reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dziewczyny nie martwcie się, jak trzeba to ja Was pomaluje :):):)

Agaf to nie wesoło z tymi bakteriami:( dziwi mnie że lekarz ma takie podejście i nie kazał przyjść teraz, bo przecież do kolejnej wizyty mogłabyś to już trochę czym innym podleczyć!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dlatego, że sama to się maluję na co dzień, ale marzy mi się coś wypasionego na Sylwestra - oddam się w profesjonalne ręce. Jeden problem jest taki, że udało mi się wcisnąć na 14 a do 15.30 pracuję. Będzie trzeba trochę uciec ;)
Uznałam że chociaż chcę być ładnie wymalowana skoro ani kiecki nowej ani nic nie mam, a zakładam taką w której nie będę wyglądać jak nieszczęście - jedyną luźną w brzuchu.

Mi już to minęło. Do kibelka wstaje już tylko raz w nocy około 4tej i normalnie zasypiam,ale wybudza mnie budzik mojego M!!!!!!!! On ostatnio zanim wstanie to 5 drzemek hałasuje. Ja się rozbudzę, powydzieram się i wtedy on wstaje, za to ja nie mogę zasnąć!:(

Dziewczyny znalazłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahah znalazłam książeczkę zdrowia Borysa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się cieszę, z miesiąc jej szukałam i w końcu znalazłam za biurkiem. Wlazłam pod nie bo musiałam za kompem odkurzyć i stwierdziłam, że jakoś tak mocniej tam posprzątam i jest :) Fantastycznie, w końcu mogę iść do weta, bo nam się szczepienie skończyło z miesiąc temu :)

Agaf - nie miałaś nigdy wcześniej problemu z kamicą nerkową?? Ja niestety znam ten temat na wylot, bo kiedyś miałam prawie centymetrowy złóg...masakra, no i połowa rodziny u mnie ma z tym problem. Ja miałam kamień właśnie ze szczawianów wapnia - ostre dziadostwo :/
Te bakterie możesz mieć od tego, że piasek podrażnia kanaliki nerkowe, albo jeśli jest już dalej w moczowodzie, to jego nabłonek i wkrada się infekcja, o co nietrudno w tej sytuacji. Przede wszystkim dużo pij, najlepiej wody nisko zmineralizowanej, do tego zakwaszaj środowisko, czyli dużo cytrusów, żurawina - super na infekcje układu moczowego. No i lekarz pewnie zapisze Ci leki, niektóre można brać w ciąży. W razie bólu - No-spa - rozkurcza kanaliki nerkowe i piasek może sie wydostać z moczem dalej. To jest właśnie to, czego się zawsze obawiam, zwłaszcza teraz w ciąży, ale na razie mam spokój - nic mnie nie boli, więc chyba kamyszek się nie tworzy...woda, woda i jeszcze raz woda - najlepsze lekarstwo ;). Trzymaj się:)

Witajcie Majówki :-)

Ja dziś rano po weekendzie, to nie mogłam się podnieść, zero energii. Przynajmniej w pracy w miarę spokojnie, udało mi się Was nadrobić.
Impreza nie wypaliła - organizator odwołał. Pojechaliśmy za to do centrum handlowego. Kupilismy ostatnie prezenty, w tym ja w końcu kupiłam coś dla męża - maszynkę do strzyżenia. Nie wiem czy sobie poradzę przy ścinaniu, najwyżej na początku będzie chodził w ciekawych fryzurach ;-)
Odnośnie spania, to u mnie różnie z tym bywa. Wczoraj od 20 mi się spać chciało, a jak się położyłam o 23 to mi przeszło. Niestety nadal wstaję w nocy do kibelka i czasami nie mogę zasnąć.

Alex trzymaj się do środy już niedaleko. Wspaniale, że Twój będzie przy Was :-)

ypra ja swojego M strzygę juz kilka lat i o ile Twój nie chce jakoś zróżnicować długości, że na górze dłuższe a przy karku krótsze to nie powinnaś mieć z tym problemu. Ja M strzygę mniej więcej co 10-14 dni, więc też zainwestowaliśmy w lepszy sprzęt i już nam się ze trzy zwróciły. Bo mój to ma tak, że jest łysy na czubku, a włosy rosną mu dookoła jak u mnicha i ścina to dookoła :-D

reklama
ypra spoko, my mamy tą maszynkę i oprócz mojego z tym utrapienia to nic trudnego. Mojemu niestety dosyć szybko włosy odrastają i to gęste i mocne więc napracować się trzeba, ale ogólnie opłaca się to bardzo.

Do góry