reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Kamcia-Niestety ja bede musiala dlugo poczekac az mnie lekarz zbada:-( Tutaj w Londynie sa zdania ze do 12 tyg.ciazy nie da sie nic zrobic i jak Bog da to bedzie wszystko dobrze:-( Mam zamiar isc gdzies za miesiac prywatnie do ginekologa ale jeszcze poczekam co mi lekarz powie jak bede 27 wrzesnia.Moze ze wzgledu na moje wczesniejsze poronienie cos zrobia :-(Mam nadzieje tylko ze po wyslachaniu mnie i moich obawach skieruje mnie na jakies dodatkowe badania i usg bo z nerwow spac nie moge jak na razie:no:

reklama
Kama to u mnie w Irlandii jest tak samo ze czekaja do tego 12 tygodnia..ale ja ze wzgledu na jakies komplikacje (czyt. nasze wiysty u lekarza i zdjecia usg) jade na skan juz w poniedzialek
z Vi tez tak mialam ze w 6tc a pozniej w 7 tc pojechalam na skan

Kama, Kamcia- bo poród będę miała pod koniec kwietnia mimo, że termin na 7.05:zawstydzona/y:
ale z drugiej strony mi się tu podoba i na żaden kwiecień nie pójdę, choćbyście miały mnie siłą wygonić:-p;-)

Witajcie..

Chciałam wam tylko napisać... że na początku lekarz liczy dzień porodu od OM...a gdy dzieciaczkowi bije już seduszko, wylicza termin na podstawie wielkości płodu.. mierzy długość dzidziulka i USG samo oblicza kiedy wypada ten wielki dzień:) bynajmniej mój ginek tak mi wyliczył i praktycznie się sprawdziło.. bo 1 temin miałam na 6 października termin z OM, a z Usg na 14 października a i tak się urodził 23 :):):):) i to dlatego że mi cesarkę zrobili bo bym go chyba jeszcze do dziś nosiła w brzuchu:):) pozdrawiam was wszystkie:) aaa no i chciałam wam powiedzieć że jutro testuję:):):) nawet się nie boję bo chyba wiem że nic z tego po raz kolejny, nie nakręcam się ale pewno rano mi kolana zadrżą:):):

ewcia ja mam na karcie ciąży termin 30 kwiecień i tez się boje ze mnie wygonią...:-p:-p:-p
dzastina trzymam kciuki za test jutro!!!!

Kama, Kamcia- bo poród będę miała pod koniec kwietnia mimo, że termin na 7.05:zawstydzona/y:
ale z drugiej strony mi się tu podoba i na żaden kwiecień nie pójdę, choćbyście miały mnie siłą wygonić:-p;-)
a czemu pod koniec kwietnia???
ja tam nie zamierzam nikogo wyganiac ....:-p
jak termin wg om wskazuje na maj to jestesmy majowkami...a ze np trzeba miec wczesniej cesarkw to porod przedwczesny... wiec nie od nas zalezny;-)

klaudia a ty czemu znow na kwiecien??
mi jak wyliczyla w swoim kompie lekarka to tez mam na 29 kwiecien , ale jak sprawdzila w jakims kalendarzu ciazowym to 3 maj.. a ja i tak wiem ze 3 urodze:tak: jak nie pozn iej..

bo Vi mialam rodzic 13 listopada wg om pozniej wg usg mialam rodzic 8 listopada... a urodzilam 24:sorry2:

Tak mi wyliczyła pielęgniarka tylko ona oczywiście liczyła na cykl 28-dniowy. Ale z USG wynika, ze maluch jest młodszy o dwa dni wiec pewnie urodzę w maju. Ja zostaje przy swoim terminie: 1 maja. :-)

Moja pierwsza córa urodziła się 6 a miałam termin na 15, więc termin terminami a życie sobie ;-)

Ale, ale, dziewczyny ja bym radziła się tak z porodem na majówkę nie cieszyć :-p Długi weekend majowy a wy do porodu? A kto was będzie w szpitalach obsługiwał, jak wszyscy na pikniki pojadą :-D
Są takie terminy nieciekawe, jak okres Świąt i długich weekendów, gdzie jakość osbługi maleje proporcjonalnie do ilości dni wolnych :-D:-p

Osobiście wolałabym dotrzymać terminu.

I to raczej problem mieszkających w Polsce :rofl2:

reklama
No wlasnie hope... mi tam 3 maj nie straszny:-D bo u mnie tego swieta nie ma:-p
a mala bedzie miala uczte jak sie urodzi w terminie... bo urodziny 3 dni bedzie swietowac skoro tyle wolnego.. hehe tak jak ja moje siwtuje 2 dni bo urodzona przed dniem nauczyciela.. czyli mozna bylo poimprezowac... no i na 2 dzien nie musialam sie martwic o szkole;-)
moj bratanek z 23 grudnia jest... heh wiec tez wiecej wolnego... choc tu nie fajnie bo jeden prezent tylko :-pna swieta i urodziny , choc ja daje zawsze 2 :tak:

Do góry