tym podwórkowy miałam na myśli tez to że nie będzie siedział pies w domu a jak będzie chciało mu się siku czy 2 tro wtedy tylko zobaczy dwór
tylko ze bedzie miał taką własnie swobodę i w domku i na dworku będzie mógł biegać
reklama
zanka07
Fanka BB :)
Kamcia, nic nie sugerując, życzę Ci abyś dała radę opiekować się psiakiem w takim sposób jaki opisujesz, przy dwójce dzieci. Na prawdę to jest bardzo trudne. Nasz przyjaciel nie ma ani jednego dziecka a z ledwością znajduje czas by psa aktywnie zadowolić. Pogoda niepogoda a z psem trzeba hasać. Mam nadzieję że wiesz co mam ma myśli :-)