reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Jaipur u mnie też o dolne ósemki chodzi, górne wyszły bez problemu !

Styna podejrzewam że na ten stan zapalny który mam teraz chce mi coś dać. O ile dobrze myślę to coś na "D"- miałam też to przy poprzednim zębie.

Wiecie co ja chyba po wypłacie prywatnie pójdę do jakiegoś zębologa.

Lepi dobrze,że dzionek zleciał i Zosia się nie obraziła.

Dzieć mi zasnąć nie chce:crazy:

Wrrrr ale jestem wściekła. M. z kumplem wyszedł ja nie wiedziałam i przyszła teściowa i pyta gdzie jest M. ja mówię, że nie wiem i zadzwoniłam do niego się dowiedzieć. Przez tel powiedziałam mu że jego mama się pytala dlatego dzwonię. Teraz wrócił, zapytał mamy czy go szukała, ona, że nie no to M. do mnie z pretensjami, że go okłamałam. No kur**** gorzej niż dziecko....brak mi słów.
Aniu czasem ludzie się zmieniają, może więc warto walczyć o to? Mój M. potrafił całe noce spędzać z kumplem w barze kiedy byłam już na finiszu ciąży. Raz jak zadzwoniłam do niego i musiał wrócić o 2 w nocy do domu bo mu awanturę zrobiłam to jak wrócił to mi taką jazdę zrobił że nie wiedziałam jak się nazywam-jakim prawem kazałam mu wrócić?!? Teraz na szczęście jest lepiej, ale on się boi bo wie, że mam gdzie iść z małym i zrobię to bez wahania i to go chyba stawia do pionu...Niestety mój związek też do ideałów nie należy, nawet po porodzie w szpitalu mój M. mnie olał nie przychodził i nie dzwonił cały weekend, nawet nie wiedział że w poniedziałek wychodziłam z małym. Olałam go i przyjechali po mnie moi rodzice, on później przyjechał po mnie, pożarł się z moimi rodzicami i od tej pory znormalniał trochę. Ale dalej jest kompletnie niedojrzaly niestety...:-(Więc Aniu nie wiem co Ci radzić w tej sytuacji, chociaż bardzo chciałabym Ci, Wam pomóc...wiem jak to jest kiedy człowiek jest sam, a ludzie, którzy powinni być wsparciem stają się wrogami...Trzymaj się kochana dla synusia...

Nadrabiam!! Strasznie zamotany dzień miałam ... Jestem wyrodną matka i nie zauważyłam jak Tymkowi wylazła dolna 2ka :O

Na szybko to co przeczytałam, Jolek mam 2 ósemki do wydłutowania (dolne) i mój stomatolog też mówi że przy tym antybiotyk hardcore - mocny i można go podać dopiero po zakończeniu karmienia, więc czekamy... może i są takie dla karmiących mój jest zdania, że przy tak ciężkim przypadku jak u mnie lepiej się nie rozdrabniać na jakieś lżejsze z innymi składami itd ... tylko spokojnie przeczekać na koniec karmienia.
Ale tak jakd ziewczyny mówią może warto się skonsultować z innym specjalistą.
Ide czytać dalej, a jeszcze tyle co przeczytałam ... dziewczyny Ania i Majowa podziwiam Was, ale nie możecie się tak dawać ... kurde. Mój chłop zanim zaczeliśmy (a juz sie znaliśmy) się spotykać duzo pił, ba wrecz byl slynny z "mocnej" głowy. Tydzien w tydzien imprezy itd ... do czasu. Ja z przyczyn wielu alkoholu nie toleruje, a pijanych mezczyzn juz calkiem, trzeba powiedziec o Tym jasno i dosadnie - moj wielki balangowicz nie pije wogoe od lat 4 i jokos zyje. Zawsze bede powtarzać warto rozmawiać z tymi naszymi chlopami, a jak nie skutkuje to tak jak dziewczyny radziły spakowć się i wynieść niech telepnie troche barankiem.
Ania ja wiem, że się boisz i że trudna decyzja pzred tobą, ale życie w starchu i poniżeniu chyba jest gorsze, niż trudne aczkolwiek spokojne życie bez awanturnika w domu. Tak jak Hope pisała jesteś jeszcze młoda całe życie przed Tobą, a na to że się pijus i cham (sorki zmieni) bym nie liczyła tym bardziej że wstydu przed swoimi rodzicami nawet nie ma ... szacunku do nikogo. Im dłużej będziesz zwlekać tym trudniej Ci będzie podjąć decyzje ... Moja mama tak 40 lat czeka aż się ojciec zmieni i co ... w nagrode narąbał się na wigilie ...
Ide czytać dalej ...
Ciekawam jak Madzik bidula się trzymałą.

Ostatnia edycja:
Młoda super!!
Jolek moje mi nie dokuczaja więc się nie wypowiem
Majowa jak byłam z bliźniakami w 6-7 miesiacu M wpadł w histerie chciał wyjechać za granice mnie zostawić a na dzieci kase przysyłać,i wogóle tak nie chciał mnie widzieć:wściekła/y: Powiedziałam mu żeby sp...ł a bliźniaków nawet nie zobaczy.Usiadł na dupie a jak byłoam w szpitalu 1,5 miesiaca to to do tej pory wspomina jaka jestem niezastapiona. Wszystko zależy od tego z kąd bierze się zachowanie faceta

Poziomki to nieźle M. spanikował...Faceci są czasem nienormalni słowo daję...U nas teraz w miarę ok, ale przez ten stes w szpitalu straciłam pokarm, więc odbiło się to na naszym Kubie:-(Bo jak tu nie wyć jak widzi się facetów z bukietami róż przesiadujących z zachwytem na swoimi dziećmi i żonami całe dnie...a do mnie nawet nie zadzwonił...Miał w D jak się czujemy, kiedy wychodzimy do domu, jak daję sobie radę. Miał w nosie, że jestem obolała po cesarce, nawet nie miał kto mi pomóc iść się umyć czy cokolwiek, wszystko sama, tylko dziewczyny z sali latały sprawdzać czy wszystko ze mną ok no i pielęgniarki...a jego to wszystko guzik obchodziło:angry: Bardzo mnie to boli i ta rana już zostanie pewnie na całe życie, bo to był jeden z najważniejszych momentów w moim życiu i jeden z najtrudniejszych i bardzo na niego liczyłam i...się przeliczyłam.Ehhh ide spać babeczki, bo jeszcze się rozkleję i się narobi:-DDobrej nocki Wam życzę.

Majowa przepraszam za pytanie ale on chciał dziecka? Facetom odwala bo są coraz słabsi a my silniejsze.
Musisz mu pokazać że Cię to boli bo niestety będziesz do końca zycia pamietać i będzie Ci przykro... Daj mu w nos ja będzie mu na czymś zależało

reklama
Dziewczyny, ale Tym chłopom to trzeba poprostu wykladac kawe na lawe ... bo oni tępi w sferze emocjonalnej sa i rzadko pojmują nasze aluzje, niestety :/
Wcale bym się nie zdziwiła jakby mąż Majowej zapomniał już o całej sytuacji i nawet przez myśl mu nie przyjdzie że może być jej przykro ... Dla nas to oczywiste, ale dla facetów już niekoniecznie.
Ehś, no nie zawsze jest kolorowo, dlatego ja odrazu wale każde moje ale prosto z mostu i przegadowuje nawet do 2 w nocy nasze bolaczki, ale My zboczeni zawodowo jesteśmy może dlatego.

Do góry