reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hope witamy wśród żywych (chociaż ja też jeszcze gruźliczę).

Poziomki masz przeboje z naszym kochanym systemem zdrowia. Czasem sobie myślę, że to jawny wyzysk że jest się w takiej sytuacji to się zapłaci. Bo wiadomo, że przyszła matka z głodu padnie a o dziecko będzie się martwić i ładować kasę więc po co jej ułatwiać. Oby już za nic nie kazali Wam płacić i niech Was szybko wypuszczają :)

A ja mam lenia od 2 dni i nic mi się nie chce. Za to czuję już wiosnę w kościach! Pomimo zrywu zimy jeszcze ja już czuję zapach mokrej wiosennej ziemi. I zaczyna mi się chcieć :) Jutro może wywieziemy nasze akwarium i mogę zwozić ciuszki. Za 2 tygodnie brykniemy do Zakopanego sobie. Tylko teraz jestem uziemiona z Paulą bo jeszcze nie chcemy jej wysyłać do przedszkola zaraz po antybiotyku a na spacery przy tej pogodzie to jakoś mnie nie rwie.

Marzy mi się pojechać gdzieś do wielkiego sklepu z wózkami ale nawet nie znam takowego? Dziewczyny ze śląska znacie jakieś fajne miejsce?

reklama
Oooo i Marzenka zawitała:) Cześć Słoneczko :)

Jak ja się cieszę,że u mnie zdrowie jakoś się trzyma, są dni że jakiś katar się pojawia albo drapanie w gardle ale jakoś szybko przechodzi. Dzisiaj rozmawiałam przez tel. z kierownikiem to już ponad dwa miesiące jest przeziębiony. Wyleczy i po paru dniach wraca. Nadrabia chorowaniem za te wszystkie lata co nie chorował :(

Co do sytuacji Poziomki to drażni mnie w tym pewna rzecz... Chodzisz do gina jesteś z niego zadowolona ufasz mu, a teraz co??? Trafiasz do szpitala i mówią Ci,że sposób leczenia twojego gina g**o daje! I teraz komu tu ufać ??:dry::confused:

Ostatnia edycja:
Jakby moje dziecko z przedszkola wrednego wirusa nie przyniosło to ja też nie mogłabym narzekać bo w sumie raz miałam katar do teraz. W sumie teraz też mnie nie rozłożyło na amen. Katar był okropny ale dało się przeżyć bo mnie nie zatkało, zawsze którąś dziurą oddychałam. A kaszel szybko stał się mokry i się odrywa ale męczy to świszczenie co je odksztuszać muszę a nie bardzo jakiś syrop mogę wykrztuśny więc tak sobie odkaszluję już ładnych parę dni. Ale dzisiaj jakby mniej świszczę. Jakoś damy radę.

A wiecie, jutro się nie wyśpię :) Ostatnio jak mała nie chodzi do przedszkola to nie uwierzycie do której obie śpimy... Do 12... Moja kochana zgnilizna ma to po rodzicach. A jutro pewnie szybciej tatusiek nas zgoni. Kilka dni temu Paula się obudziła po 9 i tatusia co szedł do pracy żegnała słowami "dobranoc tatusiu" :D

No ja na początku dwa miesiące z zapaleniem oskrzeli walczyłam więc już mi wystarczy chorowania. Marzenko a kup sobie tabletki sól EMPC (jakoś tak) działają odksztusznie, a nie szkodzą w ciąży. Ja je brałam i działają dość dobrze. Są do rozpuszczania w ciepłym mleku.

poziomki, bądź silna i masuj tyłeczek.
Hope, chyba się pochwalisz na wątku zakupowym Twoimi allegrowymi szaleństwami?
marzena, my też jesteśmy weekendowo długo śpiącą rodziną, wszyscy, nawet pies i mam nadzieję, że moja kruszynka w brzuszku się dostosuje i będzie z nami do 11 spać ;)

Jestem po wizycie u nowej lekarki, ale więcej na innym wątku, bo mnie Kamcia wyrzuci.

W Essen, a Ty w jakim mieszkasz mieście??
mam rodzinę w Essen , coiteczkę i 3 kuzynostwa.. choć od śmierci mojego wujka urwał nam się kontakt... 6 lat temu:-(
Mam pytanie, jak wasze zeby? Ja swoje mialam wszystkie poleczone, wiec byly w swietnym stanie, od ponad roku zywyna mi sie 8-mka i wylezc nie moze i boli mnie dziaslo od paru dni i na dodatek sasiadujaca 7-mka i 6-tka sie ulamaly ;((( i od tego gowna numer 8 leca mi po kolei zeby! Musze zrobic z tym porzadek, a ze nie stac mnie w tej chwili isc prywatnie to ciekawa jestem ile bede musiala czekac na wizyte u funduszowego dentysty...hm...ciekawe czy jako brzuchata przyjeliby mnie wczesniej?
na wyżynającą się 8 i puchnące dziąsełko polecam zaparzyć szałwie i płukac gardło , po czym wypluwać:-p
napewno pomoże.. ps.. ja mam już 8 z jakieś 5 lat:sorry2: późno Ci wychodzą

Hope witaj kochana, martwiłam się gdzie Ty się podziałaś..uważaj na siebie i maleństwo i wracaj już do zdrówka.
Ty się o Hope martwisz a ona na zakupach była.. na Allegro:-D
i az 7 awizo dostała:szok::-D

Poziomki bieddulko moja.. oby passer pomógł:tak: i dziewczynki nie urodziły się za wcześnie...

ja dzisiaj nie wchodziłam bo mam małe zmartwienie i teraz zastanawiam się co robić..
oczywiście choidzi o moją Vikusię:-(
i wiem ze napewno nie obędzie się bez lekarza yhhh
jak się dzisiaj w necie naczytałam to nchyba nie zasnę bo bęe myślała co i jak:-(

Hejka
Siąpi od rana ni to śnieg ni deszcz ... ale co tam ja mam mega super ekstra humor bo nie wiem czy wiecie ale jutro WYGRYWAM 30 000 000 ZŁOTYCH! :-):-):-)
Jolek i Melia nie martwcie się jak wygram skończą się Wasze problemy finansowe :tak:
No to ja już bardzo dziękuję :-)

poziomki trzymaj się w tym szpitalu :-)

Dzię dobry :-D

Mamy dziś po południu gości, tę koleżankę co jest w 6 tygodniu ciąży i jej męża. I będziemy jeść pizzę. A wczoraj na kolację mieliśmy domowe hamburgery, ale były pyszne......mmmmm....... jutro na obiad tez będą :-D

Wczoraj po południu pojechaliśmy do takiego dużego sklepu dla dzieci BabyMaxx, ale nic tam nie ma. Pojeździłam sobie Bolderem, ale jak zaczęłam wypytywać o inne tapicerki, bo były tylko różowy, pomarańczowy i czarny :szok: to pani powiedziała, że nie ma i nie sprowadzają na zamówienie :szok: Jak to nie sprowadzają na zamówienie? Beznadzieja. Pooglądałam sobie jeszcze ciuszki, ale takie ceny mają, że szok. Za najzwyklejsze chińskie śpiochy chcą 25 złotych a na allegro takie same max 10. Masakra. Co do wózków to jeszcze będziemy jeździć po Askotach bo we wrocku to w każdym sklepie są inne marki i w jednym są Implasty a w drugim są Mutsy.

A za tydzień moi teściowie lecą do Szwecji do rodzinki i się śmieją, że po wyprawkę lecą :-D

No to ja życzę miłego poranka i dopijam kawusię i zabieram się za sprzątanie, bo wczoraj nic nie zrobiłam :zawstydzona/y:

trzymam kciuki za poziomki,wytrzymajcie jak najdłużej!!!

reszty wątków w wątku nie nadrobię, więc dałam sobie spokój.Aha - tej wygranej w totka, też życzę grającym!ale tylko tym z majówek:-D żeby maluchy majówkowe miały bezstresowe dzieciństwo.

Witam się już po śniadanku:)
Mnie też dziś nie będzie bo siostra przyjeżdża więc się zaraz zabieram za szybkie porządki:) Wpadnę pod wieczór.

Kamcia a co się dzieje z Vi ??

reklama
Do góry