reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Mnie po usunięciu ósemki nic nie bolało troszkę rwało tylko ale nawet apapu nie wzięłam:tak: Fakt paleta antybiotyków jest szeroka, ale może faktycznie nie ma zamiennika? Choć dziwne się to wydaje:sorry: Może Joluś do innego dentysty się udaj hmm?

Młoda niezły chwyt zastosowałas;-)

reklama
Kurde to mi teraz namotałyście w głowie...
Hope
a ketonal to nam p[o porodzie dawali :confused2:

Agacio
ja po rwaniu 8mki w trzy dni zjadłam opakowanie ketonalu, a ogólnie tydzień miałam wycięty z życiorysu , a teraz to będzie wydłubywanie zęba z kości więc ... boję się nawet myśleć!

Młoda ładnie tak dziecia w konia robić :-p

A to pewnie dlatego Cię tak boli później bo mi wyszedł raz dwa:tak: Kurcze nie wiem jakie po cc dają prochy (np mnie) ale obiło mi się o uszy że i morfinę nawet a dzieci karmić każą:confused2:

Majowa ja podawałam i Lacidofil i Dicoflor (nie jednocześnie) raz z antybiotykiem a raz kazali mi dawać jak mała miała 3 miesiące i miała zaparcia (nie pomogło) teraz wysypywałam proszek na łyżeczkę i mała zjadała, a za pierwszym razem to do mleka herbatki czy wody dosypywałam, albo rozmieszywałam w odrobinie wody i strzykawką podawałam.
Jolek tak jak Hope pisze antybiotyków jest dużo, musisz iść do innego lekarza. No a tak wogóle to co on za antybiotyk chce ci dać że ponoć nie ma innego. Co do środków przeciwbólowych możesz brać paracetamol ibuprofen i codeinę bez przeszkód. No a im dłużej zwlekasz tym gorzej bo stan zapalny to nic ale przy zalapaleniu okostnej znieczulenie nie działa a rwanie na żywca to nic przyjemnego.
Młoda że ja na to nie wpadłam kurcze dzisiaj wypróbuję jak zadziała to chyba cię zaściskam na śmierć.:-p

Ostatnia edycja:
jolek ja miałam po porodzie, chyba w 2 mcu rwaną 8kę.
Dolną więc tą gorszą- bo się paprze dłużej.Jeden dzień pobrałam ketonal(po cc brałam też jakiś czas), a antybiotyk też mi mówiła dentystka,że jest taki dla karmiących,albo jest druga opcja jakiś 1 dniowy(to bym musiałą mleko odciągnąć na 24h).A poza tym jak mocno boli to się idzie do dentysty , on coś tam czyści i zakłada taki opatrunek co uśmierza natychmiast ból.

aniu <tulę> pamiętaj nigdy nie jest tak,że jesteś skazana na coś.A przyjaciółka? jaka to przyjaciółka jak jej teraz nie ma.A Twój mąż? taki brzydkie słowo mi się ciśnie na klawiaturę..To wykorzystywanie sytuacji- Ty jesteś z małym dzieckiem, więc bardziej zależna od niego niż przedtem.Więc teraz może sobie na wysztko pozwolić.
Wiesz, szkoda,żeby dziecko patrzyło na takiego ojca..bo szacunku do kobiet to go nikt w domu nie nauczył.

złych związków nie znam z praktyki,w domu też nie miałam na co popatrzeć

Ostatnia edycja:
Pierwszy dzień w pracy za mną:-)
Najważniejsze, że Zochna witała mnie okrzykami radości:-D:-D:-D, a powiem szczerze, że bałam się tego, o czym pisała Matusia - że się obrazi:eek:

aniu - nie wiem, co Ci poradzić, sama musisz rozeznać, czy zależy Ci na Was, czy to już koniec. Może warto zawalczyć? - ale tego musicie chcieć OBOJE...

Młoda- nieźle go nabrałaś:-D

Dobra, lecę do wanny i spać, bo nie wiem ile będzie mi dane dzisiaj pospać, a rankiem do pracy:baffled:

jolus jak ja czytam o tej twojej ósemce, to aż mam ciarki. sama mam podobną sytuację, też pieruństwo mam w kości, ale póki nie muszę , to nie idę na wyrwanie.

Kurcze moja siostra miała takie ósemki że musiała wszystkie na raz rwać chirurgicznie. Co prawda jej się nie wyszły tylko rosły pod skos w siódemki i wszystkie zęby zaczynały jej się krzywić i od dawna ją szczęka cały czas bolała, a dentystka nie wiedziała dlaczego aż w końcu zrobiła jej zdjęcie i jak te ósemki zobaczyła to kilku lekarzy przylatywało zdjęcie oglądać bo nie wierzyli że coś takiego jest możliwe. No a do tego ona ma wszystkie korzenie w zębach powrastane w szczękę.

reklama
brrrr jak czytam o tych akcjach z zębami to mi ciarki przechodzą....
Joluś- działaj coś kotek i nie męcz się dłużej , ja się nie znam popytaj dokładnie jeszcze raz dentystki :tak:
Młoda- to żeś syna przechytrzyła ;-) hihihi
Aniu- bardzo to przykre ... tulę Cię mocno kotek , ale nie bardzo rozumiem dlaczego rodzice Cię przyjmą tylko na jeden dzień?

Do góry