reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się piątkowo, moje robole zapierdz*** od 8:-D,ale mąż ich wpuścił więc ja poleżałam do 9.Ze spania nici, bo tez coś wiercą,ale umiarkowanie.
Jakaś ponura dzisiaj aura, chyba będę spędzać dzień z książkami, mam trochę do nadrobienia.

aha , od tego pisania wczoraj o rozstępach albo się podrapałam wieczorem po brzuchu,albo mi się zrobił jeden rozstęp, wygląda to jak zadrapanie, cholera wie co to jest.Na wszelkie wypadek posmarowałam:-D

persefona- zagłosowałam.

reklama
hej wpadam na chwilę tylko powoedzięc że nie będzie mnie cały dzień bo jadę na zakupki , żebyście się czasem nie martwiły;-)
ak wrócę to się odezwę

buźka i miłego dzionka:tak::-D

dziewuszki a jak to w końcu jest z tym becikowym? czy w tym roku, w dalszym ciągu wypłacane jest wszystkim rodzinom, w których pojawiło sie dziecko, czy tylko tym, gdzie dochód jest niziutki? słyszałam, że tylko w tej drugiej opcji, ale na mamazone pojawiły sie slajdy, które mówią, że jednak wszyscy dostają... Slajdy - Becikowe: jak dostać becikowe - www.mamazone.pl więc juz nie wiem jak to jest. nie pytam o dodatkowe becikowe.

Cześć :-)

Strasznie mi się spało :-( a z sikaniem, to rekord życiowy pobiłam - z 5 razy :szok:
Dziś miałam bojowe zadanie odprowadzić i przyprowadzić dzieci siostry mego męża, jedno do szkoły, 2e do przedszkola. Co za przeżycie, cała mokra byłam i to nietylko przez deszcz. Jeszcze odebrać a potem wywieźć do dziadków na ferie. Mam nadzieję,ze jakoś korki przetrwamy!

persefona - piękna historia, głos oddany :-)

Nie wiem czy uda mi się wpaść na bb, więc życzę już miłego weekendu :-)

A teraz czego nie lubię - pakowanie.

bra - z tego co mi wiadomo, to poki co dla każdego

bra becikowe dostają wszyscy rodzice, którym urodziło się dziecko. I z tego co wiem, to nawet w tym roku jest tak, że nie trzeba być mieć dokumentu, że pierwsza wizyta u lekarza odbyła się przed 10 tygodniem ciąży. Natomiast dodatkowe to zależy od dochodów.

Cześć dziewczyny :) nie wyspałam się dzisiaj:( pół nocy wierciłam się na łóżku, to pewnie przez to,że w dzień spałam

Bra nic mi się nie obiło o uszy,żeby weszły już inne kryteria becikowego więc się nie stresuj :)

bra, co innego jest dodatkowe świadczenie rodzinne, jak masz niskie dochody co innego becikowe.
Becikowe(jednorazowa zapomoga- źle to brzmi ,wiem:]) dostaje się na podstawie zaświadczenia od lekarza lub położnej o pozostawaniu pod opieką lekarską od 10tyg ciązy, dołączonego do wniosku, złożonego do 3 mcy po porodzie, plus akt urodzenia dziecka i dowód tożsamości wnioskodawcy.
Poziomki dostają podwójnie:tak:
Niektóre gminy dodają dodatek(drugie tyle), ale to ustala samorząd corocznie.Raczej wyjątkowo :)

heh nie stresuje się, bo przez cały czas byłam pewna, że becikowego nie dostaniemy :) czyli jest to raczej miła niespodzianka :)

reklama
ania - oszczedzaj sie i odpoczywaj!
persefona - dolicz kolejny glos, i pytanie...glosowac mozna tylko raz?czy poprostu trzeba troche odczekac z kolejnym glosem?:-)
mandrzejczuk - nie denerwuj sie, oni tylko robia to co do nich nalezy, a o ktorejs godzinie musza zaczac zeby pozniej sie w nocy nie tluc :tak::-) wiesz, w sumie gdyby nie oni to wszyscy mieszkalibysmy w rozpadajacych sie ruinach :-D

ide poszukac cos do jedzenia...

Do góry