reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Jeszcze tylko godzinka i koniec pracy, dwa dni laby:) Ostatnio tata z Julkiem w domu siedzi i widzę, że się super dogadują. Początki były trudne, chyba obaj sobie działali na nerwy, ale teraz tata ogarnął Julka na dobre, a widać, że synio też do ojca bardziej się garnie:) Cieszę się, że już weekend i we trójkę trochę pobędziemy. Prawda jest taka, że jak się chodzi do pracy, to później ten czas spędzony z dzieckiem ma rzeczywiście zupełnie inną wartość.
Lecę Was jeszcze trochę poczytać, bo już mi się nie chce nic robić:)

reklama
Witam
Niestety przespana noc zdarzyła się tylko przez przypadek dzisiaj wszystko wróciło do normy. U nas spadł śnieg tzn jakieś 2 cm ale tu to jak klęska żywiołowa. Dobra wpadnę potem idę umyć okno.

krklisz, uuuu do PO mam prawie 100 km.

lepi, oj było fajnie. Robiłyśmy swoje w miłej atmosferze, nikt nam listów z rąk nie wyrywał,nikt nie stał nad biurkiem, nikt nie piał. Uuuu, ale było fajnie.

adeczka, jak ja Ci Krakowa zazdraszczam...

styna, a myślałam o Was rano jak spałyście, a tu taki klops.

Hope, Styna , Bea, Lwiapaszczka gratki dla Waszych maluszków za kolejny miesiąc.

A mój dziadek miał malucha i w zeszłym roku sprzedał i kupił sobie Ibizę. Dziadek ma 86 lat i tą Ibize kupił od gościa, który ma 80, a auto sprzedał, bo już jeździć nie mógł, a mój 86 letni sobie nowy sprawił. Ale z babcią szleją tą Ibizą! Znacie dziadka z :ninja2:.

Bry :-)

Ja i mój zas...ny internet przebrnęliśmy przez maj, trochę to trwało ale od czego ma się starsze dziecko (czytaj opieka nad młodszym rodzeństwem).

Niewiele zapamiętałam...

Najpierw serdeczności dla okrągłomiesięczniaków! 9 miesięcy, kiedy to zleciało? Niestety minął okres, gdy organizm dochodzi do siebie po ciąży i porodzie, koniec zasłaniania się małym dzieckiem, trzeba powiedzieć prawdę - doopa jest za duża, parę kilogramów w zapasie a nie widzę perspektywy na schudnięcie. Zimą chce się jeść a mi się chce jeść jakbym miała noworodka na piersi :angry:

Wszystkim chorowitkom zdrowia!!

Wychodzącym zębom - dajcie spokój biednym dzieciom i ich rodzicom!!

To tyle z petycjami.

Teraz co pamiętam.

Aniu, nie wiń się, zmęczenie i problemy osobiste, plus absorbujące dziecko - norma, nerwy wysiadają. Siłownia świetny pomysł, jak człowieka trzymają się głupoty, pot na tyłku pomaga się ich pozbyć. Spróbuj odnaleźć dawną Anię sprzed ciąży, przypomnij sobie co lubiła i rób to samo. Ta Ania nadal jest, głęboko za zasłoną mamy i żony ale odnajdź ją a odnajdziesz spokój :tak:

Jolek gratuluję, kaska wpadnie i pewnie bardzo się przyda. Mało bo mało ale lepszy rydz niż nic :tak:

Lepi to jest właśnie lęk separacyjny, z czasem przejdzie ale niektóre dzieci są bardziej nieśmiałe, wrażliwe, nieufne i zachowawcze i te są mamoprzylepne ładnych parę lat. Czas pokarze które z dzieci ;-)

Matusia Hope powstało z potrzeby serca ;-) Zalogowałam się na forum zanim udało mi się zasiać fasolkę i miałam wielką nadzieję, że nie będę długo czekać (miałam obawy czy w ogóle się uda, względy zdrowotne). Po miesiącu od zalogowania test pokazał II i jest o tym na samym początku maja :-) Wcześniej byłam na staraczkach, ciąża po antykoncepcji i zostać mamą po raz drugi, z tego co widziałam, niektóre dziewczyny dalej tam są, biedne :-(

No to teraz o mnie, bo więcej nie pamiętam. Mam w końcu wózek od wczoraj i jaram się nim jak łysy grzebieniem :-D Dziewczyny, po raz pierwszy i dzisiaj drugi byłam na spokojnym, normalnym spacerze z dzieckiem w wózku :-D:-):-):-) Jestem mega szczęśliwa :-D Wózek jest super, lekki, poręczny, koła śmigają po śniegu aż miło. Faktycznie siedzisko wąskie - stelaż szeroki i stabilny - ale tego się spodziewałam. Na szczęście dzieci rosną w górę nie wszerz.

Ropuch zasiada na tronie, bez słowa pisku i sprzeciwu, po 5 minutach spaceru ziewnie, zamruga oczami jak sowa, na przemian i śpi :-) A ja jeżdżę w te mrozy i najeździć się nie mogę :-D

Ach jeszcze o pękniętej szyjce. Czytałam wiele na temat oksytocyny i jest to sztuczny środek wywołujący niewłaściwej mocy skurcze, czego konsekwencje są różne. Pęknięta szyjka - niewykluczone.

A co do bułek drożdżowych, jestem ich wielką wielbicielką, spepcjalizuję się w rogalikach, pączkach, bułeczkach, cynamonkach, racuchach, pampuchach, także zapraszam bo są często :-D

hope u ciebie internet do d...y a u mnie komputer... działa jakby chciał a nie musiał ;//// denerwuje mnie to, bo "szybkość w działaniu" :-D:nerd::sorry2:
superowo,że wózek sie sprawdza, a jaki w końcu kupiliście????

MajaPolka Aha o 7 tez nie lubie wstawac :), ale takie dosypianie to u mnie by nie przeszlo.
Nasza tez kiedys tak pozno chodzila spac ale przesunelismy kapiel na 19.30 (wczesniej byla o 20) i powoli
nauczyla sie zasypiac ok20-21 to juz nie tak zle.
Tak tak masz racje, wlasnie mnie wkorzylo polgodzinne usypiane wzielam pod pache i do zabawy
bo juz nie mialam sily a taty nie ma jeszcze, teraz za to smieje
sie do mnie szkodnik maly i jak sie gniewac.

styna26 Pociesz sie je tez mialam feralna noc chyba z 10razy wstawalam. W Poznaniu snieg spadl 2 dni temu
kilka cm, lezal juz od4 -widzialam ;) a o 8 maz jechal do pracy przez godzine bo drogowcy sobie chyba
zupelnie odpuscili, zamiast szorowac od 5 w koncu w tym roku jest light maja wiec kasy na odsniezanie raczej
nie brakuje.

Matusia To pizzy chyba ci nie dowioza ;) A z jakich okolic WLKP jestes ja pochodze z Wągrowaca to
male miasto tak 60 km od PN.

Hope Tak tak moze tak to sie stalo z szyjka bo skurcze po oksy.. byly dla mnie bardzo bolesne krecilo mi sie w glowie
balam sie ze zemdleje choc raczej jestem wytrzymala na bol samo
wypchniecie dziecka to byl pikus.
Widzisz moja droga forum nie pomga zgubic zbednych kg bo tu tylko o jedzeniu ale moze jakis karnet na basen
zakup sobie, bedziesz miala gubienie kalorii i odpoczynek od dziecka.
Swieze drozdzowe tez uwielbiam ale troche za daleko do ciebie mamy ;).

reklama
Do góry