reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Moja Majcia urodzila sie 4 tyg przed terminem. Wtedy mowili, ze to wczesniak. Teraz mowia, ze dziecko urodzone w 37 tyg juz jest dzieckiem donoszonym. Mozliwe, ze przy cholestazie urodze wczesniej, ale tez nie jest to takie pewne. Tak czy tak macie racje, ze w razie czego trzeba byc gotowym.
Macie juz torby do szpitala spakowane ?

reklama
adeczka, nie mam torby, ale mama mi powtarza ze mam sobie z grubsza uszykować, bo w razie coś, mam 100% pewności że mąż to wybierze wiadomo - najbardziej wyciągnięte i zeprane majtki, ewentualnie dziurawą piżamę, więc lepiej samemu się przygotować :)

Ha ha to prawda. Juz sobie wyborazam jak moj maz szuka odpowiednich majtek, podpasek czy koszuli.
Oj najlepiej jak zaczne kupowac najoptrzebniejsze rzeczy to tej szpitalnej torby.

Witam :)
Pogoda ładna, 10*C jak na razie, to może uda się iść później na spacerek :-)
W przyszłym tygodniu mam zamiar iść do apteki po te podpaski poporodowe i majtki z siateczki, bo naprawdę w razie czego to nie mam co P. wysyłać, bo i tak nie kupi tego co potrzebne:rofl2:.
Tak się zastanawiam kiedy zacząć prać ubranka dla Małej.

Witam się niedzielnie...Ja już po spacerku z psiakiem, nawet sympatycznie na dworku i w końcu słoneczko świeci:) Czekam teraz na śniadanko...jajeczniczka już na patelni a jakie zapachy mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)

Ja torby nie mam spakowanej i jeszcze nie planuję. Majtki siateczkowe mam i to ze 4 pary od mojej siostry, za dużo miała ich nakupowane.

Miłego dnia wszystkim ciężaróweczkom życzę :)

Witam się i ja niedzielnie... U mnie też piękne słoneczko i chyba z 10 na plusie, aż się chce z domku wyjść... :-D ale muszę trochę porządków porobic bo wczoraj jakoś nie mialam weny...
Uciekam więc na randkę z odkurzaczem...:rofl2:

Ja kupuję wszystko co potrzebne do torby powoli. Chcę, żeby w kwietniu wszystko było na kupce i tylko w razie "w" wrzucić do torby. Przeczytałam nawet w jednym poradniku, żeby uszykować rzeczy dla siebie i dla dziecka i pokazać tatusiowi gdzie są, żeby je zabrał jadąc po nas do szpitala. Jak urodziła się moja siostra, miałam 13 lat i tak się z tatą spieszyliśmy do szpitala, że zapomnieliśmy mamie kurtki zabrać, a był marzec, poza tym tata wziął nie tą sukienkę, o którą mamie chodziło itd. Lepiej tego uniknąć, tym bardziej że po mnie pojadą 90 km.

no nadrobiłam , nawet za dużo nie pisałyście;-)

kurde ja to wam powiem ze ostatnio to czuję się tragicznie wręcz... znaczy może tak
czuję się dobrze , rano na plac zabaw , późńiej na obiad wieczorem znów na spacer cz tam na plac zabaw.. a poźniej to zdycham z bólu bo nawet się wyptrostowac nie mog i musze chodzić tip topkami.. raz mąż musiał mnie zanosić do sypialni bo normalnie nie mogłam wstać , i to nie nogi mnie bolały:no: tylko jakby miednica, brzuch... i nie mogłam się wyprostować , teraz żeby mnie az tak nie bolało musze chodzić rozkrakiem lekkim (nie śmiać się)

no a wczoraj pojechałam sobie do kumpeli na pół dnia
ona ma labradora i mała po nim skakała , wołała sobie "patataj" głaskała całowała..
i postanowiłam sobie takiego kupić... ale nie wiem czy 9 tygodni bo takie uu nas znalazłam w ogłoszeniu , to już nie za duże troszkę??

reklama
Kamcia to ty odpoczywaj troche... Z twojego rozkladu dnia wynika, ze ty ciagle gdzies biegasz a tu coraz blizej rozwiazania i rozne rzeczy sie juz dzieja z naszymi cialami.

Do góry