reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Wróciłam do żywych :-) Znaczy wstałam i pojadłam :-D:-D

Wyszłam wczoraj z psicami na sikanie gdzieś koło północy, zimno jak diabli, -15 ale sucho. Rano słyszałam jakieś szuranie za oknem, ale myślę sobie, śnieg? Niemożliwe, w nocy nie padało. Odsłaniam żaluzje a za oknem masakra :szok: Biało...

Muszę wam powiedzieć, że w zachodniopomorskim z odśnieżaniem co roku jest dramat. Drogowcy zawsze są zaskoczeni, na ulicy leży gruba warstwa rozjeżdżonego śniegu, jest bardzo niebezpiecznie. Trzy lata temu w środku zimy jechaliśmy do Pragi i pamiętam moje zaskoczenie, gdy w górach, gdzie jest prawdziwa zima a nie jakaś podpierdułka wszystkie drogi były czarne i przejezdne! Można? Można.

A wczoraj już nie odpaliłam auta :angry:

I w ogóle to jestem chora, boli mnie gardło, mam katar a leki typu herbata z sokiem malinowym czy mleko z miodem nie pomagają :baffled:

O początku ciąży ciągle coś mnie boli, zwariować można. Najpierw brzuch, potem krzyż, głowa, potem ząb, teraz gardło, czy to się kiedyś skończy...

A w ogóle to na spacerach z psami zapominam się momentami i łapię na tym, że sprawdzam, czy brzuch nie odpadł gdzieś po drodze, tak mi lekko :-D:-)

Ivana
napisz prywatną wiadomość do ViKamci, ona cię doda do listy, podaj potrzebne dane :-)

reklama
Hope życzę zdrówka!!:) Ja przed wczoraj też polatałam po przychodniach i od wczoraj zasmarkana jestem. A chętnie bym sobie wylazła z psiakiem pobiegać na ten świeży śnieżek :) ale niestety nie w tym stanie:(

witajcie
temat lumpków widzę nadal żywy...ja zgadzam się z kamcią ja osobiście nie kupuję, bo tutaj ceny sa naprawde niskie ubranek do dzieci ale też nie widze niczego złego w kupowaniu z drugiej ręki. Czasem naprawdę można wyrwać superowe oryginalne ciuszki za śmieszną kasę - wiem bo mam kumpelkę, która non stop kupuje w lumpkach i trafia na naprawdę zajebisty towar czasem nawet z metkami jeszcze.
U nas też sypie śnieżek biało za oknem ale na szczęście -1 na termometrze.
Jeśli chodzi o kupowanie ubranek dla naszych maluszków to uważam, że jeszcze za szybko i mając doświadczenie po pierwszym dziecku nie ma sensu - moim zdaniem oczywiście- abyście dziewczyny kupowały już ubranka na jesień ...dzieci rosną w różnym tempie i naprawdę moze okazać się ze wywaliłyście kase w błoto.
Bubbles z jakiego miasta Uk jestes?
miłego dzionka

Dzięki Jolek za info, i wielkie uznanie dla autorki tej listy. chociaż i tak nie rozumem jak się do niej dołączyć bo albo jestem zbyt poczatkująca :zawstydzona/y:na forum albo mi się dziasiaj myślenie wyłączyło....:-(

ivana a na początku listy jest napisane jak się do niej dostac :tak::-D trzeba czytac uważnie:-p

tak
późno pisałam późno listę.. ale wtedy mam największy spokój:-D bo i D mi nie marudzi tylko chrapie:-D i mała śpi i wiem ze się nie obudzi...
a ja pod kołderką wiem że "nic nie musze" i sobie spokojnie robię listę...
taaaa przez tego kompa miałam zaległe 30 wiadomośći z listą związane:zawstydzona/y: bo tu się komuś coś przypomniało , tu się zmieniło... i tak skakałam i edytowałam.. hehe
no ale moja wina.
tyeraz będę na bierząco , bo ulepszyliśmy laptopa D i od tego kumpla pościągał jakieś oprogramowania , że już mu działa jak należy:tak:
a ja musze sobie kupić nowego laptopa bo tamten już nie zadziała...:baffled: ale to po śiwętach dopiero bo terz z kasą nie za bardzo na takie wydatki:sorry2:

aha doczytałam teraz.. mandrzejczuk ciesz się że u was wogóle odśnieżają..
bo u nas nawet nie mają odśnieżarek..
w zeszłym roku prawie cała wyspa zamarła na ok 2 tyg aż samo choć trochę z ulic stopnieje... a mieliśmy dosłownie ślizgawkę
w tym jest nieco lepiej bo na główmnych ulicach sypią solą... więc to już cud... hehe
ale jak znów się zrobi lód i mróz to znów będzie wdszytko pozamykane i na nogach ledwo da się wyjść na dwór...

Ostatnia edycja:
ja juz po badniu maleństwo ładnie rosnie ma juz szacunkowo 244g :) moje pytania dotyczace płci dziecka wogóle nie zostały rozwiane lekaz doszedł do wnosku ze raczej chłopak ale to info do potwierdzenia w nastepnm miesiącu.... a pozatym u nas tak zasypało ze zeby wyjechac do lekaza musielismy odsniezac przez 40min i to z odsniezarką..... a co to by było recznie machac...uuuu

Laski skąd Wy bierzecie czas na to pisanie co.. ??:rofl2:;-)- Masakra tyle już tego!

Jak dla mnie też jeszcze za szybko jak na szaleństwa zakupowe tym bardziej że w razie co mam trochę ciuszków po Szymku. Tak więc luzik ale w marzec i kwiecień owszem czemu nie i wtedy dopiero będę ze spokojem kompletowała torbę do szpitala.

U Nas zimno ale już nie pada ale i tak śniegu tyle że hoho ciężko autem się poruszać.

Kamcia- dziękuje za listę wielki szacun dla Ciebie napracowałaś się :tak:

jolka uważaj na siebie na drodze
futrzaczek ja mam czas bo moja mała luboi się sama bawic czasem..
a jak nie to wtedy nie siedzę,. ale głównie ,mam kompa odpalonego cały dzień bo D ciągle ściąga jakieś filmy bajki itp..
więc jak mam nawet małą chwilkę to wpadam nadrabiać :tak: :-D
i stąd jestem na bieżąco.. hehe i moge odpisać każdemu:-p:-p:-p

reklama
3dith a do kogo chodzisz do lekarza jeżeli mogę wiedzieć ???
ja w domku siedze także na bierzaco czytam ipisze ale czasami mam tez z 2 strony do czytania

Do góry