reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej laski moje*
Ale mi się dzisiaj wstawać nie chciało. Ostatnio tylko bym spała i spała:dry:. Martynki też nie mogłam dzisiaj dobudzić. Coś rano mi się na brzuszek skarżyła jak jechałyśmy. Mam tylko nadzieję, że to nic poważnego.

Maja, ale fajnie masz męża w domu, ja wiem, że bezplanowo, ale miło chyba było jak Go w drzwiach zobaczyłaś, no i w nocy później oczywiście:-p. Ale tak całkiem na poważnie to strasznie się cieszę, że już zdrowe nasze dziewczyny. A jak Polcią, wrócił jej apetyt?.

Poziomko zazdroszczę Ci weny na pieczenie ciast, to śliwkowe mniam, aż mi ślinka leci. I ten sernik marzenie.

Joluś opowiedz nam jak spotkanko? Więcej szczegółów prosimy:-). Współczuję kłótni z M. Ale niestety tak to jest z chłopami.
Futrzaczku sama nie mam migdałków w ogóle. Miałam wycięte już jako dorosła osoba 22 lata miałam. I powiem Ci u mnie była poprawa znaczna. Wcześniej minimum raz na m-c angina. Anginy od tamtego czasu nie miałam ani razu. Choć z tego co wiem dzieciom się je tylko delikatnie podcina. Bo ja miałam normalny zabieg w znieczuleniu ogólnym. Trzymam kciuki, żeby i Was "jakoś" się to ułożyło.

Dobra słonka -zmykam do pracy bo choć nie chce mi się straszliwie- To muszę

reklama
Siemka laski. U nas ogólnie ok. Byliśmy wczoraj troszkę na plaży. M się spiekł Igi troszkę też się opalił i zaczerwienił a mnie już nawet słońce nie chce wziąć :dry:

Poziomka
widzę Cię na bb więc nie rodzisz :sorry2:

Styna
na pewno dasz sobie radę z dziećmi sama. Super że Nadia coraz lepiej radzi sobie bez pieluch:) My zawsze Igorowi brawo biliśmy jak zrobił na nocnik i teraz często lata i sam sobie bija jak się do kibelka załatwi:)

Powiem Wam tak po cichu w zaufaniu że mamy pierwszą bezpieluchową noc za sobą i misja zakończyła się sukcesem :) ale ciiiiiiiii żeby nie zapeszyć :)

Basiekk spotkanko jak spotkanko, co tu pisać.Po spotkaniu masz takie wrażenie jakbyś spotkała się z koleżankami z którymi dość często umawiasz się na kawkę :) Nie dopisała nam pogoda więc dziewczyny musiałam ugościć w swojej klitce. Igi z Olkiem się bawili a Filipek przespał większość wizyty.

Ruszam 4 litery od kompa. Chcę iść trochę z Igim na plac zabaw i na zakupy bo na 16tą do lekarza idę, muszę sobie tabletki wypisać bo mi się skończyły:/

Hej
Jolcia no nie rodze:wściekła/y: tak chcialam uniknąc oxy:wściekła/y::wściekła/y:
To trzymam ciche&&&&

Macie jakieś sposoby na wywołanie oprócz sexu,sprzątania,schodów,zakupów i masażu sutków:eek::eek:

Styna gratuluję kolejnych sukcesów:-)
Nie martw się ogarniesz towarzystwo a teraz małża wykorzystuj ile się da:-D

Maja ciesze się ze zdrówko już dopisuje:)

Basiek do domu spac a nie pracy Ci się zachciało:-D

Hej kochane :))

Weekendzik super się udał :)) dzieciakom najbardziej podobało się wczoraj bo byliśmy na pergoli koło Hali Stulecia i wyplusiali się do woli :))
pergola.jpg o coś takiego :))

a ja muszę się pochwalić bo w ciągu tyg zdrową- racjonalną dietą i ćwiczeniami zrzuciłam 1,4 kg :):D dziś już zaliczyłam killera ale bez 3 rundy zamiast poćwiczyłam z butelkami z wodą ;-):-)

Basiekk
- Szymcio ma mieć tylko podcięty trzeci migdał na razie :) mam nadzieję że wszystko będzie git :)))
Joluś- zazdroszczę plaży zawsze zawsze :))) miłego dnia kochana :* aa i brawo dla Igusia ale ciiiiii :)
Poziomka- hehe uparciuch naprawdę ;))) kurcze chyba już wszystko wykorzystałaś....aaa jeszcze napar z liści malin ale jego to trzeba pić chociaż ok tygodnia więc mam nadzieję że szybciej Cię złapie :)
Maja- fajnie że u Was już lepiej :))) i że M w domciu :) wykorzystajcie to jakoś teraz jeżeli później się nie da ... :)

kurcze miałam małego syfka na buzi w okolicach ust i trochę zaczęłam przy nim grzebać i teraz takie brzydkie coś mi się zrobiło... :( taki strupek jakby

Załączniki

• pergola.jpg
    pergola.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 47
Witajcie laseczki,
dopiero zajrzałam, bo mam niezły zapieprz - na 3 stanowiskach latam...
poziomki - ja już nie raz pisałam jak było ze mną. Tydzień po terminie postanowiłam zadziałać i poszłam na szybki spacerek z kijkami (ok. godzinki). szło mi się rewelacyjnie, a normalnie miałam zadyszkę jak chodziłam. Wróciłam do domu i odszedł mi czop. Powoli się zaczęło - skurcze co jakiś czas, później regularnie, w nocy na porodówkę, 9.50 Zosia była juz po naszej stronie :)
Jolka - super, że w ogóle udało Wam się spotkać :tak: i tak po cichu - gratki za odpieluchowanie ;)
futrzaczku - szkoda, że u nas takiego miejsca nie ma, bo Zochna byłaby zachwycona :)

od kilku dni minie męczy :" malutką konewkę mama kupi!" i z pretensjami do mnie, a ja nigdzie takiej nie mogę znaleźć, tylko komplety...

trudny tydzień przede mną - w pracy pracuję za trzech, a w domu jestem sama z Zochną, bo M mam popołudniówki... do tego na środę muszę zrobić wypieki do pracy, a przy moim dziecku ostatnio trudno dłużej siedzieć w kuchni, a humorki chwilami sa nie do zniesienia...:wściekła/y:

Futrzaczek sama bym wlazła pod ta fontanne:-D
co cie podkusiło ? trzeba było pasta do zebów potraktowac gada:-)
Napar z lisci malin pije sie od 36tc

Lepi bardzo duzo chodze i nie raz z siatami albo dzieciem na rekach:eek:

Hej wieczornie :))

Poziomka- a bo to wiesz cholerka podkusiło bo to w sumie tak sama ręka lgnie do tego ehhh ;/
Lepidoptera- ojj to dużo sił życzę kochana :* będzie dobrze dasz sobie radę :)) racja konewka taka to raczej tylko w kompletach , ja mam dwie chyba mogłabym Ci wysłać tylko musiałabym zobaczyć w jakim stanie jest :)

Witam
Mama poleciała, trzeba będzie sobie radzić samym. Na polu odpieluchowywania jest super Nadia zrezygnowała z nocnika nie chce za to ładnie robi na kibelek. Pojechaliśmy dzisiaj na lotnisko to ubrałam jej pieluchę nie chciała ale bałam sie wpadki na taką trase i okazało się że wróciła z suchą pieluchą.
Futrzaczku łał a powiedz co to za dietka ?? Świetna fontanna ja też bym tam wskoczyła.
Jolek my też bijemy brawo i za kazdy sukces dostawała "gumaka" (guma rozpuszczalna) i teraz nieraz jak się wysika to mówi "a teraz gumak" No ale na szczęście nie za każdym razem więc za kilka dni przestanie to kojarzyć i tylko brawo zostanie.
Poziomki proponuję martini przyjemne nie potrzeba męża do tego i skuteczne:-);-)

Siemanko ;)

Jolek
- brawa brawa dla Igoritka! my tez bijemy brawo, a co. u nas tez spoko, boje się tylko jeszcze takiej nocki bez pieluchy... :zawstydzona/y:
W firmie jak w firmie, ale panowie zagraniczni zażyczyli sobie pracowników do końca sierpnia non stop na budowie :dry:.... a mój m. czeka na umowę , stałą. .

Basiekk
- do lozka marsz a nie do pracy się tak zrywac! i z Matika do 8, 9 nauka spania na nowo :tak::tak:;-) Nie no tak w drzwiach nie, po pracy dal znac ze wyjezdzaja do domu.... Akuratnie jesteśmy w stanie wojny, wiec .. ach szkoda gadac nawet... ://

Poziomka - ja tam nic nie znam, miałam potrojne wskazanie do cc... ale pewnie już się meczysz nieco, może pobiegaj jednak ?! dalej takie upaly? bo u nas si :tak:

Lepi - wspolczuje tego okresu urlopowego w pracy, ze tez jakiegoś zastępstwa nie wezma tylko obarczają 1 osobe masa dodatkowej roboty! wrrrr. Oj mnie Polik tez meczy konewkami i wodą, woda woda woda ..... Na ogródku u dziadkow ma 4! 4! jedna nasza mala z zestawu kosmetycznego do opalania, resta jakies pozostalosci po innych.. nawet mala konewka rybka jest. :rofl2::rofl2:

Futrzaczku - super!:))) ..ja tez schudłam ... 200 g cale! :-D:-D Byliśmy na rowerkach, w końcu! Polcia zadowolona w przyczepce jechala, fajna wycieczka, 24 km zrobiliśmy! dziś tez, ale mniej już.. Jak się spiekłam! rece , ramiona.. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry