reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej
Ale tu choróbsk , fuj odganiam wszystkie od majówczątek i mamuś, my na szczęście zdrowe, odpukać.
Pogoda śliczna, tylko chęci do pracy brak i tęsknota za dzieciem wielka:-(. Jutro już będzie lepiej.
Wczoraj na spacerze Marti poznała super kolegę. Uśmialiśmy się z rodzicami chłopczyka z naszych dzieci, spacerowali za rączkę, były buziaki i przytulenia, Martynka śpiewała koledze -Oluś miał na imię, wołała Olo na niego. Ona w ogóle uwielbia dzieciaki, ale tego chłopczyka wyjątkowo polubiła, był m-c młodszy z czerwca.

Maja będziemy tak kapać razem:-D, a za jaką Ty robotę wzięłaś się w niedzielę? Dobrze, że było fajnie u babci.
Matusia koniecznie musiałabyś się wybrać do lekarza. Niepokojąco brzmią te objawy.

reklama
Siemka
W koncu pogoda , slonce !!!! :))
i wyspalam sie..9.30. :)
Zaraz spadamy.
Co tu wszyscy tacy chorzy i zakatrzeni kurka ?! To my pozarazalysmy? :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zdrowka dla Wszystkich Moc !

Hope
ja tez chce na grzyby ja tez chce na grzyby !!! i z tego samego powodu nie mam jak :/
Jak moj m zjedzie, mam nadzieje, jeszcze beda i sie wybierzemy w 3. Juz raz, z koncem lipca bylismy na grzybach nemeckich:-D w pieknym Arnsbergerwald i byly byly! na obiadek styklo ;P

grzyby, grzyby- cały weekend grzybami waliło :-D bo ususzyć to pieruństwo to dłuższa sprawa.
Już nie chcę grzybów, nie chce zbierać, nie przynoście, nie zjem i nie będę, nic!:-D

Witam się poniedziałkowo, kolejny dzień złotej, polskiej jesieni..dzisiaj popracujemy...

a potem czas się zabrać jutro za powidła śliwkowe...:happy2: ale to może jutro po wypadzie do spa z mamą Staszka:rofl2:

p.s Matusia szkoda życia na nerwicę, u Ciebie to brzmi prawie jak klasyk.Do lekarza, obyś na jakiegoś sensownego trafiła , a nie tylko mniej się stresowac i magnez brać.
Hope zachciało Ci się życia studenckiego na starość:-p cwaniara
tylko uważaj bo przebywanie z 20latkami może Cię mocno rozczarować, dość miałkie pokolenie.. Choć rodzynki się trafiają, jeden na grupę mniej więcej.
basiekk zazdrośni jesteśmy fuk fuk

Ostatnia edycja:
persefona a dziękuje :-) dziewczynki maja sie dobrze:-) pw Ci wysłałam kilka dni temu nie wiem czy zauwazyłaś :-p
ypra współczuje moja Emma to leniuch jak sie patrzy :-p dp niedawna wstawała o 10.30-11-11.30 :-p
teraz jak się szkoła zaczęła przestawiłam ją na ranne wstawanie bo samej spiacej jej w domu nie zostawie jak Vi trzeba zawieźć :/
w poprzednim przedszkolu zaczynała wczesniej więc D przed pracą mógl ją zawieźć a traz zaczyna później więc musze brać obie ;-)
lepi nie ciśnij bo pobudzisz laktację :-p to dopiero będzie
matusia Emma miała raz taki cuchnący mocz kilka dni jakby lekami albo szpitalem .. ale to się okazało ze pieluszki które kupiłam tak waliły ! to były albo pampersy albo huggiesy bo tylko tych uzywamy ale one teraz maja pełno róznych odmian i wziełam po prostu któreś nie takie ;/
styna kciuki za fasolinkę ;-)

co do grzybów to tesciowa mnie obdarzyła całą wielka reklamówką suszonych :-) wiec ja mam już wystarczająco :-p
a swoją droga sama chętnie wybrałabym sie na grzyby ale nie byłam już z 7 lat i nawet już nie pamietam które są jadalne :-p

Witajcie,
u nas słonecznie i pięknie, choć rano 7 stopni było:baffled:

kamcia - do 11.30??? u nas jak mała pośpi do 7 to święto lasu:-D, pobudka o 6 to norma (czasem wcześniej), nawet jak śpi od 21.

futrzaczku - czas szybki leci, ani się nie obejrzysz i mąż wróci:tak:
matusia - wg mnie wizyta u lekarza to konieczność, bo może jakieś leki powinnaś brać, żebyś czasem udaru nie dostała:baffled:, nie lekceważ takich objawów.

Po wczorajszym odkryciu z kąpieli stwierdzam, że pewnie rzeczywiście jest możliwe wzbudzenie laktacji u matek adoptujących niemowlęta:-D

Biorę się do roboty, bo sporo jej na mnie czeka:sorry2:

lepi nom :-) nie raz wstała tak późno :-)
jak jej się wstanie wczesnie bo ktoś hałacuje to i tak za chwilę zasypia ponownie... :-)
teraz już wytrzymuje do obiadu ale na poczatku jak ją budziłam bo jechałam do przedszkola to zjadała śniadanie i zasypiała mi w aucie więc wracając musiałam ją odkładac do łózka :-p

Hejka. Pogoda u nas piękna choć wiaterek wieje. Czekam aż młodzież z drzemki wstanie i pomykamy na spacer:):)

Lepi zatęskniłaś za karmieniem?? Zdrówka dla Zosi.

Ypra po trochu i się umebluje:)

Styna zazdroszczę zakupów, szkoda,że u nas takich miejsc nie ma:(

Maja fajnie,że się jednak zdecydowałaś na wizytę u babci, na pewno jej miło było. A Ty jakiś badań nie powinnaś sobie porobić???

Matusia do lekarza biegusiem ze sobą i z Majką!!!

Hope tez tak myślę,że jeszcze mi się uda dokształcić:)

Andzia Ty pisz co się dzieje, martwimy się !!!

Karolq super,że Zuzia coraz lepiej sobie radzi w żłobku:):)

Persefona
masz rację nigdy nie jest za późno:)

Futrzaczku buziam:*

Basiekk a jak tam po fryzjerze??? Marti to przebojowy dzieciaczek:):)

Jaipur SPA!!!!! Zabierzcie mnie <prosić ładnie:)>

Kurcze Kamcia, zazdrocha, Marti od 6 na nogach, góra 7 harcuje identycznie jak Zosia Motylka. Super, ze Emcia pospać Ci daje, ale Polcia nasza też dała pospać dzisiaj mamusi, super.
Jaipur nie musicie być zazdrośni, jesteśmy stali w uczuciach:-D, to była tylko jednorazowa przygoda:-D. Udanego wypoczynku w Spa ;-):-)
Mam ciacho! Komu?

Jeszcze dwie i pół godzinki :rofl2:
Na obiadek zupka dyniowa, tylko nie mam pomysłu co jutro młodzież mogłaby zjeść.

Edit'
Joluś po fryzjerze git;-), fryzjerka czesała mnie z dzieckiem na rękach, Marti dostała dzikiego szału jak tylko próbowałam ją oddać mamie, zastanawiałyśmy się później z mamą czemu tak płakała, bo do babci nie chciała za nic i doszłyśmy do wniosku, że bała się babci bo miała farbę na włosach a mnie nie chciała opuścić, na szczęście fryzjerka dostosowała się do sytuacji. Mała nawet na sekundę nie zeszła z moich kolan. A ma problem z usiedzeniem minuty w jednym miejscu.

Ostatnia edycja:
Basiek przypomniałaś mi ostatnią wizytę u mojej mamy, jak położyłam jej farbę na włosy tak stała się w ułamku sekundy wrogiem Purchawki :-D

Jaipur grzyby proszę przekierować na mój adres, znany jest :-p Uwielbiam zapach suszonych grzybów!!! Ja Ci dam starość chuderlaku! Ale fakt, romansu to ja tam nie szukam na uczelni, no i co można robić z 19-nastolatkami :sorry2: Karmić piersią? :-D
Dziewczyny zmówmy się, Jaipur zostanie z dziećmi a my pójdziemy do lasu straszyć :-D:-p

Styna dobra temperaturka, oby się utrzymała :-) Przydałaby się dzidzia, znowu z maja?
Andzia nie pisz głupot tylko pisz co u Was!
Persefona tą 40 i 50 czuję się pocieszona :-D

reklama
Do góry