reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

witam się porannie,
mąż jeszcze śpi, ekipa stolarska jeszcze nie dotarła,zamówienie z jedzonkiem z supermarketu też nie, więc czuję jakby to był zbyt wczesny poranek:-D
o 16 mamy usg, już nie mogę się doczekać , napewno maluszek urósł i zmężniał:) mam nadzieję,że nie znudziło mu się stanie na głowie.

Patyczku, trzymam mocno kciuki

reklama
Czesc laseczki, kilka dni mnie nie było, bo miałam pełno roboty w domu bo teściowie wyjechali, ale już wczoraj wieczorem wrócili i wszystko wróciło do normalności. Teraz idę ponadrabiać.

Patyczek, Hope - trzymam kciuki :-)

Witajcie
Moje dziecię dziś zrobiło pobudkę o 6 rano:szok: tak się w nocy zsikała że miła wszystko mokre no i już nie usnęla bo musiłam ja przebrać:-)
U mnie dziś piękna słoneczna pogoda, muszę się wybrać na małe zakupki dla siebie kupić kilka drobiazgów i z starszą córcią pjechać na zajęcia z baletu, a nigdy mi się nie chce bo muszę tam poźniej siedziec godzinę i 20 minut, no ale czego się nie robi dla dzieci:-)
DZiewczyny życzę miłego dnia i udanych wizyt oczywiście samych dobrych wieści

0Nadrobiłam Maj :-)

Adeczka współczuje tej cholestazy i mam nadzieję, że leki zaczna pomagać :tak:

Salsera ale ja Ci zazdroszczę tej Portugalii, tego słońca i temperatury. Ślicznie wyglądasz :-)

Futrzaczku gratuluje postępó z Szymkiem w sprawie smoczka. Dalej śpi bez niego? Oby tak dalej :-)

Matusia mnie też czeka mały remoncik, co prawda nie wymieniamy okien a tylko odświeżamy pokój i łazienkę. Ja też odradzam drewniane okna, my mamy plastikowe ale z zewnątrz są w kolorze drewna i z taką fakturą, że ciężko odróżnić. A od środka mamy normalne białe. Super się je myje, są bardzo łatwe w konserwacji i ogólnie w utrzymaniu. :tak:

A ja w weekend nie mogłam za bardzo spać, bo spaliśmy na dole w sypialni rodziców, a mi jakoś się tam ciężko śpi. Wszystko mnie budzi i nie jestem w stanie się tam wyspać. A dziś w końcu się mocno wyspałam. Padłam wczoraj o 22 i wstałam dziś o 8.30. A dziś mamy piękna pogodę i sobie otworzyłam okno nawet. Ale jakieś ciężarówy mi jeżdżą i śmierdzi spalinami, więc zaraz zamykam.

Witam się i ja:) Mglisto dzisiaj u nas ale przebija co jakiś czas słoneczko.
Matusia pusto tu wieczorem bo pewnie wszystkie umęczone obolałe padają spać wcześnie. Ja muszę przyznać o20 tej zaczynam tak zamulać że masakra.

Kamcia
sprostowanie...nie napisałam,że nie lubię tylko,że nie przepadam.

Patyczku trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pracę męża, wiem jak teraz jest ciężko.

Hope trzymam kciuki za wizytę.

Hejka :-)

Patyczek- za męża kciuki mocno zaciśnięte :tak:
Hope- na pewno będzie dobrze na wizycie a to całe zamieszanie wokół tego wyjścia dobrze Ci zrobi bo o ile pamiętam nie za bardzo chciało Ci się wychodzić a tak musisz a dzidzia przecież musi się dotlenić :-p;-):tak:
Paula- pewnie że dla dzieci robi się wszystko :-) ale jak się widzi jeszcze ich uśmiech i zadowolenie to w ogóle człowiek wymięka ;-) a malutka to taką wpadkę miała w nocy czy często się jej zdarza? ogólnie to i tak dzielna dziewczynka że już bez pieluszki :tak:
Melia- dziękuje za zainteresowanie byłaś jako jedyna :tak: ale wszystkie mamy się przekonają z biegiem czasu że temat smoczka nie jest łatwy i nawet najmniejszy postęp cieszy tak samo jak chodzi o nocnikowanie :tak::-) tak odpukać ładnie zasypia bez smoczka tylko zapyta " a nyny?" a ja mówię że nie ma i spoko nie ma histerii tylko kładzie się i śpi :-)
Salsera- pięknie wyglądałaś z brzusiem na tle tych pięknych krajobrazów :-)
Jaipur- haha mam nadzieję że się nie znudziło i że wizyta się uda :-)

Futrzaczku bardzo się cieszę :-) i jeszcze raz gratuluję.

Ja sobie oglądam smoczki właśnie na necie i jest ich tyle, że absolutnie nie mam pojęcia jaki powinnam wybrać. Są jakies uspokajające, ułatwiające zasypianie, na dzień, na noc, ortodontyczne....... zawrotów głowy można dostać. Macie jakieś rady i doświadczenie w tym zakresie?

Melia ja nie bardzo mam doświadczenie co do kształtu. Kupię po prostu ze trzy różne i zobaczymy czy któryś przypasuje. I zobaczymy czy w ogóle będzie potrzebny. A jak znam życie to jeszcze po Pauli pewnie wynajdę nieużywane jakieś bo kupiliśmy wtedy, dostaliśmy w szpitalu a przy rozszczepie to dziecko smoczka nie utrzyma w buzi.

Zaraz zbieram się na cmentarz z babcią. Bardzo się cieszę, że mam obiad gotowy prawie :) Pewnie jak wrócę po tym cmentarzu to będę wykończona! A gdzie do porodu!

Patyczek - &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Hope - &&&&&&&&&&&&&
Oczywiście czekamy na wieści!!!

Ja sobie oglądam smoczki właśnie na necie i jest ich tyle, że absolutnie nie mam pojęcia jaki powinnam wybrać. Są jakies uspokajające, ułatwiające zasypianie, na dzień, na noc, ortodontyczne....... zawrotów głowy można dostać. Macie jakieś rady i doświadczenie w tym zakresie?

haha no jest tego bardzo dużo :-) te na noc to takie same jak na dzień tylko mają fluorosencyjna rączkę aby można było łatwo i szybko go znaleźć , te ortodontyczne to wydaję mi się że kupuję się wtedy jak jest jakaś wada np. krótkie węzidełko itp... , :-) aha ale też ważne czy jest anatomiczny czy okrągły bo anatomiczny wkłada się tylko określoną stroną a okrągły obojętnie jak , ja wybieram anatomiczny np taki
LOVI dynamiczny smoczek uspokajajacy 0-3 2szt. (1461280699) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ale jeszcze nie zdecydowałam się konkretnie na firmę po prostu pójdę do hurtowni i wtedy wybiorę :tak:

reklama
Do góry