reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam. Ja po nocce nie poszłam odrazu spać po powrocie bo jakoś tak mi się nie chciało. Pojechaliśmy na car boot to tak jakby targ z używanymi rzeczami.Bardzo często kupuję tam dla Nadii jakieś ciuszki i muszę powiedzieć że dzsiaj kupiłam jej sweterek(golf) na jesień, bluzeczkę bawełnianą i bolerko wszystko firmy Next w stanie idealnym wszystko za 1 funta, kurtkę w stanie idealnym jakby nigdy nie była ubierana Mothecare za 3 funty. Zabawki też jej tam często kupuję cały wór klocków za 1 funta jej wyrwałam. Przed urlopek byłam zla że akurat nie wziełam więcej gotówki bo była spacerówka Maclaren za 13 funtów wyglądała jak nowa. No ale wracając do setna o 4 mnie zmogło i P dopiero mnie obudził:eek:
Lepi ​moja kumpela ma 7 letniego syna a mówi że jak ściśnie brodawkę to mleko się pojawia.

Ostatnia edycja:
reklama
Boszzzz to ja juz do konca zycia bede kapac mleczkiem chyba:-D

Hej
zmeczona, ale w sumie bylo fajnie, bylam jednak z Pola i na cmentarzu, i u babci potem, bo mala zasnela w aucie, bylo duzo mniej osob niz mialo byc, bo niektorzy po mszy sie zmyli, szkoda tylko, ze babcia tyle naszykowala i sie narobila.. jakby nie mozna bylo wczesniej uprzedzic :/ wrrr....
Po poludniu mialam taki zjazd... jestem mega niewyspana, a i zoladek cos mi szwankuje.. ale sie wzielam do roboty w domu to troche przeszlo :p

karolg - a co to park krasnala? Polka tez wstala kolo-po 8, ale ja bylam mega nietomna i zwloklam sie o 9...
Persefona - babka z majonezem??
Styna - &&&&&& za fasolke!!!:happy:
Jolus - przykro mi.. ja tez nic nie zaczne, bo jak..sama z Pola.... Do d**** :(
Alex - duzo duzo zdrowka!!!
Lepi - oby Zosce sie nie rozwinelo nic z tego pokaslywania!

Styna , no ostatnio miałam 158/101, ale przed apteka spotałam kuzynkę ze swoim Majówczątkiem i się trochę uspokoiłam , to wtedy miałam to mierzone ostatnio. Przeszkadza mi to jak mi się uszy zatkają, albo jak mnie dusi w gardle z kołotaniem serca i kaszlę od tego.

Persefona, z pewnością zastosuję zieloną herbatę i sok z aronii jeśli uda mi się kupić. Dziękuję.

Ypra, rano skoczę do apteki i zapytam o jakieś tabletki, bo już mnie to wkurza i sama się wkurzam i denerwuję.

Nowy problem mi doszedł niepokojący bardzo, bo Majka ma cuchnące siuśki. Dziwnie pachną, jak po jakiś lekach. Któregoś dnia chyba w piatek poczułam ten zapach , ale miała kupkę, to myslałam że to ona. Potem poczułam spodnie od piżamki w sobotę i rzuciłam do prania, bo myślałam, że to w piątek musiały nasiąknąć. Dziś jednak (niedziela) Mati mnie woła, że mam Maję przebrać bo śmierdzi, a tam zero kupki tylko ten cuchnący mocz. Koniecznie musze to zbadać, tylko nie wiem jak mocz uzyskać, bo nocnik mojej żabci nie odpowiada wcale.

Styna w takim razie trzymam kciuki. I jak nie teraz, to za miesiąc, uda się bo się uda i już :-)
Temperatura TAM 37.5 utrzymująca się do dnia terminu miesiączki plus bolesne, zaróżowione brodawki to zwykle pierwsze symptomy ;-)

Matusia objawy masz jak 50-latka, chyba pora popracować nad nerwami. I nie leki a głowa! Swoją drogą skoki ciśnienia dobrze byłoby głębiej zdiagnozować. Mocz faktycznie koniecznie zbadaj, trudno się łapie, albo woreczek albo kubeczek, nam się ta sztuka nie udała ale może Tobie pójdzie lepiej?:-)

Lepi ja miałam mleko po Zuzi dobre kilka lat. I lekarz nic mi nie chciał dać bo nie ma potrzeby gdy nie ma potrzeby (zapaleń, nagromadzenia, wycieków itd).

Persefona takiej babki jeszcze nie jadłam, warta grzechu?
Na starość idę na studia dzienne :-D;-) Akademia Sztuki ;-)
Joluś no kurcze szkoda, że lipa z tą szkołą wyjdzie. Ale jak widać po mnie co się odwlecze, to nie uciecze :tak:

Kurka wodna muszę iść na grzyby ale jak, skoro nie ma kto z Jagodzią zostać, och och no...

Witam sie;)

Kurde napisalam sie i mi skasowalo;/

Maja Park krasnala to jest taki wielki plac zabaw a w zasadzie kilka placow;) Sa wielkie woskowe zwierzaki. Niedzwiedz ktory wyjde dinozaur wyjacy i ruszajacy sie;) Krasnal ktory jest w ksiedze guinesa. No i sa takie auta i nie auta co w marketach za 2 zl czesto stoja. No i mini zoo mozna glaskac zwierzaki i karmic;)

Matusia 3mam kciuki zeby z moczem bylo wszystko ok

Hope ja tez chetnie na grzyby bym poszla no ale Zuza jakos niechce mnie samej nigdzie puszczac;P

A u nas dzisiaj sukces;) Zuza nie plakala w zlobku wziela Pania za reke i poszla. Po weekendzie pierwszy raz tak ekstra;) Tylko w domu troche plakala ze ja nie ide ale to zaraz jej mija;)

Andzia jakie zameczac? juz tu pisac wszystko;) nikogo nie zanudzisz;)

Witam się i zaraz zmykam na śniadanko.
Gabi odprowadzona,młody mleko pije,a mama jeszcze nic nie zjadła
Hope w tym kierunku to akurat zdolniacha jestes i na pewno sobie poradzisz :) Babka pychaaa i bardzo szybka do zrobienia. A ty z tym wiekiem to nie przesadzaj,no.Młoda babka jesteś! Moje koleżanki,z którymi jeżdżę na zajęcia mają po 42 lata, a jedna 50 :)
jolek no szkoda,że do nas nie dołączysz teraz,ale jeszcze nic straconego.Jak to mówią na naukę nigdy nie jest za późno :)
Maja wiem,że ten majonez brzmi trochę dziwnie,ale babka jest puszyszta i pysznaaaaa :)
Andzia my tu po to jesteśmy,żeby się wspierać i podnosić na duchu,więc pisz słonko co się dzieje
karolq super że mała się zaklimatyzowała :)
U nas katarzycho powoli chyba odchodzi :) Gabi już dużo lepsza, a młodemu już tak nie cieknie z nosa. Za to mnie gardło drapie coś. Już propolkę wzięłam.

Hejcia

a ja smutna bo mężuś wyjechał... ale myślę a bynajmniej staram się myśleć pozytywnie i jest mi trochę lepiej

Zdrówka dla wszystkich i miłego dnia .

Witam z kawusia. Dzieć u opiekunki a ja mam czas dla siebie:tak:
Matusia idź do lekarza z sercem i ciśnieniem nie ma żartów.
Hope temperatura Tam 37,1 do 37,3 z Nadią też takie temperatury miałam także zobaczymy co się z tego wykluje.
Persefona zdrówka życzę, kurcze jesień się dobrze nie zaczęła a my tu już się tak sypiemy.

reklama
Do góry